Mandrage pokřtili desku absintem

Mandrage pokřtili desku absintem

15. 04. 2012  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
Mandrage je kapela, která v naší hudební branži zatím nemá škatulku. Hudebním kritikům často leží v žaludku, ale fanoušci ji milují. V Lucerna Music Baru proběhl koncert v rámci jarní tour k pořadí už třetí desce Moje krevní skupina a kapela při této příležitosti svou desku také pokřtila.
Plzeňští Mandrage už dlouho chtějí dokázat, že nejsou jen kapelou jednoho dvou hitů. Což se jim úspěšně daří, tato skupina byla na hudebních cenách Anděl 2012 vyhlášena skupinou roku.

Kapela dostala nálepku "punkrock" a "rock", a určitě si nemůže stěžovat na nepřízeň fanoušků a díky výkonnému managementu ani na nedostatek prostoru v médiích. Na nové desce MOJE KREVNÍ SKUPINA ale zabrousila také do elektroniky.

A teď už k samotnému koncertu…O tom, že Lucerna Music Bar bude pěkně narvaný, mě přesvědčila skutečnost, že se ke vchodu ještě těsně před půl desátou táhla fronta nedočkavých fanoušků. Ano, bylo vyprodáno. Mandrage si jako hosta sobě přivzali DJ Frikyho, který se snažil dostat fanoušky do varu mixem taneční hudby.

Někdy po půl desáté, kdy měli Mandrage vystoupit začali fanoušci své oblíbence vyvolávat. Kluci již měli své všechny aparatury připraveny dopředu, ale zakryté tak, aby je nikdo do začátku koncertu neviděl. Po chvilce zhasla všechna světla a spustila se písnička se stejnojmenným názvem desky – Moje krevní skupina. Po minutě už světla mířila na oponu, za kterou byli kluci schovaní. Ta se začátkem písně Mechanik odkryla. Tou kluci odstartovali svoje vystoupení pro již narvaný Lucerna Music Bar. Během asi dvouhodinového koncertu představili všechny svoje nové písničky jako Františkovy Lázně nebo Šrouby a matice, se kterou jim přišla vypomoci jejich oblíbená vokalistka Jíťa. Ale nezapomnělo se i na ty staré. A tak zazněla i píseň Hledá se žena, Už mě víckrát neuvidíš, Punk rock song, Kapky proti slzám či Píseň z Marsu.

mandrage

Součástí koncertu byl také křest desky, která vyšla v loni na podzim. Role kmotra se s radostí ujal Leoš Mareš, mimochodem oblečený ve své oblíbené kombinaci: mikina s kapucí a sako. Leoš pouze řekl: „Mám jen dvě slova: miluju Mandrage.“ Křtilo se červeným absintem, který symbolizuje krev. A jako dárek byla klukům předána zlatá deska právě za album Moje krevní skupina.

Mandrage neustále komunikovali s fanoušky i mezi sebou na podiu…prostě skvělá atmosféra. A přestože ozvučení nebylo ideální, všichni fanoušci si koncert opravdu užili. Po koncertě ještě proběhla autogramiáda a focení se s fanoušky.

Pokud budete mít možnost zajít na jejich koncert, tak určitě vyrazte, stojí to opravdu za to!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MANDRAGE

Čtvrtek 12. 4. 2012
Vystupují:
Mandrage
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika