V Akropolis vystoupí I Heart Sharks z Berlína

V Akropolis vystoupí I Heart Sharks z Berlína

05. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Palác Akropolis uvítá v poslední březnový čtvrtek berlínskou skupinu I Heart Sharks, která patří mezi největší objevy německé nezávislé scény posledních let. Jejich energický dance-punk doplní na březnových EuroConnections Dikolson, oceňovaný elektronický projekt Filipa Míška známého ze skupin Roe-Deer a Khoiba.
V kapele I Heart Sharks se potkaly tři odlišné hudební kultury i osobnosti a proto není divu, že jejich hudba je mimořádně originální. Energie rocku a vynalézavost elektronické hudby dává dohromady třaskavý discopunkový amalgán, který německý hudební tisk popisuje jako „setkání The Cure a Kraftwerk na tanečním parketu“. K maličko nepravděpodobnému setkání členů kapely došlo v roce 2007 v berlínské Mecce taneční hudby, v klubu Berghain. Tam dostali Pierre Bee, Simon Wangemann a Georg Steinmaier nápad spojit své síly do společného projektu. Svůj první singl Wolves vypustili v roce 2010 v licenci prestižní britské značky Rough Trade, debutové album Summer si ale vloni vydali sami za pomoci fanouškovských investorů z portálu Pledgemusic.



Svůj domácí koncertní debut si na březnových EuroConnections odbude i český projekt Dikolson, za nímž stojí kytarista a producent Filip Míšek, neodmyslitelná součást pražské nezávislé scény nultých let. Jeho loňský sólový debut The Bear is Sleeping Now plný introvertního downtempa vzbudil značný ohlas a vysloužil si například nominaci na hudební cenu Apollo.

www.iheartsharks.net

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 29. 3. 2012
Vstup: 240/320
Vystupují:
I HEART SHARKS/DE + DIKOLSON/Cz
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika