FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival Trutnov věnován Václavu Havlovi

Festival Trutnov věnován Václavu Havlovi
25. 03. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Open Air Festival Trutnov bude věnován In memoriam náčelníkovi Václavu Havlovi a guruovi undergroundu Ivanu Martinovi „Magoru“ Jirousovi. Vystoupí zde jejich oblíbení umělci a pozváni budou i jejich přátelé a osobnosti našeho kulturního a společenského života.
Open Air Festival Trutnov, přezdívaný Východočeský či Český Woodstock, se letos uskuteční opět tradičně - ve dnech 16. až 19. srpna. Častými návštěvníky festivalu, který vznikl na undergroundových základech v roce 1987, byli i Václav Havel a Ivan Martin „Magor“ Jirous. Právě jim bude letošní ročník festivalu zasvěcen. „Pod tíhou bolestných událostí a smutných odchodů ke konci minulého roku jsme byli nuceni přehodnotit a upustit od původně zamýšleného věnování a letošní setkání zasvětit náčelníku Václavovi a guruovi undergroundu Martinu Magorovi. Chceme tím alespoň částečně splatit dluh těm, bez nichž by nebyl ani tento festival. Je to natolik silné a pro nás zásadní, že nemůžeme jinak,“ vysvětluje zakladatel festivalu Martin Věchet. Festival je od roku 1995 vždy někomu či něčemu věnován. To se odráží nejen v jeho programu, ale i na celkovém duchu setkání pod horami, o němž sám Václav Havel říkal, že se mu na něm líbí právě jeho spiklenecká pospolitost a atmosféra. Ivan Martin Jirous jej zase označoval za manifestaci radosti a festivalové návštěvníky k poutníkům scházejícím se na novodobém poutním místě.

havel

„I když naše wigwamy stále obchází slzy a stíny smutku, vzdáme našemu náčelníkovi Václavovi a guruovi undergroundu Martinu Magorovi hold plný radosti a bude nám ctí na toto setkání pozvat účinkující, ale i přátele a hosty ze společenského a kulturního života, včetně známých i méně známých podivínů, o nichž víme, že je Václav i Magor měli rádi,“ říká Martin Věchet.

Původní věnování
Letošní trutnovský festival měl být původně věnován obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, která vznikla před dvaceti lety, a České obci sokolské, která si letos připomíná stopadesáté výročí od svého vzniku, dále také jednomu ze známých představitelů beatnické generace. „To vše bohužel padlo. Odchody nás opravdu zasáhly. Když vzpomeneme Malého velkého muže s kytarou Karla Kryla, kovboje se srdcem indiána a Slavíka z Madridu Waldemara Matušku nebo nestora českého šansonu Rudolfa Pellara, smutné odchody předloni zahájil Huňatý Šedý Vlas Ladislav Smoljak, začátkem loňského roku jej následoval Jiří Dienstbier, poté Jiří Gruša a „rok smrti“ uzavřeli náš náčelník Václav Havel a Martin Jirous. Vnímáme to jako velké ztráty. Nepěvecký hlas náčelníka zde bude výrazně chybět, spíše už chybí,“ rekapituluje Martin Věchet.

Okolnostmi vynucená změna se však v jednom bodu letošního programu nedotkne - zamýšlená debata se zakladatelem společnosti Člověk v tísni, bývalým listopadovým studentským vůdcem Šimonem Pánkem, se uskuteční. Setkání je naplánováno do zvětšeného a letos přejmenovaného Undergroundového stanu I.M. „Magora“ Jirouse.

www.festivaltrutnov.cz

Dodal: Eva Navrátilová, Geronimo Agency
TRUTNOV OPEN AIR

TRUTNOV OPEN AIR

Čtvrtek 16. 8. 2012 až Neděle 19. 8. 2012
na dobírku 980 Kč, předprodej 1 080 Kč / na místě 1 200 Kč
Vystupují:
Korn, John Cale, Anti-Flag, The Flying Eyes, Adam Cohen, Muchachito Bombo Infierno, Hawk Eyes , Barrington Levy, Marta Kubišová. a Petr Malásek, The Plastic People of The Universe, Yellowcard, dEUS, Jiří Schmitzer, J.A.R., Irena Budweiserová, Vlasta Třešňák & Band, Neruda, Sto zvířat, Mňága a Žďorp, Vladimír Veith, Vladimír Merta, Ivan Hlas, Garage & Tony, L.A., The Fireballs, Michal Hrůza a kapela Hrůzy, Velvet Underground revival, Goodfellas, Hally Belly, Čankišou Petr Váša a Ty syčáci, Zuby nehty, Visací zámek, Hakka Muggies, Baťa & Kalábůf něžný beat, N.V.Ú., Už jsme doma, Vladimír Mišík a ETC, Jaroslav Hutka a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |