Soutěž o koncert Atarés

Soutěž o koncert Atarés

27. 03. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Tento pátek se můžete vypravit do Roxy na koncert skupiny Atarés. Jeji tvorba se orientuje zejména na latinsko-americkou a kubánskou hudbu, jak v tradičním provedení, tak s príměsí jazzu, funku a reggae.
Soutěžit o 3x2 volné vstupy na pátěční koncert můžete zde

x

Skupina vznikla v dubnu roku 2002 v Praze. Jeji tvorba se orientuje zejména na latinsko-americkou a kubánskou hudbu, jak v tradičním provedení, tak s príměsí jazzu, funku a reggae. V repertoáru jsou skladby jak převzaté (např. Buena Vista Social Club, Cesaria Evora, Gipsy Kings, A. C. Jobim), tak skladby vlastní.

Frontmanem souboru je havanský rodák, zpěvák a kytarista Frank Hernandéz. Již od dětství nacházel hudební zázemí ve své rodině, díky svému otci, známému zpěvákovi a jeho hudebním kolegům.

Dále skupinu Atarés tvoří ruský kytarový virtuoz, skladatel a studiový hudebník Boris Gagloev, pohybující se především na poli jazzové a klasické hudby. Je hlavním aranžérem a skladatelem skupiny. Kapelu doplnuje osvědčená rytmická sekce, baskytarista Rostislav Máca a bubeník Marián Petržela, oba s bohatou minulostí skupin jazzových a rockových.

S Atarés jako stálý host vystupuje Bharatha Rajnošek, saxofonista známý z projektů Švihadlo a Feng Ju Song i ukrajinský akordeonista Konstantin Mankovsky. V průběhu roku 2003/2004 se skupinou spolupracoval slovenský kytarista Vlado Soško.

Koncertní vystoupení se nesou v duchu dobré nálady, tance a zpěvu, to vše podtrženo energickým muzikantstvím všech členů souboru. Spojením ohnivého kubánského temperamentu a evropského racionálního pohledu na věc tak vzniká originální celek, který zaručeně nenechá posluchače chladnými.

Frank Hernandéz - kytara, zpěv
Narodil se v roce 1967 v Havaně. Vyrůstal v hudební rodině, jeho otec je známým kubánským zpěvákem. Svoje hudební vzdělání získával u otcových přátel, hudebníků známých z projektu Buena Vista Social Club. V roce 2002 se prestěhoval do Prahy a spoluzaložil skupinu Atares, je jejím hlavním frontmanem.

Boris Gagloev - kytara
Narodil se v roce 1969 ve Vologde (Rusko). Od pěti let studoval hru na klavír. V jedenácti letech začal studovat klasickou kytaru u Sergeje Maškova. V šestnácti letech začal studovat na konzervatoři ve Vologdě. V roce 1993 absolvoval konzervatoř v Archangelsku v oboru jazzová kytara.

Od roku 1991 účinkoval v mezinárodním seskupení Un de Lion,které působilo více než deset let po celé Evropě. V roce 1994 pokračuje ve studiu na Umělecké akademii v Petrohradě, obor skladba a zvuková tvorba u Vjačeslava Gajvoronského. Magisterská disertace proběhla v Petrohradě v roce 2004. V roce 1995 založil v Petrohradě Asociaci nové hudby, zabývající se avantgardním uměním.

V roce 1997 se přestěhoval do Prahy, kde ze začátku působil jako profesor na Instrumental theatre music college. Působil v mnoha hudebních formacích, např. Kalian jazz a B.G. ansamble.

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika