Quantic roztančí Conference

Quantic roztančí Conference

20. 05. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Kdo z muzikantů by dokázal říct ne Londýnu a vydat se do Kolumbie? Země sice plné špičkových muzikantů, ale tak trochu mimo hlavní proud zájmu publika. Britský producent Quantic to udělal před pěti lety, nechal na Ostrovech kapelu a v Latinské Americe si založil novou.
S ní a se zpěvačkou Alice Russel přijede zástupce stáje Tru Thoughts ve středu do Prahy na Conference. Koncert, na kterém zazní nejen skladby z aktuální desky Look Around The Corner, bude Qaunticů v první v Česku.

"Objevuju v Jižní Americe hudbu, z které v Evropě a v Americe čerpáme už desítky lety," vysvětluje Quantic aka Will Holland novinářům, když se ho zeptají na stěhování do kolumbijského Cali. Pozornost milovníků funku, jazzu, soulu, dubu, jamaského reggae, elektronické taneční hudby a hiphopu si Quantic vysloužil s kapelou Soul Orchestra, s kterou hrál a nahrával přes sedm let. Vydal několik úspěšných desek, natočil parádní klipy. Co naplat, když Will Holland před lety přijel do Puerto Rica, kde propadl salse a dalším karibským rytmům, a vše bylo zapomenuto.

Studio přestěhoval z Londýna do Cali v Kolumbii a dal se dohromady s tamními hvězdami salsa scény, za všechny jmenujme Alfreda Linarese, který mu pomohl s natočením poslední desky se Soul Orchestrem Tropidelico. "Bylo to skutečně skoro „tropické“ album, nahrávalo se v Puerto Ricu, v Panamě a Kolumbii. Jak jsem se usadil, dal jsem dohromady partu studiových muzikantů a projekt pojmenoval „Combo Barbaro“. Což zase vedlo k další desce - prvnímu albu „Tradition In Transition“. Má to úspěch – Evropu jsme s tím objeli rovnou třikrát, a pak celé Spojené Státy," říká Quantic.

Česko až dosud Will Holland míjel, i když tu má řadu fanoušků a DJs Martin Mikuláš, Maceo nebo Goldstar ho hrají pravidelně ve svých setech ať už v rádiu nebo na parties. První koncert Quantic and Alice Russel feat. Combo Barbaro se koná tuto středu na Conference v Lucerna Music Baru.

www.cnfrnc.cz

Dodal: Pavel Eichler
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CONFERENCE

Středa 23. 5. 2012
Vystupují:
Quantic
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika