Hip hopová událost sezóny v Jablonci

Hip hopová událost sezóny v Jablonci

21. 05. 2012  |  Autor: Kuamone  |  Komentáře (0)
V pátek 18. května v jabloneckém klubu Woko vystopila hip hopová superskupina La Coka Nostra. Koncert se odehrál téměř zcela v tichosti a bez většího proma. Jak tato akce dopadla se dozvíte v reportu.
La Coka Nostra v současné době jedou turné k novému albu Masters of the Dark Arts. Z rodiných a sólových důvodů s nimi již nevystupuje Everlast, takže v klubu Woko jsme se těšili pouze z dje Lethala a trojice rapperů Ill billa, Dannyho Boye a Slainea. Party pro hlavní kapelu připravil slovenský dj Resumé a poté dvojice RoSeck & Muerto + dj Sakul.
Hlavní koncert měl začínat okolo jedenácté hodiny, avšak kapela na pódium dorazila až o tři čtvrtě hodiny později. Asi čekali až přijde víc lidí.



Jsem si jistý, že příjemný klub Woko vytvořený z bývalého kina by více zaplnila i diskotéka pouštěná z kazeťáku. Ostatně není se co divit. Jablonec nad Nisou je sice pěkné město, ale není to pulzující metropole. A rozhodně se tam nenajde dostatek lidí, kteří by za koncert dali minimálně 400 kč a to i přes poměrně vydatnou návštěvu přespolních. Ve finále před pódiem pařilo odhadem necelých 100 lidí.



Nevím jak se počet lidí podepsal na motivaci vystupujících. Ze zkušenosti musím říci, že asi moc ne - rappeři bývají poněkud líní a jejich vystoupení v našich končinách bývají zlehka “ošulená”. Přesto se mi okolo padesáti minut vystoupení nezdá zas tak moc. Na druhou stranu by mohlo být mnohem hůř, protože jestli se návštěvnost podepsala na délce vystoupení, tak rozhodně ne na jejich energii.



Celý koncert byl velmi dynamický, trojice ná pódiu se v rapování střídala o sto šest. I přes krátké trvání celého vystoupení se jim podařilo zahrát všechny známé tracky včetně I’m American, That’s coke i Bang Bang (Snoop Dog se bohužel neukázal) a také samozřejmě nějaké novinky. Malá návštěvnost byla divácky velmi výhodná - podobně intimní atmosféru jsem na koncertě už dlouho nezažil. I z poslední řady kotle se s trochou námahy šlo dotknout oblíbeného rappera, o což se lidé také snažili, ale odpovědí obvykle bylo hrubé odstrčení.



Co dodat? Je škoda, že koncert neměl větší promo nebo nebyl na trochu frekventovanějším místě. Je mi jasné, že produkční skupina La Fiesta Loca musela za koncert těchto legend dát nemalé peníze, ale obávám se, že nestačí pouze přivézt svého oblíbené interpreta. Nikde jsem neviděl jediný plakát, propagace byla snad jen ve formě odpudivého traileru, události na fb, NYXu, několika lokálních agregátorech a žánrově vyhraněných webech. A to je škoda, z koncertu podobné hip hopové kapacity se dalo vytěžit mnohem více.

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: LA COKA NOSTRA

Pátek 18. 5. 2012
Vystupují:
La Coka Nostra
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika