Eagles of Death Metal po třech letech v Praze

Eagles of Death Metal po třech letech v Praze

13. 03. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Toto není PR kalifornské kapely Eagles of Death Metal, která vystoupí 19. června v pražském klubu MeetFactory, ale nikdy přece není od věci dozvědět se něco nového. Eagles of Death Metal po třech letech opět míří do Prahy a stejně jako tenkrát to zcela jistě bude parádní pařba!
Deathmetal není nějaký subžánr pro ty, kteří propůjčují své uši střednímu proudu a nad metalem se ušklíbají, přičemž nejspíš v životě deathmetalovou skladbu neslyšeli. Při chropotu zkázy v téhle hudbě by nejspíš omdleli - a proto ji tak zbožňujeme!

Deathmetal je extrémní forma metalu, který se zrodil v osmdesátých letech z příbuzných žánrů jménem thrashmetal a blackmetal. Hlavní vliv na vývoj tohoto žánru lze přičíst americké trashmetalové kapele Slayer. Jejich album 'Reign in Blood' popsal časopis Kerrang jako 'nejtvrdší v historii'. Deska se stala vzorem pro stovky deathmetalových kapel.

Dnes se deathmetal mísí s undergroundem a hudebním vkusem mladší generace. Metalcore se stal hodně populárním směrem a z deathmetalu se vyvinul jeho podžánr s názvem deathcore. Výsledkem je muzika s bicími, které se ženou dopředu jak splašené, s chropotem, ale také s ječákem, melodickými tóny i zlomy. Deathmetal nikam nemizí, je tady navěky, vyvíjí se a přetváří se v nové a nové zvuky. Probuďte se a poslouchejte!

www.eaglesofdeathmetal.com

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: EAGLES OF DEATH METAL

Úterý 19. 6. 2012
Vstup: 450 Kč / 550 Kč
Vystupují:
Eagles of Death Metal
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika