Na MMC byl nejlépe ohodnocen Global Gathering

Na MMC byl nejlépe ohodnocen Global Gathering

30. 03. 2006  |  Autor: George  |  Komentáře (0)
Překvapivě to nebyl tolikrát skloňovaný festival Ultra, ale z británie exportovaný Global Gathering. Podařilo se nám zajistit report jednoho z návštěvníků této události. A jak to tedy viděl Jeff?
Dvě holky tancují v kleci a jsou neuvěřitelně sexy, mají na sobě přiléhavá červená trička a minisukně a užívají si taneček nad hlavami tisíců. A nikdo je nesleduje.. nikdo, to je tím, že dav je stlačen a jeho pozornost je roztříštěna snad do tisíců různých směrů. Global Gathering v Miami s neuvěřitelným line-upem s Djs, hard rockem (od Roba Zombieho až po Nine Inch Nails), umělci, body painters... takže tanečnice v kleci jsou zcela přehlíženi.

12 hodin muziky je strašně moc a absorbovat to není jednoduché, ale mě to neodradilo. Po pořádném hrnku kafe jsem vyrazil do Bicennial Parku hned ráno jak to jen bylo možné. A takhle to šlo.

8:00 Jsem úpně hloupej, jenom stupido z New Yorku jako já si na sobě nechá džíny. Je horko a já se potím jako blázen. Je tady zaparkováno asi 31 golfových vozíků, které pořadatelé potřebují pro koordinaci celého festivalu, který je na rozloze asi desti fotbalových hřišť. Do prvního koncertu jsou ječště tři hodiny, ale aktivita v místě je na nejvyšších obrátkách: tanečníci, securiťáci, stánkaři, produkční týmy – všichni se snaží být ready včas.

9:00 Vstupují Bacardi Girls – jsou jich desítky, řady a řady červených triček, prostě paráda. Zatraceně, zase jsem za hlupáka, nabídl jsem se že pomůžu a tak příští tři hodiny asi strávím nošením ledu, sodovky a pomáhání v prostorách pro VIP. A jak to vyopadá ve VIP? Je to příjemné místo na kopci, ze kterého je vidět všech šest stagí a obloha nad Miami.

mmc

11:00 S golfovým vozíkem rozvážíme láhve s pivem. Poté co jsme jich pár rozbili, potřebujeme někoho aby si vlezl na balíky a držel je. Vzhkledem k tomu, že jsem největší a nejhloupější, tak jsem to zase já. Jestli mě někdo vyfotil, tak to bude asi ostuda. :o)

12:00 Otevřeli se brány a dav se řítí dovnitř. Už jsem napočítal přes 27 triček Nine Inch Nails. Na B-Live Astagi to již rozjíždějí “Bullet for my Valentine”, obloha je modrá, hudba hlasitá, a všude začíná být nacpáno. Chlápek na dece si dává šlofíka. Cože kamo, už tak brzo?!? Jsou tu holky v bikinách. Radši se budu soustředit na bikiny, než na trička s NIN.

13:00 Skočil jsem se podívat na Downtown stage kde zrovna hrál Roland, není tady tolik narváno jako na hard rock stagi, ale plní se to. Pár děcek si začalo hrát s hackeysackem, nevěděl jsem, že je to ještě v móde... hmm, možná to jsou děcka co se mnou chodili na střední. Jde okolo ženská s tím největším umělým poprsím, co jsem kdy viděl, jsou jako balóny. Myslíte, že jsem se kvůli tomu nekoukal? Koukal!Ha ha, kdyby se tamhletomu chlápkovi oholili záda, tak byste z toho měli koberec!

14:00 Pořád je co pozorovat, je to jako šílené množství krátkých filmečků... no ale když vidíte zvracet chlápka už ve dvě odpoledne, tak je to kapánek deprimující! Na stagi Burlesgue jsou dvě holky a mají na sobě jenom ozdoby, mají červené šaškovské nosy a dlouhá křídla, tančím s nimi do rytmu. Mám asi špatné zaměstnání, ten chlápek co dělá body painting si neustále užívá postřik na dámské hrudníky a jiné partie. Chvíli se budu koukat, ale jenom čistě z profesního důvodu. :o) Rychle nasávám Deana Colemana ve stanu Biscayne. Je tady víc černých triček nebo piercingů na obličeji? Těžko říct! Pozoruju stage Burlesque z VIP. Vyměnili holky s ozdobama za chlápka ve vojenských kalhotech, není to lepší... hmm, ale chlápek se snaží, dělá kliky na jedné ruce, to je ale nátěr, už jste to někdy zkoušeli? Asi ze mě bude gay... :o) V davu je jedno děcko a to předvádí skvělej break-dance, zdá se že je lepší než maník na stagi... Maník na stagi mává na break-dancera a zdá se, že se jeden snaží trumfnout druhého... nakonec si chlapík v maskáčích svléká tričko, vrtí zadkem, čímž získává pozornost a breakové děcko odchází. Přesunul jsem se a sleduju závěr vystoupení Lacuna Coil na B-Live stagi. Zpěvačka křičí do davu jak se jí to moc líbilo poprvé v Miami a mě nezbývá než souhlasit!

mmc

15:00 Asi třetina kluků si sundala trička, asi udělám to samé, ale nějak jsem zapoměl skočit na solárko a do posilovny.. :o( Nějakej chlápek má bílou čepici s nápisem vzadu “chtěl bych to dělat jako zvíře”, no přeju ti hodně štěstí kámo... Ve velkém stanu Bacardi Artist je Xavier Cortada. Uvnitř, poté co jsem dostal instruktáž od Baradi Girls, můžu nakreslit co chci na jednu z kartiček, které jsou pak vystaveny na bílých plakátech, které objedou celou zemi. No myslím, že s mými schopnostmi malíře tenhle projekt asi zkolabuje.. haha Uvnitř stanu to vypadá lépe než ve VIP! Jsem zase venku a musím říct, že jedna vada na kráse je, jak se jednotlivé stage vzájemně přehlušují, ale co, od toho tu máme alkohol ne?! Tlusťoch s čírem na hlavě má okolo sebe tři roštěnky v bikinách... hm napřesrok si teda asi nechám narůst číro... Šinu si to okolo Shinedown stage a tam se z mikrofónu line: “až zakřičím jedna, dve, tak všichni zařvěte “f**k you”... hm a tak jsme zařvali, celkem dobrá terapie, občas byste to měli taky zkusit!

16:00 Na downtown stagi je Jonathan Peters. Není tam moc lidí, ale jeho sety jsou vždy ze začátku línější. Nicméně z těch pár lidí je sedm holek v bikinách a z nich jedna má na zádech jeho jméno! Takhle vždy lákají dav na JayPeeho. Absolutně nikdo nekouká na Bacardi holky, co tancujou v kleci... Vážně to nechápu, co je lepší pozorovat, sexy holky a nebo maníka s velkejma sluchátkama kterej kouká do laptopu? Asi to nikdy nepochopím... V bacardi stanu se kluci fotí s Bacardi holkama, není mi jasné co tím dosáhnou, ale budiž... Zpátky v Byscane stanu řádí Deep Dish, připadám si jako v sobotu v noci ve Space clubu, prostě úžasný, tancuju i když jsem střízlivej.

17:00 Všiml jsem si nového trendu: když má holka bikiny a přes ně džíny, tak vrchní tři knoflíky jsou rozepnuté... myslím, že tento trend by se měl přesunout severně!!! Zdá se že okolo mě je to všude děsně “cool”, ale nějak mě to ještě nedostalo. Nestihnul jsem už spoustu “live acts”, ale ještě jich má asi 20 přijít, takže nesmutním. V dalším stanu Bacardi si chtějí chlapíci vyzkoušet mechanického býka. Prošel jsem okolo řady stánků a v ten moment jsem si to uvědomil: nikde žádné fronty! Většinou na jiném festivalu mi trvá okolo 30 min než seženu drink... Dávám si první drink a gratuluji si, že jsem vydržel tak dlouho...

18:00 V Byscane stanu je Roger Sanchez a spousta holek s modrou barvou na těle. Na Downtown stagi je Alcaline Trio a zpěvačka říká: “festival si užijete klidně i strízlivý, ale víc srandy si užijete, když nejste!” Slunce zapadá a to je pro fotografy magická hodinka. Obloha má zvláštní nádech... mě to ale zas tak skvělé nepřipadá :o) Další malá vada na kráse – není tu dost popelnic, všude se válí smetí. Potkávám tady na Downtownu hubenou blonďatou holku, která se jmenuje Mandy. Bavíme se o tom, jak před chvílí tancovala v kotli. Dozvídám se, že teprve v kotli mě hudba pořádně osvobodí. Bezva! Pořád hraje Alcaline Trio a jedna bláznivá holka mi sebrala zápisník a se šíleným výrazem v očích řekla: Yeeeeaaah! A počmárala stránku něčím co mi připomínalo texty Boba Marleyho. Hm, zajimavy.

19:00 Dav je v eufórii, žádné potyčky (kromě tance v kotli), clubeři a rockeři se baví bok po boku. Jdu se navečeřet do backstage s produkčníma. Je neuvěřitelné jak tvrdě tihle kluci pracují. Někteří si sem dokonce přinesli stan a spacák, aby byli pořád v akci.

20:00 Vyrážím na Avenged Sevenfold. Dav čítá minimálně 3.000 lidí. Je to masivní a epické a to je jenom jedna stage z šesti. Pár lidí na mě kouká divně, že mám zápisník... “zaznamenáváš si texty” ptá se mě jeden maník... “jo jasne” ...odpovídám... V Biscane stanu to zrovna rozjíždí Charles Feelgood, ale nemá nacpáno, je mi ho vážně líto, ve stejnou dobu totiž hraje Sasha a tomu se těžko konkuruje. Na Downtown stagi je zrovna vrchol vystoupení Sasha&Digweed, opět dobrá práce! Mezitím na B-Live stagi si Rob Zombie dobírá Dje. Rockerům se to líbí, vypadají teď ostatne sami jako Zombies.

mmc

22:00 Před Nine Inch Nails jsem si chvilku odpočinul ve VIP. Je tam plazmová televize, pohovky. Můžeš tady v televizi sledovat co se děje na place. Začínají NIN – a davu se dostává všeho co by si mohli od NIN přát. Odkládám zápisník, sorry...

0:00 NIN končí svůj set za ohromného ohňostroje. Bavím se s pár lidmi a všichni říkají že je to tady daleko lepší než na Ultra. Nemohu než souhlasit!

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika