Joseph Capriati: Do ČR jsem se zamiloval

Joseph Capriati: Do ČR jsem se zamiloval

26. 08. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Joseph Capriati se již brzy představí v brněnském klubu Perpetuum a v pražském Tousteru v rámci warm-upu k party Apokalypsa. Seznamte se s touto zářivou postavou aktuálního techno soundu skrz otázky a odpovědi, ve kterých jsme probrali témata všední i nevšední.
Ahoj Josephe, popiš nám svůj nejlepší zážitek tohoto léta…
Zdravím, řekl bych, že nejlepším zážitkem pro mě bylo hraní v klubu Amnesia v main room na noci, která se koná pod záštitou Marca Caroly. Celý klub byl naplněný do posledního místa, čehož jsem si opravdu vážil, protože na Ibize nemám tak velké jméno. Popravdě není jednoduché hrát na hlavním pódiu Amnesie, protože udržet si zde publikum je opravdu fuška, ale o to víc budu na tuto noc s radostí vzpomínat.


Nedávno jsem na YouTube zhlédl video, které zachycuje „Drumcode barbecue party“, která proběhla v Barceloně v rámci celodenního mejdanu ve vyhlášeném klubu Row 14. Bužírovali jste si tam dohromady s Adamem Beyerem, Marcem Carolou a dalšími a tak bych se tě rád zeptal, jaký máš vztah k vaření?

Haha, já jsem především pořádný jedlík! Jídlo je pro mě tou nejdůležitější věcí v životě – samozřejmě hned po muzice. Každopádně také rád vařím, především pak pro své přátele. Bydlím teď v Barceloně a za domem mám takový parádní plácek na kterém se během tohoto léta odehrálo již mnoho povedených BBQ večírků.



Jaké vybavení bychom našli ve tvém studiu?

Mé studio je převážně digitální, ale finální mixing a mastering si dělám sám za použití hardwarových nástrojů. Nejdůležitější je pro mě výsledná kvalita zvuku, a proto mám doma čtyři reproduktory značky Genelec, kterým stoprocentně důvěřuji. Tím, že jsem s produkcí nezačal v 90. letech jako většina matadorů, nejsem tolik zaměřený na hardware a jedu si svou vlastní digitální cestou.

Co můžeme od Josepha Capriatiho očekávat v průběhu tohoto podzimu?
Nejdůležitějším projektem tohoto podzimu bude práce na mém druhém albu, které vyjde začátkem roku 2013, takže právě dělám na celkovém konceptu a začínám také plánovat turné, které doufám poběží od února do května. Doufám, že se díky tomu podívám po celém světě.


Proč při každém svém vystoupení nosíš trička černé barvy?

Černá je má oblíbená barva a rád nosím trička této barvy, ale hlavním důvodem je to, že nechci odvádět pozornost publika od hudby. Jsem tu od toho, abych hrál hudbu, ne abych dělal módní přehlídku.

capriati

Jaké máš vlastně vzdělání? Živil ses někdy tím, co jsi vystudoval?
Dokončil jsem školu v 18 a následně jsem si udělal několik jazykových kurzů, což mi dost pomohlo ve světě hudby. Domluvím se anglicky, španělsky a francouzsky. Jsem za to velmi rád, ačkoli mě k tomu tak trochu museli donutit moji rodiče. Ale abych odpověděl kompletně na tvou otázku, tak chvíli poté, co jsem dokončil školu, jsem začal s produkcí hudby a následně jsem začal dost cestovat, takže už jsem neměl čas na to, abych nastoupil do regulérního zaměstnání.

Jak bys popsal svůj vztah k osobě Adama Beyera, respektive k labelu Drumcode, který ti pomohl prorazit mezi světovou techno šlechtu?
Adam je jeden z mých nejoblíbenějších DJů. Miluji jeho výběr skladeb a způsob jakým mixuje. Nikdy ho neuslyšíš jak hraje stejné přechody víckrát po sobě. Poznali jsme se zhruba před 5 lety na party Electric Deluxe v Amsterodamu, kde zahrál jeden z mých tracků. Požádal mě o nějaké demo nahrávky, tak jsem mu jich rovnou šest poslal a on je vydal na Drumcode. Od té doby jsme dobrými kamarády a je pro mě opravdovou poctou pracovat s ním. Je mou inspirací a motivací dělat lepší a lepší hudbu.

Jaké pocity v tobě zanechala Česká republika?
Do České republiky jsem se zamiloval! Zamiloval jsem se do vašeho publika právě díky Apokalypse. Jste vždy plní energie ale zároveň máte jasno v tom kdo a co hraje. Máte nádhernou zemi s bohatou historií a velmi přátelskou atmosférou. Už se k vám v září zase moc těším!

Poslechneš si občas i něco jiného než je techno?
Poslouchám spousty hudebních žánrů, zvlášť když řídím auto. Pro mě je to otázka kvality, ne žánru. Pokud je skladba dobře zkomponovaná, zajímavá a ucelená, pak si ji dokážu užít.

Poslední otázka… dáváš rád rozhovory?
Miluji rozhovory, protože rád lidem sděluji své názory, emoce a myšlenky. Bohužel ale dostávám také spousty hloupých otázek, které se stále opakují, takže jsem rád za zajímavé otázky jako jsou tyto, na které je mi ctí odpovídat.

Josepha Capriatiho zpovídal v srpnu 2012 Nois

Dodal: Dalin Vajčner, Apokalypsa, s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

APOKALYPSA WARM UP

Pátek 21. 9. 2012
Vstup: 150 Kč
Vystupují:
Alex TB & Buchecha, Spiriakos & Steen, Golpe, Jay Beck, Jamal Djs, Mr.Pole
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika