Festival Žižkov sobě se hlásí o slovo

Festival Žižkov sobě se hlásí o slovo

06. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už tradičně ožijí veřejná prostranství Žižkova a Vinohrad kulturními akcemi pořádanými v rámci festivalu Žižkov sobě. Letos to bude po páté, kdy pozveme všechny obyvatele i návštěvníky této pražské části na zajímavá divadelní představení, dva hudební večery a k dalším aktivitám.
Festival zahájí 10. května vernisáž výstavy uspořádané u příležitosti 80.výročí Klubu fotografů amatérů v Žižkově. V rámci této expozice budou mít návštěvníci v prostorách VZP v Orlické ulici možnost vidět fotografie pořízené právě v ulicích Prahy 3. Výstava potrvá do 29. června.

24. a 28. května v odpoledních hodinách se vypraví na cesty Mogul a předvede Na Parukářce, náměstí Jiřího z Poděbrad i v ulicích malou hudební show. Velmi zdařile výtvarně provedená úprava vysloužilého hasičského vozu je zajímavou scénou pro několik variant hudební a taneční show i představení pohybového divadla.

Na německý soubor Bängditos a pražskou premiéru jeho představení Überfluss vás pozveme 29. května ve 21 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jejich pouliční představení je plné fantastické směsice proměn světla, hudby, vody a radosti z hraní.

Od 1. června bude ve foyeru Paláce Akropolis k vidění výstava Jitky Kopejtkové a skupiny INDYART s názvem Křehké omítky, která zajímavě dokumentuje graffiti z pražských fasád.

13. a 14. června bude tradičně Vrch sv. Kříže – Parukářka patřit hudbě. První večer potěší příznivce ska a reggae a druhý večer přivítáme anglickou skupinu Dub Pistols a držitele ceny Apollo, který si říká Bonus. V odpoledních hodinách se uskuteční módní přehlídka žižkovských obchodů.

16. června proběhne během dne v Paláci Akropolis Český pohár ve fotbálku a akci zakončí Afterpárty. Na Parukářku pozveme od 15 hodin milovníky ekvilibristiky, aby oslavili Den žonglování.

22.června. opět vyrazí v rámci projektu Traffic Dance na cesty Mogul a jeho spanilá jízda bude zároveň pozvánkou na 27. června, kdy na náměstí Jiřího z Poděbrad proběhnou dvě zajímavá představení. Od 17 hodin to bude premiéra hudebně tanečního představení Traffic Dance – DRUMS a od 21 hodin česká premiéra představení Traffic Dance – SHOW.

23. června bude patřit Dopravní hřiště v Jilmové ulici edukativní akci pro děti i jejich rodiče. A 26. června proběhne na Židovských pecích den s KUBBem. Návštěvníci se seznámí s touto oblíbenou švédskou hrou formou workshopů s instruktory, připravena je soutěž školních týmů i otevřený turnaj. Sportovní akci hudebně doplní DJský stan Radia 1.

Všechny akce mají vstup volný.

Další informace: www.palacakropolis.cz, www.zizkovsobe.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika