Rodrigo: Celý můj život je jedna velká inspirace

Rodrigo: Celý můj život je jedna velká inspirace

28. 03. 2012  |  Autor: Fox  |  Komentáře (0)
Rodrigo je jedním z nejvíce aktivních djs na brazilské taneční scéně a dnes je na 20. místě nejlepších djs (podle Sound dj mag Brazil). Od r. 1999 byl postupně rezidentem top klubů ve Rio de Janeiru a navštívil významná brazilská města a kluby jako Privilege, Pacha, Hard Rock Cafe, Nuth, The Week a další. Naší redaktorce se podařilo s Rodrigem spojit a před jeho turné v České republice ho trochu vyzpovídat.
Pravidelně ho můžete vidět na line-upu velkých parties vedle takových djs jako Tiesto, Steve Angello, Axwell, Kaskade nebo Erick Morillo. Kromě djingu má Rodrigo i svojí vlastní Tape bookingovou agentu a píše články do Sound dj magu. Nejen o tom si Fox s Rodrigem povídala v rozhovoru níže.

Ahoj Rodrigo, kde jsi a na čem zrovna pracuješ?
Čau, jsem doma v Riu de Janeiru, v Brazílii a zrovna pracuji na nové hudbě. Mimo hudební produkci spolupracuji se známými event promotéry na organizaci večírků.

Můžeš nám prozradit něco málo o své hudební historii a kořenech? Jak ses dostal k Djingu a kdo tě inspiroval?
O hudbu jsem se začal zajímat koncem 90. let. V té době jsem začal poslouchat house music a snažil se o ní dozvědět víc. Vždycky jsem poslouchával spíše brazilskou hudební scénu. Když jsem začal poslouchat taneční hudbu, zároveň jsem si rozšiřoval hudební obzory i za naše hranice a narazil na Frankieho Knuckelse, který mne v té době hodně oslovil.

K hraní jsem se dostal v roce 1994 po mé návštěvě USA, kde jsem si koupil první desky. Hrával jsem v malých klubech, převážně na okraji Ria.



Svoji první rezidenci jsem dostal v Excentric klubu v roce 2000. Zde jsem vystupoval pravidelně až do roku 2004. Tahle zkušenost mi dala jistotu a kontakty, které mi pomohly začít hrát i v jiných městech a na větších parties. Jedna z mých prvních větších parties, která zároveň odstartovala moji karieru Dje, byla na pláži Copacabana, kde jsem vystupoval před 20 000 publikem. Později fanoušků přibylo až na 300 000 a to považuji dodnes jako start mé mezinárodní kariéry.

Inspiruje mne mnoho známých DJs! Steve Angello, Erick Morillo, Carl Cox a spousta dalších. Největší motivací je však pro mne Norman Cook. Vždycky jsem doufal, že se v hudebním průmyslu dostanu tak daleko jako on.

Kde dnes čerpáš inspiraci?
Všechno mne inspiruje! Celý můj život je jedna velká inspirace!

Do jakého hudebního žánru nebo labelu by ses zařadil a co v poslední době hraješ na svých vystoupeních?
Nemám rád řazení pod labely, žánry, druhy nebo jak tomu kdo říká. Pro mne jsou pouze dva druhy hudby, dobrá nebo špatná. Mam rád groove house a trancové melodie. Rád kombinuju dva zcela odlišné prvky a spojuju je do jednoho tracku. Například příjemné melodie a silné vokály.

Jaké máš plány na letošní rok? (Spolupráce, turné, festivaly, hudební produkce)
Doufám, že letos vydám své první album. Pracuji na něm se spoustou známých brazilských producentů. Je to pomalý proces, protože mimo to dost cestuji jako DJ a občas je docela složité tyto dvě věci úspěšně skloubit. V druhé polovině roku bych měl vystupovat na Ibize a v Barceloně. Na Nový rok hraju na Copacabana beach, kam se dost těším kvůli skvělé atmosféře, které tam publikum dokáže vytvořit.

Jak vypadá tvoje studio?
Upřímně mám ve studiu fakt nepořádek! Nástroje jsou všude! Ale snažím se to trochu zorganizovat. Když jsem začínal, zkoušel jsem spoustu různých Djských hraček a nástrojů. Později jsem zpohodlněl a využívám hlavně řadu Pioneer. CDJ 2000 + DJM 900 je pro mě ideál. Rád mixuju na 4 CD playerech se zároveň zapojeným flash drivem.

Máš nějaké oblíbené místo, kde hraješ nejraději a proč?
Ano, mám srdcovku, Privilege Búzios. Je tu unikátní energie a lidi se tu vždycky výborně baví. Pravidelně se tu končí až kolem 11té dopoledne! Myslím, že tu musí být nějaká kouzelná energie mezi publikem a DJem. Už jsem dostal tuto otázku několikrát a pokaždé odpovídám prakticky to samé. Těžko najdete něco podobného jako Privilege Búzios.

Jak relaxuješ? Máš nějaké další koníčky mimo hudbu?

Jako správný Brazilec hraji fotbal. A řeknu ti, nejsem vůbec špatný hráč! V Brazílii se hrají hlavní zápasy v neděli; chodím je sledovat naživo přímo na stadion.

Taky miluju jídlo, dobrý jídlo! Od brazilské grilovačky po japonskou kuchyni, prostě všechno. Myslím si, že je dnes opravdu důležité jíst kvalitně.

Jaký je tvůj oblíbený fotbalový team?
Vasco da Gama je můj oblíbený hráč. Když jsem byl dítě, hrával jsem za profesionální klub. Mám rád fotbal jako takový, takže se můžu koukat prakticky na jakýkoliv team. Rád vidím dobrou hru! Například Manchester United, Milán a Paris Saint Germain, tyhle teamy na mě opravdu dělají dojem.

Jakou hudbu máš teď v iPodu? Co zrovna posloucháš?
Mám tam od každého něco. Brazilské interprety, rock'n'roll, jazz, soul a taneční hudbu, samozřejmě. Kdysi jsem taky hodně poslouchával Maroon5, Jamiroquai, Coldplay a Justina Timberlakea. No a klasiku Michaela Jacksona, Rolling Stones a Madonnu.

Je to tvoje první návštěva Čech? Jak se těšíš?
První návštěva? Rozhodně ne! Jsem už takřka Čech! Tohle bude moje čtvrtá návštěva. Už také přemýšlím o koupi bytu na Malé Straně. Loni jsem byl headlinerem na 2. výročí Sasazu a taky jsem hrál v Mecce. Vždycky se na Prahu moc těším. Je to jedno z mých nejoblíbenějších míst na světě, překrásné město s dlouhou historií. Miluju Prahu taky kvůli lidem, kteří se umí bavit, užívají si každý večírek a díky tomu mají taky můj respekt.

rodrigo

Plánuješ pro české fanoušky něco speciálního, na co se mohou těšit?
Zakomponoval jsem do svých projektů Brazilskou karnevalovou sambu. Rád sdílím svoji kulturu, když hraju, je hodně bohatá se spoustou lásky a energie. Jako každý Brazilec miluji svoji zem a jsem pyšný na její historii. Na druhou stranu se mi těžko dívá na naše politiky, kteří doslova devastují naše lidi. Tak rád bych to změnil, ale je těžké bojovat sám. Slibuju českým fanouškům, že uvidí to nejlepší z mých show a že si to spolu zaručeně užijeme.

Přijměte všichni moje pozváni, chci vás vidět tančit! Plán celého turné najdete na mé facebook fun page: www.facebook.com/rodrigo.ardilha

20. duben, Ďábelská Huť, Liberec
21. duben, Sasazu, Praha
27. duben, 7. Nebe, Brno
28. duben, The Club, Bratislava
1. květen, Scotch, Vídeň
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

RED BULL FLIGHT CLUB

Sobota 21. 4. 2012
Vstup: 190 Kč
Vystupují:
rodrigo ardilha, gina star, brian,
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika