V pořadu Radia 1 se představí Smoove & Turrell

V pořadu Radia 1 se představí Smoove & Turrell

03. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 10. dubna ve 22:00 odvysílá Radio 1 záznam vystoupení britské kapely Smoove & Turrell. Ta oživuje odkaz dřevní černé hudby chytře smíchaný se současnými postupy klubové hudby. Sedmičlenné koncertní kapele šéfují dva zakladatelé projektu – producent s bohatými zkušenostmi z acidjazzové scény Smoove a zpěvák John Turrell. V Praze se kapela představila loni v září na EuroConnections v Paláci Akropolis.
Smoove & Turrell míchají nadžánrový mix, v němž si podává ruku rhythm & blues a jazz s hip hopem, housem či breakbeatem. Smoove má za sebou bezmála deset let jako jeden z čelních producentů na scéně breakbeatu a downtempa. Vydával například na slavné značce Acid Jazz, která v devadesátých letech dala jméno celému novému žánru. Ačkoliv spolupracoval s mnoha vokalisty, skutečně zásadní pro něj bylo až setkání s Johnem Turrellem, s nímž v roce 2009 natočil singl I Can't Give You Up. Zastřené vokály, energický funkový beat a frenetické dechy daly dohromady prvotřídní klubový hit, o jehož vinylový originál se dodnes svádí souboje na eBay.

Funkovému labelu Jalepeno Records stačila jediná demonahrávka a projekt Smoove & Turrell okamžitě podepsala. Debutové album Antique Soul z roku 2009 uvedlo na scénu dvojici, která ctí slavnou tradici černé hudby, ale moderně znějící produkcí posouvá svůj sound za hranici pouhého retra. Kromě pochvalných recenzí si Smoove & Turrell vysloužili také pozvání na prestižní festivaly Big Chill nebo Glastonbury. To už Smoove začal budovat plnohodnotnou kapelu, která dnes čítá pět doprovodných muzikantů. Jejich služby hojně využívá na turné, vhod přišli také při natáčení druhé desky Eccentric Audio, která vyšla loni v červnu.

Webové stránky Smoove & Turrell: http://www.smooveandturrell.com/

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika