Kalendář koncertů 4/2012

Kalendář koncertů 4/2012

29. 03. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V Praze vystoupí Manic Street Preachers a klub Strahov 007 chystá dvě lahůdky: skotskou partu Twilight Sad a Chelsea Wolfe se svým elektro-folkem, lehce nasáklým doomem. O evropské spojnice se v Paláci Akropolis postarají finsko-francouzští The Dø + Toxique a dveře aprílového měsíce zabouchnou Nightwish.
3. 4. Plastic People of the Universe + Komorní filharmonie Pardubice: Pašijové hry  (Divadlo Archa)
Velikonoce se blíží a s nimi také Velký příběh o zmrtvýchvstání Spasitele. Svou operní verzi pašijí představí na začátku dubna v Arše nikdo menší než legendární Plastici – v roce 1978 vznikl jejich opus Pašijové hry, který Plastici nahrávali u Václava Havla na Hrádečku, kde se v té době scházela elita národa. 80 minut undergroundových ohňů.



11. 4. The Prostitues + LUNO (Anděl Café, Plzeň)
Jedna stará a druhá (staro)nová. Česko-angličtí The Prostitutes si spolu s relativně nedávno zformovanou kapelou Emy Brabcové LUNO zaskočí do plzeňského Anděl Café na společný koncert. Zbytek už znáte, všechno to lítá velice blízko hrubému násilí.



18. 4. Twilight Sad (Strahov007)
Tahle skotská parta vydala nedávno v pořadí třetí studiovku No One Can Ever Know. Skotský akcent by frontmanovi J. Grahamovi mohl závidět i Begby, kluci se ale činili i v údernosti. Nová deska je záležitost po výtce rázovitá, prsty v ní má producent Fuck Buttons Andy Weatherhall a kluci si na ní prý odskočili na sparing k parťákům jako Autechre, NIN nebo Cabaret Voltaire. Nenechte se ale zmást: tracky, které zazní naživo v Praze, se díky hlasu Grahama a jeho mimozemskému akcentu poslouchají zatraceně dobře.



24. 4. Fiordmoss + Floex
  (Palác Akropolis) + 25. 5. Fléda
Čtyři názvy, čtyři malé záhady: Fiordmoss + Ink Bitten a Floex + Zorya. Za prvním rébusem stojí Vinylou ocenění studenti výtvarného umění a jejich atmosférický elektro-pop-folk namontovaný na současné hudební tektonické desky. Po krátkohravém debutu Gliese je na světě Ink Bitten, v překladu Prosit inkoust. No a za druhým sudoku postává Tomáš Dvořák, který v září minulého roku vydal album Zorya – pohanskou následovnici debutu Pocustone. Mnohovrstevnatá, ale vzdušná elektronika potěší každého milovníka kanadských stolních rébusů a křížovek.

25. 4. Hanne Hukkelberg (Palác Akropolis)
Norové jsou zvláštní národ: příroda si s nimi krutě zahrává, ale na druhou stranu z nich dělá jeden z nejbohatších národů na světě. Půl roku tma, půl roku světlo, kolébka black metalu, ale domov třeba takové víly jako je Hanne Hukelberg – začínala sice v doom-metalové kapele Funeral, ale její poslední deska Featherbrain je úplně z jiného těsta. Nápadité písničkářství využívající nalezených zvuků, ale hlavně úchvatného hlasu Hanne, která spolupracovala s takovými formáty jako jsou třeba Jaga Jazzist. Součástí večera v Paláci Akropolis budou norské filmy, norské jídlo a norské fjordy.

Další koncerty v dubnu:
3. 4. Céu (Akropolis) / 4. 4. Botanica + Polite Sleeper = New York Moon #22 Fiesta (Café v Lese) / 4. 4. Sunshine (Anděl Café, Plzeň) / 4. 4. United Islands: La Shica (Archa) / 5. 4. United Flavour (LMB) / 5. 4. Russian Circles (Matrix Praha) / 5. 4. Laibach (Akropolis) / 5. 4. Monkey Business + PSH (Fléda, Brno) / 6. 4. Silverstein + We Are The Ocean (Akropolis) / 10. 4. A Banquet (LMB) / 11. 4. Bridges Left Burning (Chapeau Rouge) /16. 4. Dan Sartain (Strahov007) / 17. 4. Charlie Straight (S-Cube, Olomouc) / 17. 4. Euroconnections: The Dø + Toxique (Akropolis) / 20. 4. The Stranglers (LMB) / 23. 4. Chelsea Wolfe + Manorexia (Strahov007) / 25. 4. Manic Street Preachers (Lucerna) / 30. 4. Nightwish (Tesla Arena)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika