Mark Mulholland hostem akustické noci v Roxy

Mark Mulholland hostem akustické noci v Roxy

23. 02. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Chcete si užít koncerty zajímavých jmen a mít je doslova na dosah ruky v unikátním komorním prostředí, které nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku? Pak dorazte 28. února na další díl nového koncertního projektu Roxy Late Night Acoustic Chill Out Showcase!
Právě v Chill Outu ROXY budete mít ten den jedinečnou šanci vidět dvojkoncert akustického projektu Britů Marka Mulhollanda a Craiga Warda (ex-dEUS) a v posledních dnech a týdnech hodně exponovaného indie folkového dua Calm Season, který tvoří cellistka a zpěvačka Terezie Kovalová (Vladivojna La Chia, Forma, ex-Republic Of Two) a zpěvák a kytarista Adam Vopička (The Prostitutes, ex-Fake Tapes).

Calm Season je v poslední době všude plno. MF Dnes je uvedla ve svém přehledu nejzajímavějších domácích kapel pro rok 2012 a nedávno se jim věnoval například také Musicserver.cz. Není se čemu divit. Ač se jedná o poměrně nový projekt, Terezie i Adam patří na domácí scéně mezi muzikanty, kteří už mají i přes svůj relativně nízký věk něco za sebou.



Terezii můžete znát coby bývalou členku Republic of Two, s nimiž se podílela na jejich debutovém albu Raising The Flag (2010), z koncertů originální divy Vladivojny La Chia či z projektu FORMA. Jako se host se pak objevila mj. na albech River Jordan, Lenky Dusilové nebo High-Five. Adam se zapsal do povědomí fanoušků indie-rocku coby frontman již neexistujících Fake Tapes a aktuálně ho můžete vídat s The Prostitutes, kteří se na ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase předsatví 13. března.

Společný akustický projekt je pak pro oba muzikanty prý tak trochu "odpočinkový". "Calm Season je pro nás klidným obdobím v našem jinak rušném muzikantském životě. Nikam nespěcháme, ničím se nestresujeme a chceme pouze dělat hudbu, kterou máme rádi a co nejvíc ji předávat dál," vysvětluje Adam.

O tom, že melancholická muzika Calm Season baví nejen Adama s Terezií svědčí mj. i již zmiňovaný zájem médií, který nabývá na intenzitě od uvedení klipu k pilotnímu singlu Make Them Happen. A jak říká Adam, snad již brzy se můžeme těšit i na celé album: "Aktuálně máme zhruba sedm hotových písní a dalších pět rozdělaných. Dvě jsou nahrané a na desku jich chceme přibližně dalších pět. Doufáme, že se nám podaří album vydat na přelomu května a června."

V rámci vystoupení na ROXY Late Night Acoustic Chill Out Showcase by měla ale zaznít nejen autorská tvorba Calm Season. "Máme krom našeho aktuálního setlistu připravený ještě jeden speciální cover. Moc se na to těšíme," prozrazuje Adam.

A jak se vlastně duu talentovaných muzikantů zamlouvá možnost zahrát si v unikátním komorním prostředí ROXY Chill Outu společně se zkušenými harcovníky Markem Mulhollandem a dlouholetým kytaristou belgických dEUS Craigem Wardem? "Myslíme si, že ten večer je rozhodně zajímavá kombinace dvou projektů a jsme zvědaví, co s Mark s Craigem předvedou," říkají k tomu Calm Season. Ať už tedy půjde o vystoupení domácích talentů nebo léty koncertování zocelených Britů, evidentně se máme nač těšit!

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

ROXY LATE NIGHT ACOUSTIC CHILL OUT SHOWCASE

Úterý 28. 2. 2012
Vstup: 120/180
Vystupují:
Mark Mulholland & Craig Ward
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika