Cornell Campbell dnes v Lucerna Music Baru

Cornell Campbell dnes v Lucerna Music Baru

13. 08. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Po strhujícím červnovém koncertu Turbulence přiváží dnes večer Lucerna Music Bar ve spolupráci s českým reggae portálem Jahmusic.net další dávku jamajského hudebního léčiva v podobě dvou karibskými větry ošlehaných bojovníků Cornella Campbella a Half Pinta.
Oba zpěváci mají za sebou kariéru plnou úspěšných hitů, z nichž některé se zapsaly do slabikáře nejhranějších pecek reggae. Starší z nich, Cornell Campbell zahájil svou kariéru v šedesátých letech v proslulém velkochovu hitmakerů ve Studio One. Se svým charakteristickým falsetem, které si do dnešních dnů udrželo svoji znělost, se výborně hodil k interpretaci romantických balad. Asi stěží byste hledali fanouška reggae, který by neznal songy jako "Queen Of The Minstrel" anebo "Stars", které citlivějším posluchačům trhají srdce silou dynamitu. Cornell Campbell se ovšem neztratil ani později, kdy u domácího publika zápasil v popularitě s mezinárodní supernovou Bobem Marleym a kdy se ostrovním éterem nesly vály jako "Natty Dread Ina Greenwich Farm" či "Rope In". Ještě dnes se vystoupení Cornella Campbella těší velké pozornosti těch nejpovolanějších znalců – samotných Jamajčanů.

Half Pint je bytostně spjat s érou dancehallu a osmdesátými a devadesátými léty. Na scénu vlétl s razancí dělové střely a navždy se postavil na piedestal songem "Greetings", určitě jednou z nejhranějších a nejcitovanějších jamajských pecek. Další hitovka "Winsome" natolik okouzlila Micka Jaggera s Keithem Richardsem, že ji po svém předělali samotní Rolling Stones! Během své kariéry Half Pint spolupracoval s těmi největšími jmény jamajské hudební scény včetně enigmatických ´Riddim Twins´ Sly & Robbie a své příznivce podaroval tracky jako "Crazy Girl", "Substitute Lover" či "One Ina Million". Half Pint ovšem nežije minulostí a na hudební scéně zůstává aktivní dodnes, čehož je dokladem nejnovější album PAST TO PRESENT!



www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CORNELL CAMPBELL & HALF PINT / JAM

Úterý 14. 8. 2012
Vstup: 350 Kč / 450 Kč
Vystupují:
CORNELL CAMPBELL & HALF PINT
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika