Midi Lidi aneb pařba v Akropoli

Midi Lidi aneb pařba v Akropoli

14. 03. 2012  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
Kapela Midi Lidi putuje po kulturních domech a koncertních sálech už několik let a vždycky dokázala publikum rozdovádět svými elektronickými beaty a hezky českými vtipy. Jak se můžeme dozvědět na jejich oficiálních internetových stránkách, hrají „existencionální electro s lidskou tváří“. Kdo zavítal v úterý večer do pražského Paláce Akropolis se o tom mohl přesvědčit na vlastní uši.
Přestože se koncert konal na začátku pracovního týdne, fanoušci MIDI LIDÍ jsou oddaní a rádi za svými oblíbenci přijdou, zaskáčou si a zazpívají refrény spolu s kapelou.

Předskokanem byla punk'n'rollovopowerpopová sebranka z Brna My Dead Cat, která během několika písniček rychle dostala do varu postupně se zaplňující prostor. Jako hlášku večera vyhlašuji: „Slyšíte nás dobře tam vzadu u dveří? Asi ano, když tam všichni stojíte a nejdete blíž k nám.“

Tahle kapela se dala dohromady už v roce 2002, ale v tomto složení kluci hrají až od roku 2007. Jejich styl není vyloženě můj šálek kávy, ale musím uznat, že během pár minut jsem si podupávala a pokyvovala do rytmu a byly i okamžiky, kdy jsem si v duchu řekla, to zní hodně dobře.

Po rychlé přestavbě pódia konečně vystoupili Midi Lidi, a ti už hráli pro zaplněnou Akropoli. Členové kapely jsou třicátníci, ale většina publika byla o poznání mladší - v prvních řadě vedle stála rodinka se sedmiletým chlapečkem, který pařil „o 106“ . Opravdu bylo vidět, že chlapce nezajímají nějací Šmoulové, ale že se mu líbí alternativní hudba.

Kapela začala své vystoupení začala písničkou Rád vařím. Poté následovaly další starší songy, ale i ty z jejich poslední, třetí studiové desky Operace Indigo, plné elektronických rytmů! Midi Lidi jsou skutečně podivná partička, která se rozhodla dělat si hudbu po svém. A i když tahle česká electro undergroundová kapela nepatří vyloženě mezi moderní kapely, jejichž písničky byste slyšeli z každého rádia, své příznivce si dávno našla.

midi lidi

Většina skladeb je založená na repetitivních motivech a strojově monotónních rytmech chladné elektroniky a úsporných, více či méně vtipných sloganech. Jejich texty jsou pro někoho pitomé a trapné, ale většině z nás pozvednou koutky úst. „One! Two! Three! Four! Five! Six! Seven trpasliks.“

Mnohé skladby pak mají docela blízko k scénické muzice, což potvrzuje i skutečnost, že kapela je podepsána i pod filmovou muzikou ke snímku Protektor. Mimo chytlavých textů a nekomerčního zvuku jsou pro tuto formaci typickými znaky světelná projekce plná blikajících barviček, které se formují do všelijakých geometrických útvarů a hlavně taneční kreace zpěváka Petra Marka, který umí opravdu pobavit.

Z pódia se na nás všechny valilo neskutečné množství energie. A I když Petr Marek od začátku upozorňoval na skutečnost, že je poněkud hlasově indisponován a že je možné, že přijde o hlas, své hlasivky nešetřil ani náhodou a vydával ze sebe maximum.

Vystoupení bylo opět příjemným překvapením a jen potvrdilo to, že Midi Lidi byly, jsou a budou vždy originální a nadčasoví.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MIDI LIDI

Úterý 13. 3. 2012
Vstup: 160/190
Vystupují:
MIDI LIDI + Host: MY DEAD CAT
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika