Soulfly v červnu zotročí Brno

Soulfly v červnu zotročí Brno

23. 04. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Nebyli by to Soulfly, kdyby při svém tažení po evropských městech opomněli své věrné publikum v Čechách a do koncertního rozpisu nezanesli alespoň jednu zastávku na našem území. Tentokrát však tuzemské fanoušky potěší hned dvěma samostatnými komorními koncerty – 8. června v brněnském klubu Fléda a 9. 6. v Ostravě v klubu Garage.
Soulfly (název odkazuje na tragickou smrt Cavalerova nevlastního syna) se začali formovat v druhé polovině roku 1997 poté, co Max Cavalera v prosinci 1996 po čtrnácti letech opustil Sepulturu. Od svého vzniku skupina prošla nejednou personální změnou (v jejím středu se vystřídali mj. Logan Mader z Machine Head nebo Mike Doling ze Snot) a v současné době působí ve složení Max Cavalera (zpěv, kytara), Marc Rizzo (kytara), Tony Campos (baskytara) a David Kinkade (bicí a perkuse). A pestrostí nešetří ani všech osm dosavadních nahrávek Soulfly, na kterých Cavalerovu famózní fúzi trash metalu a hardcoru s prvky latinsko-amerického etna v minulosti svým hlasem “okořenili” např. Corey Taylor (Slipknot), Tom Araya (Slayer), Fred Durst (Limp Bizkit) nebo Sean Lennon.



Zajímavé hosty nepostrádá ani letošní novinka Enslaved, jež vyšla v polovině března a debutovala v první stovce hitparády TOP 200 časopisu Billboard. Té své hlasy propůjčili Dez Fafara z Coal Chamber či DevilDriver a Travis Ryan z Cattle Decapitation. Prvně se také na vzniku tohoto alba podíleli dva noví spoluhráči Soulfly - baskytarista Tony Campos (dříve Asesino) a bubeník David Kinkade (zakladatel Borknagar).

Posíleni novými spoluhráči a vyzbrojeni novým albem „pokoří“ Soulfly již za šest týdnů hranice naší republiky, aby si zotročili brněnskou Flédu a ostravskou Garage.

www.soulfly.com

Dodal: Katka Dědková
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SOULFLY

Pátek 8. 6. 2012
Vstup: 530 Kč
Vystupují:
soulfly
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika