Do MeetFactory přijedou Beach House

Do MeetFactory přijedou Beach House

11. 06. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Jedna z nejoceňovanějších amerických indie kapel současnosti, baltimorští Beach House, odehraje v pondělí 12. listopadu svůj první pražský koncert. Stane se tak v rámci evropského turné k jejich aktuální čtvrté desce Bloom.
Beach House vznikli v roce 2004 kdy se potkal kytarista Alex Scally s ve Francii narozenou zpěvačkou Victorií Legrand a vytvořili "domácí" projekt. V jejich hudbě se od počátku prolínají kytary a klávesy s enigmatickým Victoriiným vokálem (Victoria bývá přirovnávána k legendární Nico).


O dva roky později se jejich stejnojmenný debut na labelu Carpark (mj. Dan Deacon nebo Toro y Moi) stal senzací serveru Pitchfork. Od té doby v pravidelném intervalu dvou let vydávají novou, pokaždé skvěle přijatou desku. V roce 2008 to byla Devotion, před dvěma lety pak Teen Dream, aktuální je Bloom. Poslední dvě vyšly již u respektovaného vydavatelství Sub Pop a kapela tak definitivně stvrdila status nových hvězd nezávislé americké scény.

Po krátkém koncertním turné propagující desku Bloom, které končí dnes v Portu, se kapela v listopadu opět vrátí na rozsáhlejší "šňůru" po Evropě. Během ní se poprvé představí i v České republice, 12. listopadu v MeetFactory.  Podle již odehraných vystoupení půjde bezpochyby o jeden z vrcholů podzimní koncertní sezony.

Beach House, 12. listopadu 2012, mezinárodní centrum současného umění MeetFactory.

www.myspace.com/beachhousemusic

www.meetfactory.cz

Dodal: Václava Parkanová, PR MeetFactory
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BEACH HOUSE

Pondělí 12. 11. 2012
Vystupují:
Beach House
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika