Zdroj + Modulátor v Brně

Zdroj + Modulátor v Brně

04. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Ve středu 12.4. proběhne v brněnském Klubu Fával akce, která představí českou nezávislou elektronickou scénu a to vše v nečekaných souvislostech a variacích podpořených autorskými vizualními kolážemi a animacemi přímo na míru.
Pilotní akce série večerů jejíž náplní je setkávání audiovizuálních projektů a jejich vzájemné propojování, modulovaní a vytváření hybridních směsic zvuků, polí, obrazů a textů. Ve středu 12.4. se můžete v Klubu Favál těšit na akci, které představí českou nezávislou elektronickou scénu sahající od breakcore (Ježíš táhne na Berlín), clicks`n`cuts (Michal Mariánek, DJ Click Joe) přes zvukové pohádky (Mateřídouška), dub-o-triphop (Neutrino + Syncro) až po radikální básnictví (Vítrholc) a to vše v nečekaných souvislostech a variacích podpořených autorskými vizuálními kolážemi a animacemi přímo na míru.

muteme

projekt č.1
Mateřídouška /elektronika, hlas + Michal Mariánek /hlas + neznámý host /akordeon. Neobyčejný dívčí zpěv, roztodivné animace, kostýmy a nejsoučasnější elektronické hudba dua Mateřídouška zkřížená s novou podobou laptopového experimentátora Michala Mariánka, který se představí v roli zpěváka. Vše doplní akordeon neznámého hosta.

projekt č.2
Ježíš táhne na Berlín /elektronika, hlas, kytara + Mateřídouška / hlas, mix + VJ Kolouch /video. Brutální i jemná elektronika Ondřeje Skaly plná rozlámaných beatů, hlasových experimentů a poezie tentokráte okořeněná o vizuálno a hlas Terezy Damcové a live efektovaní Jirky Suchánka, tedy o duo Mateřídouška. Videoprojekci obstará stálý spolupracovník projektu JTNB VJ Kolouch.

projekt č.3
Neutrino /electronika, video + Syncro /dub mix. Neutrino má na svém novém albu Cosmix Songs k dubu poměrně hodně blízko a proto si ke spolupráci přizval opravdu povolaného "modulátora". Syncro je majitelem studia Gunjah, zakládajícím členek dubového kolektivu Babylon Station a především specialista na dub ve všech jeho podobách.

projekt č.4
Michal Mariánek /elektronika, hlas + Ježíš táhne na Berlín /kytara, hlas + Tomáš Hrůza / video. Jeden z hlavních propagátorů live elektroniky a stylu clicks`n`cuts u nás se propojí s beatboxem a kytarovými rify Ondřeje Skaly aka JTNB. Video v reálném čase ovlivňované zvukem představí Michalův stálý spolupracovník Tomáš Hrůza.

projekt č.5
Vítrholc /elektronika, poezie + Vj Dfx /video. Nejradikálnější literární sdružení a přírodní katastrofa současné české poezie Vítrholc představí předem nedefinovatelnou šou postavenou na recitaci básní s hudebním doprovodem. Videoprojekci naživo zkonstruuje uznávaný výtvarník David Možný.


Mateřídouška
Audiovizuální projekt spojující neobyčejný dívčí zpěv, roztodivné animace a kostýmy s nejsoučasnější elektronickou hudbou na pomezí clicks`n`cuts, trip-hopu a moravského folkloru. Důležitou součástí jejich představení je autorská videoprojekce tvořená digitální animací kreseb a záznamů happeningů, která se prolíná s originálními dekoracemi a děním na pódiu a vtahuje diváka do podmanivého světa kouzelných pohádkových bytostí a jejich lidských vtělení. Jejich debutová deska s názvem H(ack)err God inspirovaná teorií perinatálních matric Stanislava Grofa je ke stažení ve formátu mp3 na labelu Muteme.

Neutrino
je jednočlenný královéhradecký projekt, jehož hudební tvorba se ocitá na pomezí lo-fi elektroniky a abstraktního hip-hopu s prvky dubu a clicks`n`cuts. Vydal již dvě alba na svém labelu Mufonic a v současné době mu vychází nahrávka s názvem Cosmix Songs na Muteme. Na albu se objevuje hned několik hostů ( Floex, DJ Side, Narkissos nebo berlínská digitální básnířka AGF), kteří mu pomáhají hlasem a živými nástroji dotvářet abstraktní elektronické kompozice. Neutrino na jedné straně vytváří neuchopitelné mnohovrstevnaté plochy plné elektronických ruchů, šumů a sonických útržků, ale na druhé své skladby vždy pevně spoutává rytmickou strukturou, která posluchače bezpečně provádí skrze celé vystoupení.


Ježíš táhne na Berlín
Za tímto bizarním názvem se skrývá performer, multiinstrumentalisata a konceptuální umělec Ondřej Skala, který se mimo jiné proslavil i „spoluprací“ s nadějnou popstar Lucií Vondráčkovou. Energickými vystoupeními, ve kterých se prolínají brutálně rozlámané beaty, jemné melodie nebo jeho vlastní poezie a beatbox, už leckomu vyrazil dech. Svou hudbu popisuje jako brakcore-ambient. Debutové album projektu Ježíš táhne na Berlín se bude jmenovat “Překvapení tvoří přání” a je naplánováno na květen 2006 na labelu Muteme.

Michal Mariánek
Objev domácí hudební scény zaměřené na experimentální a živě prezentovanou elektronickou hudbu též nazývanou laptop music nebo clicks´n´cuts. Jedná se o emotivní zvukové plochy složené z drobných zvukových útržků, frekvencí, šumů a mnohdy náhodně generovaných poruchových zvuků ( tzv. glitches ) vytvářených přímo na pódiu během živého vystoupení. Práce Michala Mariánka vždy zahrnovala složku obrazu i zvuku. A to zejména v oblasti digitálního obrazu, videoartu, designu počítačových her a tvorbě hudby. Na tvorbu experimentální elektronické hudby, však stále pohlíží očima výtvarníka a při komponování na hudebních nástrojích, které si sám designuje ve svém laptopu, hledá nové výrazové prostředky hudby, z nichž pak živě staví zvukové obrazy.

Syncro
je producent a majitel Kromě vlastních ambientních tracků vydávaných pod jménem Syncrospace je zároveň zakládajícím členem dubového kolektivu Babylon Station, který svou hudbu šíří pod domovským labelem GunJah i pod německým ortodoxně dubovým labelem DubFlash. Posledním dosavadním releasem je dvojice vinylu s hostujícími zpěváky z Jamajky, Trinidadu a Gambie.

Vítrholc
Nejradikálnější literární sdružení a přírodní katastrofa současné české poezie Vítrholc si svoji poezii vybrousilo na živých performancích, které pořádá od poloviny devadesátých let. Recitování poezie tehdy nebylo v klubech příliš oblíbené, spíš tehdy techno nahrazovalo metal. Vystoupení se proto odehrávala především v hospodách a na večírcích známých, případně na vernisážích spřízněných výtvarných umělců (Kowolovski, Dostálková). Předčítání veršů podmalovávalo takřka cokoli - kazeťák, oefektovaná kytara nebo basa, zaznamenány byly i marné pokusy o beatbox.

www.muteme.cz

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika