Dubnový Spitfire! již v sobotu

Dubnový Spitfire! již v sobotu

18. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Dubnový přílet Spitfiru je už konečně tady! Minule byl v přesile Hardcore, což znamená, že na tomto díle bude mít přesilu mohutný Hardstyle! O tuto část se postará HappyDJ, Dark Wizard a oblíbený Nix Fungate. Ten po velikém úspěchu na prvním díle připraví opět set, který nás převede ze světa hardstylu do radikálních úderů Hardcoru.
Jako hlavní hardcorové jméno dubnového dílu se představí legendární DJ Zwelwe z Brna, který je zakladatelem labelu Gabber.cz. Nebude samozřejmě chybět ani rezidentní řezník Tosha. Těšte se na další explozivní Spitfire!

Zwelwe
S tvorbou vlastních HC tracků začal již v patnácti letech, o dva roky později, v roce 2006 založil label Gabber.cz a stal se tak jedním z hlavních průkopníků tohoto stylu v České republice. Společně s Gabber.cz teamem, kde působil jako scratch dj, zcestoval od roku 2007 značné množství hardcore parties v ČR, ale i v zahraničí. Mimo jiné se v této době podílel jako promotér na akcích Bassdome. V současnosti se věnuje sólovému djingu a mezi jeho oblíbené subžánry hardcoru patří newstyle & classic hardcore, darkcore, industrial a crossbreed.

Dark Wizard
Vlastním jménem Petr Firoň hraje o roku 2009 a mezi jeho hlavní styly patří Early-Hardstyle a Hardstyle. Mohli jste ho vidět na akcích jako Hardstyle Destruction, New Generation Bass, Rise of Darkness, Deep Impact nebe Hardcore Imigrators. Bývalý redaktor zesnulého Hard Alliance. Jeho sety se vyznačují vyšším bpm až 160 Hardstylu. Věří, že původní (v současné době nazývaný Early) Hardstyle má své posluchače a pro ně je tu právě on!

Nix Fungate
Vše odstartoval rok 2001, kde nastalo vůbec první setkání s elektronickou hudbou z pohledu posluchače. Netrvalo dlouho a nastal zlomový okamžik, kdy Nix změnil svou pozici v hudebním elektronickém světě a začal pronikat do zákulisí DJingu. Následující doba s sebou přinesla první kontakt s dj technikou, první zkušenosti a první párty. Jeho počátky jsou zakořeněny ve vodách techna a tak tomu bylo asi rok. V průběhu roku 2005 byly hudební kroky Nixe zásadně ovlivněny přílivem tvrdšího a dynamičtějšího stylu techna. Tuto dobu lze považovat za počátek skutečného hraní, která s sebou přinesla plno akcí, nových přátel a hlavně zkušeností. Ovšem hudební vývoj osobního stylu nezůstal na bodu mrazu. Zde poprvé proklouzává na povrch nové stylové zabarvení, které zpočátku vypadá jako nevinné mixování trance prvků do tvrdé verze techna. Tento rozmar začíná byt ovšem stále intenzivnější a radikální změna se stala nevyhnutelnou. Z Nixe se stává převážně trancový DJ, který někdy proniká i do stylů Hardstyle a Hardcore! Jeho hardstylový start na akci Spitfire sklidil obrovské ovace a proto si ho můžete vychutnat opět v plné síle na dalším dílu!

HappyDJ
Vlastním jménem Ladislav Šťastný pochází z jihočeského města Písek. Někdy kolem roku 2008 se mu do ruky dostal set z festivalu, kde hlavním žánrem byl Hardstyle. Tento set ho neuvěřitelně oslovil a věděl, že to je muzika, kterou chce poslouchat a mixovat. Do té doby vyrůstal na stylech jako je Trance a House.

K samotnému hraní se dostal zhruba v polovině roku 2009 prostřednictvím kurzu, který vedl DJ Ice a probíhal v Praze. Zde se poprvé dostal k audiotechnice a dostal základy hraní na gramofonech. Ještě před koncem téhož roku si pořídil vlastní techniku v podobě dvou gramofonů Stanton a dvoukanálového mixážního pultu také od této značky. Zhruba rok, se věnoval gramofonům. Nicméně v době kdy začínal, bylo hraní z vinylů celkem zastaralé, a tak pořízení CD přehrávačů bylo téměř nevyhnutelné. Koncem roku 2010 si pořídil CD přehrávače a novější mixážní pult.

Během jeho hraní se seznámil s lidmi z Hard-alliance a dostal šanci stát se jejím členem. S tímto přišly i jeho první vystoupení. V budoucnu se také chystá věnovat vlastní tvorbě.

Tosha
Jeho hudební vzdělání a zkušenosti sahají až do jeho dětství v pohoří Ural v Rusku, když s přáteli začal míchat hudbu pomocí magnetofonové pásky. Nejdůležitějším mezníkem v jeho kariéře bylo, když se přestěhoval do střední Evropy.

Tosha se skalně věnuje tvrdým beatům. Ať už jde o Hard-Techno nebo Hardcore, tak jeho výstupy jsou jedinečné a dech beroucí. Proto se stal také rezidentním DJ pro akci Spitfire. Je zárukou vydařené party, hardcore budoucností a vycházející ikonou tvrdé hudby v České Republice.

LINE-UP

21:00 - 23:00 HappyDJ
23:00 - 00:30 Dark Wizard
00:30 - 02:00 Nix Fungate
02:00 - 03:30 Zwelwe
03:30 -05:00 Tosha
05:00 - ??? who knows?

Dodal: Karel Pražák alias Monty
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

SPITFIRE!

Sobota 21. 4. 2012
Vstup: zdarma
Vystupují:
HappyDJ, Dark Wizard, Nix Fungate, Zwelwe, Tosha
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika