V pořadu Radia 1 se představí Cocorosie

V pořadu Radia 1 se představí Cocorosie

12. 07. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V úterý 17. července ve 22:00 Radio 1 odvysílá záznam koncertu sesterské dvojice CocoRosie. Ta v červenci 2007 pražskému publiku představila své aktuální album The Adventures of Ghosthorse and Stillborn. Do Prahy se CocoRosie letos vrátí – jejich vystoupení proběhne 27. července v Divadle Archa.
Sestry Sierra (matkou přezdívaná jako Coco) a Bianka (Rosie) Casady, které tvoří společně kapelu CocoRosie, na hudební scénu vstoupily debutem La Maison de mon Rêve (2004, Touch and Go). V roce 2005 následovalo album Noah´s Ark. Mistryně znepokojivých kontrastů na něm obratně splétají své „divnofolkové“ melodie z akustických nástrojů (klavír, harfa, akustická kytara) doplněných o ruchy, zvuky digitálních hraček, a své odlišně zbarvené hlasy. Jejich křehce snové skladby se syrovými a surrealistickými texty nesou prvky folku, jazzu, elektroniky, hiphopu i opery.

Na letošním koncertě v Arše CocoRosie představí svůj nový singl We Are On Fire, který s kapelou nahrával Dave Sitek (TV on the Radio) a Antony Hegarty (Antony and the Johnsons), jenž se podílel také na skladbě Tearz For Animals. CocoRosie zároveň doplní skupina indických hudebníků Rajasthan Roots, se kterou sestry letos vystoupily v Hamburku a na Donau festivalu v Kremži. Tento podzim by CocoRosie měli vydat nové album.

Webové stránky CocoRosie: www.myspace.com/cocorosie

Dodal: Klára Vlková, Radio 1
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika