Dj Marky se představí na březnové Bush

Dj Marky se představí na březnové Bush

07. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už příští týden v pátek 16. března se v Roxy chystá pořádná dnb nakládačka pod taktovkou věčně usměvavého, přátelského a spontánního Brazilce, který patří mezi největší ikony žánru. Ano, je to tak - do Prahy se znovu chystá legendární dj Marky, kterého navíc na pravidelné klubové noci Bush doprovodí londýnský SP:MC!
Svou cestu k tomu stát se legendou započal Marco Antonio Silva v domovské Brazilíi už na začátku 90. let minulého století, kdy roztáčel první drumandbassové desky pro pár nadšenců.

"Myslím, že každej DJ musel někdy hrát před pár lidma, a je to zkušenost, která tě buď nakopne, nebo položí. Naštěstí jsem se rozhodl pokračovat. Hrál jsem třeba ve velkejch klubech pro nějakých dvacet lidí, což ti dost ubírá na sebevědomí. Ale další víkend hraješ někde jinde, nebo klidně zase v tom stejným klubu, a je narváno. Hlavní je, dát ze sebe co nejvíc při každým hraní, aby se o tobě lidi začali bavit, a tím si pomalu začneš vytvářet vlastní publikum," vzpomínal Marky na své začátky v loňském rozhovoru pro Protišedi.



Marky evidentně moc dobře ví, o čem mluví, jelikož během pouhých pár let se z neznámého DJe stal v Brazílii doslova idolem. Společně se svým kamarádem DJem a producentem XRS rozjel label Innerground a bylo jen otázkou času, kdy Markyho objeví také Starý kontinet.

Nemalou měrou k tomu přispěl spolumajitel labelu V Recordings Brian Gee, který byl při své návštěvě Sao Paula natolik unešen Markyho scratchováním, že ihned po návratu do Británie zařídil Markymu hraní v řadě tamních klubů. Že udělal dobře, dokazuje mimo jiné i fakt, že už v roce 1999 byl Marky v Británii oceněn titulem Best New DJ a ostrovní království se mu brzy stalo druhým domovem.

Výčet všech dalších Markyho úspěchů a releasů je sáhodlouhý. Za zmínku určitě stojí několik skvělých kompilací pro Paradoxx Music nebo pro kultovní magazín Knowledge a samozřejmě Markyho společné věci s XRS jako například Rotation/Rudebwoy (2003) či kompilace In Rotation (2004), na níž najdeme hity jako Misto Quente nebo LK.

Zapomínat ale nemůžeme ani na dvoudílné kompilační EP Mastreplan (2007), kde se to jen hemží hosty jako Alix Perez, Artificial Inteligence či Bungle nebo skvělý Markyho remix songu Open Your Eyes od Snow Patrol, jenž se předloni stal jedním z největších hitů festivalového léta. Z nejaktuálnějších Markyho počinů se pak sluší zmínit loňský mix pro prestižní kompilaci Fabric 55 a jeho kooperace s Makotem a nejčesrtvěji také s krajanem S.P.Yem, který byl hostem noci Bush v lednu 2012.

Z výše uvedeného je tedy naprosto zřejmé, že ani po letech neztrácí Marky nic ze své pověstné energie ani DJského umu a vidět ho naživo je pro všechny fanoušky d"n"b doslova povinnost! Zvlášť když společně s Markym vystoupí v úvodu zmiňovaný britský SP:MC.



Na scéně se sice pohybuje o nějakých deset let méně než Marky (jeho první průlom coby MCho se datuje do roku 2001). To ale nic nemění na tom, že je už od svých začátků považován za jednoho z nejinovativnějších MCs na scéně, což ostatně dokazuje i jeho velká vytíženost.

SP:MC, který jako své vzory uvádí MC GQ, Dynamite & Conrad, si za svou versatilitu a stabilně vysokou kvalitu vysloužil během posledních let hned několik nominací na cenu pro nejlepšího MCho včetně jednoho vítězství v této kategorii, které si na své konto připsal loni v Drum & Bass Arena Awards.

Není se tak čemu divit, že jméno SP:MC je spojováno s labely jako Renegade Hardware, Commercial Suicide, Hospital, Metalheadz, Quarantine, Digital Soundboy, Symmetry, Shogun Audio, Innerground, DNAudio, Tempa a řadou dalších. Výčet jmen, s kterými SP:MC spolupracoval, je pak podobně dlouhý a hvězdný, když sem patří mimo jiné DJ Friction, dBridge & Instra:mental, Breakage, LX One, Youngsta…atd.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BUSH W/ MARKY

Pátek 16. 3. 2012
Vstup: 150 Kč / 200 Kč
Vystupují:
Marky, SP:MC, Ghonzales, Koogi & Lulu Rulez, Cubik & Tomic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika