Monkey Business oslavili 12 let

Monkey Business oslavili 12 let

29. 05. 2012  |  Autor: Bart  |  Komentáře (0)
Pláž na břehu Vltavy hostila již počtvrté narozeniny pražské funkové legendy Monkey Business. A narozeniny to byly velmi vydařené – Monkey Business jdou pomalu do puberty, začíná jim táhnout na třináctý rok. Koncert se konal s podtitulem: „Když je pohoda, je dobrá nálada.“. A co si předsevzali v podtitulu, to splnili do puntíku i naživo.
Počasí vyšlo jako na objednávku a Monkey Business si pro návštěvníky připravili energickou pódiovou show doplněnou o tradičně-netradiční převleky a do poslední chvíle utajované hosty. Návštěvníci se mohli těšit na známé songy v nových kabátech i na pár ochutnávek z připravované desky, která by měla vyjít na podzim.

Úderem osmé hodiny už bylo publikum příjemně naladěné po setu dj Blacka a mohlo to vypuknout. Na pódiu začal řádit zpěvák Matěj Ruppert v modrém kosmickém elastickém trikotu, připomínajícím japonské seriály z 80tých let, společně se zpěvačkou Tonyou Graves, která si pro obdobný kostým vybrala žlutou barvu. V závěsu za nimi přitančil zbytek skupiny - guru kláves a zpěvák Roman Holý, za dalšími klávesami Ondřej Brousek, na basu Pavel Mrázek, Oldřich Krejčoves na kytaru a za bicí se tradičně posadil Martin Houdek.

ruppert

Tak to vezměme popořadě: klasiku Kings of Discotheque vystřídaly tři songy z připravované desky, varující mimojiné před vstupem na německou (swingers) party. Jak vidno, vtip a originalita Monkey Business neopouští ani po 12ti letech. Kolem půl deváté se na pódium vyhoupl první host večera – mc Kato z Prago Union, aby všem flinkům, a floutkům zarapoval funkovou verzí songu Dezorient Express ze stejnojmenného alba. Hosty nastupující po Katovi není třeba dlouze představovat - PSH, Peneři Strýčka Homeboye, Vladimir518, Orion a dj Mike Trafik, se kterými objeli Monkey Business své jarní turné. Set čtyř songů propojujících funk a rap, stejně jako vzájemnou spolupráci obou kapel otevírala HPTN nastrojená do chytlavého aranžmá s klavírem, následovala Vim já doplněná o synthy á la 80s disco, rockové riffy i zvuk xylofonu a Podpantoflák s Romanem Holým, který se na písni sám podílel. Na závěr hit pro všechny Pražáky a jeden z nejznámější songů PSH – Praha.

tonya

Koncert se pomalu překlenul do své druhé poloviny a ke kormidlu se opět postavili oslavenci večera – Solidarnosc, Michael Jacson, Who killed my libido?, Saturday night is over doplněná o výstup s gymnastickými stuhami, Gumball a mnoho dalších songů uvedlo publikum do varu. Závěr koncertu předznamenal návrat PSH se songem Afterparty, malým pozváním na after v areálu Žlutých Lázní. A už se přiblížil poslední song a přídavek večera – Piece of my life. Desátá hodina odbila a muselo se končit.

Monkey Business předvedli, že ani po 12ti letech neztrácejí nic ze svého elánu a energie, a podle ukázek z připravované desky s tím ani nehodlají začínat. Nezbývá tedy než popřát MB hodně úspěchů s novou deskou, spoustu fanoušků na letních festivalech a za rok zase ve Žlutých.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: MONKEY BUSINESS

Čtvrtek 24. 5. 2012
Vstup: 320 Kč
Vystupují:
monkey business, dj black
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika