FESTIVALY 2024

duben
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
DOPORUČUJEME FESTIVALY
ZAHRANIČNÍ FESTIVALY

Festival pozitivních vibrací v Č. Budějovicích

Festival pozitivních vibrací v Č. Budějovicích
08. 08. 2012   |   Autor: redakce   |   Komentáře (0)
(Promotion) V pátek 17. srpna 2012 proběhne v Českých Budějovicích druhý ročník Festivalu pozitivních vibrací – nezávislého hudebního festivalu zaměřeného na hudební žánry reggae, soul, ska a dancehall. Hlavní hvězdou bude Dawn Penn z Jamajky, která bývá označována za první dámu světového reggae.
Po velkém úspěchu minulého ročníku, kdy se na náměstí Přemysla Otakara II. sešlo několik tisíc nadšených diváků přichází pořadatelé subKULTURA o.s., společně s Mighty Barem Velbloud a Budweiser Budvarem s letošním programem, který za tím minulým nebude pokulhávat ani o krok.

Letošní ročník se bude konat v areálu českobudějovického letního kina Háječek a těšit se můžete na následující bohatý program:

DAWN PENN (Jamajka)

Hlavní hvězdou letošního ročníku bude paní DAWN PENN z Jamajky, která je označována za první dámu světové Reggae/Rocksteady/Soul scény a za jednu z nejvýraznějších osobností tohoto hudebního žánru.  Dawn Penn má na svém „kontě“ bezpočet nesmrtelných hitů, které zná celý svět. Její nejslavnější píseň „No, No, No“ se stala inspirací pro mnoho současných R'n'B hvězd, s její předělanou verzí vedla několik týdnů britskou hitparádu i zpěvačka Rihanna.



Dawn Penn aktivně koncertuje již od roku 1966 a je navěky zapsaná v Reggae/Rocksteady dvoraně slávy. Je nám nesmírnou ctí přivítat tuto dámu v Českých Budějovicích!

The MAGIC TOUCH (Německo)

Německá kapela The MAGIC TOUCH je pravděpodobně nejznámější evropská doprovodná kapela světových velikánů Reggae/Rocksteady scény. Odehráli bezpočet koncertů a turné po boku hvězd jako Roy Ellis (se kterým zavítali také na letošní festival Migthy Sounds 2012), Doreen Shaffer, Pat Kelly (kterého doprovázeli minulý rok v Č. Budějovicích) a mnoha dalšími. Patří do stáje Grover Records a o jejich kvalitách není pochyb. Kromě doprovodné kapely během koncertu DAWN PENN zahrají letos The MAGIC TOUCH i svůj vlastní plnohodnotný set. 


LARIKA (CZ)

Kapela LARIKA vznikla v létě 2008 jako formace složená ze zkušených muzikantů odrostlých zejména v kapelách FAST FOOD, BASTA FIDEL a MALEEDIVY. Cílem této pestré sestavy bylo vytvořit originální projekt rezonující v podmanivém stylu rocksteady, založený na silných melodických linkách a charakteristický výraznou kytarovou a vokální sekcí. Českému publiku se LARIKA poprvé živě představila v únoru 2009, v listopadu téhož roku pak debutovala svým singlem „3 pieces“. 


COLECTIV (CZ)

Je ještě COLECTIVa aka Myshaga třeba představovat? Již několik let aktivně působí (nejen) na jihočeské scéně a jeho jedinečný styl a podmanivý charakteristický hlas si získal bezpočet fanoušků. COLECTIV je český „positive vibrations guru“, ze kterého energie a dobrá nálada doslova stříká na všechny strany. Vůbec nevadí, že vystupuje sám, jen v doprovodu DJe, přestože je jen jeden, jméno COLECTIV k němu naprosto sedí, protože si zakládá na tom, že jsme všichni jedna rodina...

FADŽITULIKISTULÁN

Stejně jako Colectiv i Fadžitulikistulán patří ke stálicím jihočeské SKA/REGGAE scény. Fungují již více než pět let a za tuto dobu se jim podařilo pevně se usídlit ve Ska/Reggae vodách. Mnohočlenný ansámbl, dechová sekce, ženský vokál a taneční kreace a k tomu dobrá nálada, to jsou FADŽILTULIKISTULÁN!

Kromě výše uvedenáých živých kapel v průběhu festivalu vystoupí DJs WILDA PANDA, BORIS PLANETA a celou akcí vás bude provázet (stejně jako minulý rok) moderátor nejpovolanější a to Mr. SELECTOR BOLDRIK!

Do areálu NEBUDE UMOŽNĚN VSTUP se psy, vlastními alkoholickými nápoji, zbraněmi a dalšími nebezpečnými předměty.

Dodal: Robin Mikušiak, Free Production
FESTIVAL POZITIVNÍCH VIBRACÍ (REGGAE OPEN AIR)

FESTIVAL POZITIVNÍCH VIBRACÍ (REGGAE OPEN AIR)

Pátek 17. 8. 2012
zdarma
Vystupují:
DAWN PENN (Jamajka), The MAGIC TOUCH (Německo), LARIKA (CZ), FADŽITULIKISTULÁN (CZ), COLECTIV (CZ), DJs: WILDA PANDA, BORIS PLANETA
DISKUZE
Jméno:                   Nadpis:   
Text:
Zadejte číslo 144:

Tipy na zajímavý obsah

© Copyright Poslouchej.net 2003-2011  |    ISSN 1801-6340  |