FESTIVALY 2024

březen
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Prázdniny začínají v Třeboni

Prázdniny začínají v Třeboni
16. 05. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) Tradiční přivítání léta a letos i prázdnin přinese svým návštěvníkům 21. ročník festivalu Okolo Třeboně. Organizátoři připravili opět nabídku plnou hudebních, divadelních a dalších vystoupení, včetně bohatého doprovodného programu.
Letošní novinkou bude rozšíření festivalu do více lokalit v historické části města Třeboně, a to především do zámeckého parku. „Chceme vnést do centra města současnou kulturu a oživit tak historickou Třeboň,“ řekl dnes ředitel a dramaturg festivalu Pavel Barnáš. Do programu budou nově zapojeny i ukázky lidových řemesel. V rámci Okolo Třeboně proběhne tradičně i soutěž pro mladé hudební kapely „Houpací kůň“ a nebude chybět jeden z nejvěrnějších účinkujících - Divadlo Járy Cimrmana.

Program festivalu Okolo Třeboně bude letos obohacen o další rozměr. Pořadatelé jednají se členy významné alternativní výtvarné skupiny, jejíž díla by měla být prezentována formou venkovní expozice, připravené speciálně pro Okolo Třeboně. „Název skupiny zveřejníme hned poté, co bude uzavřena definitivní dohoda o realizaci výstavy,“ řekl Pavel Barnáš.

Program festivalu ještě není zcela uzavřen, ale již nyní potvrzuje tradiční žánrově pestrou dramaturgii akce. V současnosti jsou potvrzeni tito interpreti: Václav Neckář & Bacily, Sto zvířat, Michal Pavlíček, Roman Dragoun, Monika Načeva extra-koncert , Jaroslav Uhlíř s kapelou, Nezmaři, Ivo Jahelka, Žalman, Pub Animals, Jananas, My3avi, Pánská šatna, Třeboňští pištci, Epy de Mye, Wild Sticks a mnozí další. Úplně poprvé přijede na festival se svým autorským čtením také jeden z nejpopulárnějších českých spisovatelů Michal Viewegh.

Festival odstartují v pátek mimo jiné Sto zvířat a Jaroslav Uhlíř. Sobota – to budou pravé české romantické Vánoce, jen o půl roku dříve. A co by to od loňska bylo za Vánoce bez Půlnoční od Václava Neckáře? K němu se připojí i nejznámější jihočeská seskupení, která se na pódiu potkávají velmi často právě na vánočních koncertech (Epy de Mye, Třeboňští pištci, Ivo Jahelka, Nezmaři a Žalman a přátelé). Neděle bude patřit speciálnímu koncertu Michala Pavlíčka, Moniky Načevy a Romana Dragouna v pro ně neobvyklém prostoru kaple Schwarzenberské hrobky.

Ani letos nebude chybět cyklistický závod Okolo Třeboně (s předem známými výsledky) a charitativní Běh Járy Cimrmana (v zimníku a s kufrem), jehož výtěžek je určen nadačnímu fondu Slunce pro všechny. Na ty, kteří si objednají permanentku prostřednictví festivalového webu, bude čekat sladké překvapení značky Orion. Nejaktuálnější informace i předprodej vstupenek naleznete na www.okolotrebone.cz.

Dodal: Pavel Barnáš, Okolo Třeboně

OKOLO TŘEBONĚ

Pátek 29. 6. 2012 až Neděle 1. 7. 2012
220 Kč
Vystupují:
Václav Neckář & Bacily, Sto zvířat, Michal Pavlíček, Roman Dragoun, Monika Načeva extra-koncert , Jaroslav Uhlíř s kapelou, Nezmaři, Ivo Jahelka, Žalman, Pub Animals, Jananas, My3avi, Pánská šatna, Třeboňští pištci, Epy de Mye, Wild Sticks a další
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |