FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Zion Train headlinery Cultural Reggae Vibez

Zion Train headlinery Cultural Reggae Vibez
05. 04. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Zion Train Sound System - legendy a průkopníci dubové scény v Evropě zavítají v pátek 8. června do unikátního prostoru bývalého lomu u sv. Josefa v Hořicích. Těšit se na ně mohou návštěvníci festivalu Cultural Reggae Vibez 2012, který se letos koná již po jedenácté.
Kapela v Čechách vystupuje poměrně často, ale na CRV vystoupí jako Sound System, což jim dovoluje více improvizace. Živé vystoupení Zion Train jsou plné pozitivní energie, kterou šíří mezi publikum. Můžete se těšit na hutný dub okořeněný elektronikou a taneční hudbou. Dalším headlinerem festivalu bude anglický zpěvák a raper Deadly Hunta. Jeho nenapodobitelný hlas můžete znát z mnoha tracků, které nazpíval pro úspěšné umělce nejenom z reggae, ale taky hip hop a jungle scény.

Zion Train vznikli v roce 1990 ve Velké Británii. Patří k průkopníkům dubové a roots reggae scény v Evropě. Jejich prvotiny vydávali na jejich vlastní značce Universal Egg, až v roce 1995 podepisují smlouvu s China Records, kde také vydávájí svoje první promo video k singlu „Get Ready“. Zpět na jejich vlastní značku Universal Egg, kde od roku 1999 vydávají kvalitní dub, elektroniku a taneční hudbu. Jejich práce z posledních 20 letech zní stále skvěle i pro dnešní náročné uši. V roce 2006 od nich odchází zpěvačka Molara, která se dala na solovou kariéru. Rok na to vydávájí jejich vůbec nejúspěšnější album „Live as One“, které dostalo prestižní cenu Jamajské Reggae Grammy za „Nejlepší dubové album“. Toto album sklízí velké úspěchy po celém světě a otevírá brány na největší festivaly této planety. V roce 2009 vydávají další album „Live as One Remixed“ Jak říkají samy Zion Train: „Album bylo remixované s fantazií, kvalitou a hloubkou, a stejně smýšlejícími hudebníky, což přináší úžasné výsledky“. S návazností na „Live as One“ bylo v říjnu loňského roku vydáno album „State of Mind“, které taktéž sklízelo skvělé recenze. Zion Train také vydali souhrn toho nejlepšího pod názvem ‘The Very Best of Zion Train – Dub Revolutionaries’ na uznávaném labelu Nascente.

zion train

Deadly Hunta vlastním jménem Trevor Alexis Samuel pochází z anglického Readingu, který se nachází západně od Londýna. Jako potomek jamajských přistěhovalců neměl k reggae nikdy daleko, jak sám říká, reggae poslouchal i ve spánku, kdy si jeho otec přivedl domů pár přátel a u spliffů a hutné reggae basy se v přízemí bavili, zatímco šestiletý Trevor v patře spal.



Když se ocitl na šest měsíců u svých příbuzných na Jamajce, potkalo ho velké štěstí. Jeho strýc ho seznámil s producentem, zvukovým inženýrem a jedním z nevyhledávanějších reggae umělcem začátku devadesátých let Bobbym Digitalem. Trevor říká: „Měl sem v tý době nějaký lyrics, který sem tam i nahrál. Ale řekli mi, že musim dodat sílu svýmu hlasu, že musím ve svejch textech míň nadávat a zabíjet. Protože tenkrát jsem v textech každýho urážel a vraždil. To pro mě byl TEN zásadní moment, který mě ovlivnil a nadále inspiroval.” Vzorem pro Trevora byl Bounty Killer. který v roce 1993 panoval na jamajské scéně. “Pro mě je Bounty obrovská inspirace. Vlastně kvůli němu jsem si změnil jméno na Deadly Hunta. Chápeš, byl tu Bounty Killer a já za každou cenu chtěl podobně znějící jméno.” Není pochyb, že Bountyho vliv v Hunterově tvorbě uslyšíte. Někdy to může být barva hlasu, podobná flow nebo obdobná skladba lyrics. Ale věc, kterou se Hunta od svého vzoru liší, je až tvrdohlavé trvání na uvědomělých textech. Deadly Hunta teď převážně pracuje s UK labelem Reality Shock. Nezapomeňte věnovat poslech novému riddimu z dílny labelu Roots Survival , “Protection”. Jeho největším hitem, ale i nadále zůstává píseň “Talk Out Loud” známá i svým videoklipem.

www.culturalreggaevibez.cz

Dodal: Martin Sodomek
CULTURAL REGGAE VIBEZ

CULTURAL REGGAE VIBEZ

Čtvrtek 7. 6. 2012 až Sobota 9. 6. 2012
250 Kč / 300Kč, na místě: čt/pá/so 350 Kč, sobota 300 Kč
Vystupují:
Zion Train Sound System (UK), Deadly Hunta (UK) & Wicked Sound, Youss (FR, Alžír), U-Cee & Flavour Band (DE,INT), Rhomanife (IT), Fast Food Orchetra, Evolution Dejavu, Dub Artilllery, Princ Alfredo & Warriors, Racoon´s, Trio de Janeiro, Petr Míkovec + Jakub Johánek in Dub, Aneboafro, Colectiv, Gavinci (JAM) + Admíral Kolíbal, Respect Vibration (SK), Emergency JBC One Love Station, Coltcha United, Smokaz United (PL), Penni Walli, Equalizer, King Sound Steppaz, Ragga Brigade, Raggaultras, Jah tribe, Jah Army a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |