Představujeme Lunchmeat Festival 2012

Představujeme Lunchmeat Festival 2012

12. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lunchmeat Festival, přehlídka progresivní elektronické hudby a vizuálního umění, se překlápí do třetího ročníku své existence. Stejně jako během předešlých dvou let se mezi 8. a 24. březnem Praha, respektive její veřejný prostor a prostory galerie NoD, kina Bio Oko a Meetfactory stanou průsečíkem tvorby kvalitních hudebníků a vizualistů z různých koutů Evropy i z České republiky.
Skotský hudebník a teoretik Steve Goodman aka Kode 9 (Hyperdub), Hecq (Hymen Records), DMX Krew (Rephlex) nebo britské duo Author (Tectonic), to jsou výrazná jména vystupujících hudebníků. Z vizuálních umělců je to pak například Španělka Alba G. Corral, české uskupení Spam ve složení Vladimir 518 a David Vrbík nebo londýnská umělkyně Florence To, která své vystoupení připraví v rámci předcházející čtrnáctidenní rezidence.

Právě rezidenční pobyt vizuálních umělců, během kterého vzniká unikátní stage design vytvářený pro vystoupení hudebního headlinera, je specialitou festivalu. Kromě vizualistky Florence To je letošním residentem i nadčasový hudebník a sound-designer, Němec Ben Lukas Boysen, s pseudonymem Hecq, který do Prahy přicestuje týden před festivalem. Z rezidence tak poprvé vzejde nejen vizuální ale i hudební tvorba, kterou bude možné vidět a slyšet v sobotu 24.3. v Meetfactory.

lunchmeat fest
Podívejte se na fotky z loňského Lunchmeat festivalu

Účast zakladatele dubstepového labelu Hyperdub, duchovního otce dubstepové sonic generation a hudebního teoretika Stevea Goodmana, vystupujícího pod jménem Kode 9, je festivalovou perličkou. Ve spolupráci s berlínským duem vizuálních umělců MFO představí Kode 9 v kině Bio Oko projekt Her Ghost. Ten vzdává hold klasickému sci-fi filmu "La Jetée" francouzského režiséra Chrise Markera. Goodmanova účast na Lunchmeat festivalu páteční session v Biu Oko ale nekončí. Jeho dj set bude součástí programu dubstepové Very Foreign Affairs stage v sobotní Meetfactory.

Pro dubstepovou stage se chystá speciální zvuková soustava Sonic Spa, která je v současné době tím nejlepším, co lze v České republice složit. Tento fakt by mohl být zaslouženou odměnou všem „srdcařům“, kteří o patřičné vrnivé base doposud jen snili nebo si ji jezdili poslechnout a prožít za hranice. Plný zvuk se bude odehrávat za nulové vizualizace, návštěvníci se tak budou moci do zvuku doslova ponořit a ve tmě dopřát odpočinek svým očím po předchozí zrakové stimulaci na hlavní stagi a během programu v předešlých dnech.

lunchmeat fest

O co hrajeme: 1 vstup

Otázka: Jakému sci fi filmu vzdá dne 23. 3. v Bio Oko hold Steve Goodman alias projekt The Ghost?

Váš tip:


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 22. 3. 2012

www.lunchmeat.cz/festival/2012/

Dodal: Kristýna Juřinová
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

LUNCHMEAT FESTIVAL

Pátek 23. 3. 2012
Vstup: 190 kč / 250 kč
Vystupují:
Kode9, MFO, Ms.Haptic, Her Ghost
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika