Mistři hardcoru nás vtáhli do odvetného víru

Mistři hardcoru nás vtáhli do odvetného víru

28. 03. 2012  |  Autor: Honzin  |  Komentáře (6)
Před námi byl předposlední víkend v měsíci březnu a naše party skupina se sešla v pátek v brzkých ranních hodinách na ruzyňském letišti s pevným cílem výpravy, kterým byl po půl roce opět holandský Eindhoven. Po příletu následovalo rutinní ubytování a pravidelná procházka po městě spojená s návštěvou tamních coffee shopů a barů. To nejlepší nás ale teprve čekalo. Masters of Hardcore!
V sobotu na nás čekal pouze odpočinek a příprava na večerní akci. Úderem osmé hodiny jsme se vydali na cestu vlakem do půl hodiny vzdáleného městečka Den Bosch. Z nádraží jsme hned vyrazili s dalšími stovkami clubberů ke komplexu hal Brabanthallen na naší letošní první větší hardcorovou akci – Masters of Hardcore – The Vortex of Vengeance!

Známá holandská promo agentura Art of Dance naplánovala na 24. březen 2012 již sedmnácté vydání festivalu Masters of Hardcore. V komplexu hal bylo připraveno pro návštěvníky celkem 6 scén – Vortex of Vengeance, Tyrants Void, Medieval Massacre, Arch of Anarchy, Cube of Chaos a Raver´s Warehouse. Každá ze zmíněných scén lákala hned několika zvučnými jmény. Bohužel, v tak obrovském areálu, jakým je Brabanthallen, člověk nevěděl kam dřív skočit. (Jen pro představu – areál je skoro stejně tak velký, jako dvě letňanské výstaviště vedle sebe.)

Byla skoro dvaadvacátá hodina a před komplexem Brabanthallen u hlavního vstupu byla obrovská fronta, srovnatelná s tou z minulého roku. Ale díky včasnému nákupu lístků jsme získali VIP vstupenky (za cenu základní vstupenky), které nám urychlily vstup do areálu. Po přísné kontrole a uložení věcí do locker boxů následovala procházka po komplexu, při které jsme zmapovali všech 6 scén.

Raver´s Warehouse, kde skoro celý večer vystupoval Dark Raver se svými známými mně přišla jako nejslabší stage. Prostoru bylo všude dost, ale na dekoracích a světlech se zde oproti ostatním stage výrazně šetřilo. Další stage Arch of Anarchy byla umístěná na stejném místě jako loni, takže v průběhu večera se z této části haly opět stal „průchoďák“, a to proto, že spojovala další dvě, o dost zajímavější stage – industriální Tyrants Void s old schoolovou Medieval Massacre. Letošní výzdoba stage Arch of Anarchy, na které se prezentovali mladé a nadějné talenty hardcoru, byla o něco lepší než ta loňská, aspoň tedy z mého pohledu. Dominantou stage Cube of Chaos byla lebka, která neodmyslitelně patří k festivalu. V pořadí druhá zajímavá stage Tyrants Void byla velmi pestrá co se do výzdoby a osvětlení týče. Samozřejmě, že nejvíce načančaná byla, jako vždy, hlavní stage Vortex of Vengeance. Na světlech, laserech, otočných hlavách a stroboskopech se zde opravdu nešetřilo. Takovou obrovskou led stěnu jsem nikde jinde, jako tady na Masters v Holandsku, zatím neviděl.

moh

Na Tyrants Void se hrál převážně industrial hardcore, a v době, když jsme ji navštívili, hrál Meccano Twins, kterého za několik málo minut vystřídalo duo Megashira. V ten okamžik jsme se s partou rozdělili a pro mě začal maraton do ranních hodin po výstavišti. Nevěděl jsem kam dřív. V podstatě jsem přebíhal mezi čtyřmi stage - Cube of Chaos, Medieval Massacre, Tyrants Void a Vortex of Vengeance. Začal jsem na poslední zmíněné, při mém příchodu hrálo duo Dyprax vs Amnesys, které vypálilo hned dvě pecky po sobě a to Dyprax Feat. MC Tha Watcher - The Statement Of Disorder (Masters Of Hardcore Anthem 2011) a DJ Mad Dog & Amnesys - Game Over. Po nich převzalo štafetu další duo Accelarator vs Re-Style, kteří navázali tracky Re-Style - Get It Cracking (2011 Edit)
a Accelarator & Rudeboy – Insolent. Asi tak v polovině setu jsem přeběhl na old schoolovou stage Medieval Massacre, kde svou klasiku I Can´t Stop Raving hrál Dune.

Čas hrál proti mně, rychle jsem přeběhl na Tyrants Void, kde svůj set dohrával Lowroller (ten vystoupí i u nás 20. dubna v garážích Kongresového centra v Praze, na akci Therapy Sessions). Na Vortex of Vengeance jsem si neodpustil dvojici Korsakoff vs Evil Activities, od které jsem slyšel Outblast & Korsakoff - Hymn Of Syndicate (Official Syndicate Anthem) a Evil Activities & Endymion Feat. E-Life – Broken. Pak jsem si odskočil poslechnout na Tyrants Void a Cube of Chaos o něco tvrdší beaty v podání od Ophidian, Negative Audio, Drokz & Akira a Tymon. To bylo hned jiné kafe. Takhle by měla vypadat atmosféra u nás na party, takhle by se mělo hrát. Ale rychle zpět do reality. Poslední přesun na hlavní stage na Masters Elite, což bylo seskupení, pod kterým se skrýval Angerfist, Outblast a Catscan. Převážnou část setu co jsem slyšel tvořily hlavně Angerfistovy tracky. Na závěr vystoupení nemohlo trio zahrát nic jiného, než klasiku Outblast & Angerfist Feat MC Tha Watcher - The Voice of Mayhem. Na vystoupení Day-Mar vs Unexist jsem se vcelku těšil. Hned ze začátku potěšili trackem Satronica - Life Blood Pain Death (Tymon Remix). Unexist si neodpustil svůj remix Dyprax Feat. MC Tha Watcher – The Statement Of Disorder a nechyběla ani pecka Unexist Feat. Satronica - Fuck The System. (Pokud budete mít čas a chuť tak na Satronicu rozhodně vyrazte na party Darkraiser, která se odehraje 20. dubna ve vyhlášeném klubu Metroclub ve slovenské Šal'e.) Poslední vystoupení, které jsem měl tu čest slyšet na hlavní stage bylo společné živé vystoupení italských matadorů Noize Suppressor vs Mad Dog s vokálovým doprovodem od Mc Jeffa.

moh

Dj Bike tentokrát svou revoluční mašinku nechal doma, ale i bez toho bylo toto živé vystoupení z mého pohledu hodnoceno, jako jedno z nejlepších na Vortex of Vengeance stage. Dočkal jsem se skvělé zábavy a ještě lepší muziky. Dav dostaly do toho správného šílenství tracky od Noize Suppressor jako Holes In Your Chest, Fingerz, Fucked Up, Master of War a Nobody Likes.Stejně tak i tracky od Mad Doga A Night of Madness, Game Over, Here Comes the Madness a Hardcore Machine. Nechyběla ani jejich společná produkce - Bassdrum Bitch. Opravdu strhující vystoupení!

Ke konci party jsem se přesunul na Cube of Chaos, kde se odehrálo jedno z posledních živých vystoupení na tomto festivale. Nadvládu spojenou se speedcorem a terorem nastolil maskovaný Noisekick. A kopalo to pěkně, to se musí nechat.

Na absolutní konec party jsem měl dohodnutý sraz s naší celou výpravou na Tyrants Void stage na vystoupení Sickest Squad. Jak bylo dohodnuto, tak se i stalo. Skoro všichni jsme se zdárně sešli v předních řadách a společně vychutnávali poslední beaty letošních Masters of Hardcore. Jako poslední zazněla předělávka od The Offspring - Pretty Fly for a White Guy. Nepopsatelný závěr festivalu!



Po hudební stránce jsem byl opět velmi potěšen. Po organizační stránce naše domácí agentury mají stále co dohánět! Od ochranky, přes nastavení zvuku, vizualizaci stage, locker boxy místo otravné šatny, výborný servis s občerstvením a neposlední řadě i Merchandising. Tohle vše posouvá party na úplně jiný stupeň, než ty naše. Stále se mi zatím vyplatí zainvestovat do výletu na kvalitní festival, než být zklamaný z toho domácího. Nebojte se toho a zkuste to taky. Agentura Art of Dance dále připravuje festival Dominator s podtitulem Cast of Catastrophe, který se odehraje v sobotu 21. července na pláži u přírodního jezera v rekreační oblasti Eersel.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

MASTERS OF HARDCORE – THE VORTEX OF VENGEANCE

Sobota 24. 3. 2012
Vstup: 59 EUR
Vystupují:
Angerfist, State of Emergency, Korsakoff, Noize Suppressor, Outblast, Dyprax, Evil Activities, The Stunned Guys, Mad Dog, Lenny Dee, Catscan, Drokz, Negative A, Counterfeit, Predator, Akira, Paul Elstak, The Sickest Squad, Amnesys, Tha Playah, Nosferatu, DaY-mar, Re-Style, Accelarator, Buzz Fuzz, DJ Producer, T-Junction, Unexist, The Destroyer, Meccano Twins, Tha Watcher, AniMe, Hellsystem, Nitrogenetics, Ophidian, Noisekick, Vince, DJ Rob, Joe, The Darkraver, Panic, Justice, Rudeboy, Meagashira, I:GOR, Tymon, Lars, Lowroller, Dune, Lady Kate, Stanton, Paranoizer, Pavo, Bass-D, Rayden, Syco, Bonehead, Angeldust, Nolz, Javi Boss, Mercenary, The Menace, Scott Marten, The Beat Controller, KRTM, Miosa, Decipher, Shinra, Goetia, Jeff, Tripped
Další informace
6 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Tom
29. 03. 2012 | 07:04:27
+0 | -0

THERAPY SESSIONS

LOWROLLER který hrál na Masters of Hardcre 20.4. v Praze na Imagination Festival: Therapy Sessions!

no
29. 03. 2012 | 09:52:03
+0 | -0

Za1

a ať ti to neni nikdy zapomenuto !

hugo
24. 01. 2012 | 11:22:01
+0 | -0
co nejaky zajezd, bude ?
no
20. 01. 2012 | 11:19:23
+0 | -0
hustota! )

Monty Techno.cz
19. 01. 2012 | 09:14:48
+0 | -0
......ty krávo :))

Moderátor
16. 01. 2012 | 03:17:04
+0 | -0

MASTERS OF HARDCORE

Další díl Masters of Hardcore se uskuteční opět v holandském městě Den Bosch v komplexu Brabanthallen pod taktovkou agentury Art Of Dance 24. března 2012. Podtitul zní The Vortex Of Vengeance.
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika