FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Rozhovor s frontmanem kapely Bloody Mary

Rozhovor s frontmanem kapely Bloody Mary
19. 03. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V červenci se na festivalu Přeštěnice představí francouzská hardrocková skupina Bloody Mary, která právě natočila své nové album Shoot Meu labelu Bad Reputation. V rámci české premiéry Bloody Mary jsme vyzpovídali frontmana skupiny Petera Von Toye.
Přiznám se, že francouzskou hudební scéna je pro mne tak trochu španělská vesnice. Stejně jako mně tak i většině tuzemským hudebním fanouškům přijde na mysl Edith Piaf nebo půvabná manželka vašeho prezidenta Carla Bruni. Co je tedy v současnosti zajímavého v hudební Francii?
Haha! Pravdou je, že ve Francii nemáme pořádné rockové a metalové zázemí. Nicméně francouzská scéna se konečně začíná probouzet a expandovat do zbytku světa. Některým francouzským kapelám se již podařilo prosadit v zahraničí (Gojira, Dagoba, One Way Mirror, atd. Naše první album se setkalo s příznivou odezvou v zahraničních médiích. V letošním roce vydáváme další desku a doufáme, že se bude opět kladně přijata.

Čím se necháváte ve vaší tvorbě ovlivnit?
Necháváme se ovlivňovat různými styly. Rozhodně chceme být otevření a vyvíjet se. Naše parta je pořádný hudební mix různých hudebních přístupů – basák Terry (basa) je velkým fanouškem punku a hardrocku, bubeník Micky poslouchá hardcore, soul nebo hiphop, mou krevní skupinou je klasický rock, hard rock, country, pop a blues. Samozřejmě naší další inspirací jsou filmy, knihy, osobní zkušenosti. Je super, když o věcech, které za to stojí, můžeš složit píseň. A je to opravdu pak to nejupřímnější, co můžeš dát svým fanouškům. Oni to pak vrátí zpátky na stage. A řeknu upřímně, že si pak vážím toho, že takové písničky mohu zahrát svým fanouškům. Myslím, že jeto nejupřímnější věc, zahrát ji pak svým fanoušků

Koncertovali jste s Metallicou, Airborne, Slipknot nebo Papa Roach. jaké to jsou zkušenosti?
Byl to samozřejmě skvělý zážitek hrát na stejném festivalu jako tyto legendy. Před vystoupením jsme byli trochu pod tlakem, ale pak to všechno spadlo a my si to pořádně užili. Zvláštní poděkování bych chtěl věnovat Jacobu z Papa Roach a všem borcům od Evergrey, kteří jsou neuvěřitelně milí lidé.

Hard rock byl spíše doménou 70. a 80.let. Myslíš si, že ještě dnes dokáže oslovit mladé lidi?

Jak jsem již řekl, v posledních letech se daří vzkřísit hard rock a to je velmi dobrá zpráva. Nicméně, mám ale pocit, že je to naší rockerskou povinností nabídnout něco nového, něco aktuálnějšího, aby se především mladší generace s tímto stylem identifikovala, a tím pádem vnesla nové nápady. Pokud nikdo nechce vystoupit ze zavedených hranic rocku, pochybuji, že žánr nebude mít za 15 nebo 20 let co nabídnout ... Nebo to možná zbytečně dramatizuju!

V létě bude poprvé hrát v České republice. Jak se těšíš? A vůbec víš něco o naší zemi?
Ano, bude to naše první vystoupení v České republice a opravdu se na něj těšíme! Už jsme hráli v Belgii, Německu, Holandsku, Švýcarsku a Lucembursku. Musím přiznat, že o vaší zemi toho moc nevím, a tak se rád se nechám překvapit. Setkání s lidmi a poznávání místních zvyků je opravdový způsob jak se seznámit s novou zemí. Až dorazíme, budeme tedy hodně zvědaví a pro změnu se připrav se na naše otázky!

Máš nějaký speciální vzlkaz českým fanouškům?
Jsme velmi rádi, že zahrajeme na festivalu v Prěštěnici 2012 a představíme se tak českému publiku! Velké poděkování patří organizátorům, bez jejichž pozvání by se naše vystoupení neuskutečnilo. Neváhejte se k nám přidat k našemu facebookovému profilu a na naši Facebook: Bloody Mary oficiální stránku, a poznat kapelu! Uvidíme v červenci a do té doby ... ROCK ON!!

www.openairmusicfest.cz

Dodal: Josef Kašpar
PŘEŠTĚNICE

PŘEŠTĚNICE

Čtvrtek 19. 7. 2012 až Neděle 22. 7. 2012
550 Kč, jednodenní 300 Kč
Vystupují:
jahcoustix bloody mary please the trees vypsaná fixa udg tleskač pipes and pints miloš novotný doga jaksi taksi prague conspiracy imodium pub animals bags goodfellas covers for lovers airfare civilní obrana o5 a radeček totální nasazení ticho de pre cupé band hand grenade the snuff escape 2 the jungle my sky five o´clock tea enter a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |