Oslavy 20. narozenin Roxy odpálí Boys Noize

Oslavy 20. narozenin Roxy odpálí Boys Noize

06. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Čtyřicet dní zbývá do zahájení oslav 20. výročí klubu Roxy Be Twenty, které proběhnou od 15. do 21. 10. Hlavní oslavou bude divoká show v podání jednoho z nejrespektovanějších jmen moderní elektroniky. Bude to Boys Noize se zbrusu novou deskou a vůbec poprvé v ČR.
Letos třicetiletý rodák z Hamburgu vlastním jménem Alexander Ridha začal s DJingem a produkcí už ve velmi raném věku, když sbíral zkušenosti coby support takových jmen jako Felix Da Housecat nebo DJ Hell. Netrvalo ale dlouho a jméno Boys Noize se stalo renomovanou značkou kvality a zvukové originality.

Už první EP a singly jako The Bomb / Boy Neu (International Deejay Gigolo Records, 2004), Are You In? (Datapunk, 2005) nebo Erole Attack (Turbo Records, 2005) naznačily to, co je pro Boys noize typické dodnes: nebojácnost překračovat stávající hranice hudebních žánrů a zvuku jako takového za jediným účelem - vytvořit vlastní inovativní a zcela nezaměnitelný sound.



V kombinaci s perfektním zvládnutím techniky a nakažlivým showmanstvím se tak z Boys Noize stal doslova fenomén, který se v posledních letech pravidelně a zcela po právu umisťuje na předních příčkách všelijakých odborných anket a žebříčků (mj. Independent Music Award 2010 nebo titul Best Electronic Artist portálu Beatport, který Boys Noize drží už tři roky v řadě).

Svůj díl na tom má jistě i fakt, že hnán touhou po absolutní umělecké svobodě jede Boys Noize od roku 2005 čistě na vlastní triko, resp. label Boysnoize Records. Právě zde mu vyšla obě jeho do nebe vychvalovaná LP Oi Oi Oi (2007) a Power (2009), jež dala moderní elektronice takové pecky Don"t Belive The Hype, &Down nebo Jeffer.

Věhlas, který si Ridha svými vlastními releasy vydobyl, se samozřejmě neobešel bez zájmu jeho kolegů z (nejen) hudební branže a v současnosti tak patří ze velmi vyhledávaného remixéra (mj. David Lynch, N.E.R.D., Depeche Mode, Snoop Dogg nebo The Chemical Brothers) a producenta (např. Kano, Kelis, Black Eyed Peas, Scissor Sisters nebo Chilly Ghonzales).

Kromě toho, že aktuálně finišuje s prací na svém novém a jak jinak než velmi očekávaném albu Out of The Black, se také proslýchá, že se dal dohromady se Skrillexem a pod jménem Dog Blood nahráli track Next Order. Ani jeden z podezřelých se k tomu sice zatím nevyjádřil, ale vzhledem k tomu, že track by měl vyjít jak na Boysnoize Records, tak na Skrillexově labelu OWSLA, považuje řada zahraničních serverů spojení Boys Noize + Skrillex takřka za hotovou věc a začíná se spekulovat, kdy se tihle dva objeví společně na jednom pódiu.

V pondělí 15. 10. v ROXY na BE TWENTY to sice nebude, nicméně fakt, že Boys Noize k nám dorazí těsně po vydání nové desky Out of the Black (měla by vyjít 8. 10.) a chystá náležitě výpravnou show podpořenou LED stěnou a dalšími vychytávkami, napovídá, že se můžeme těšit na skvělý zážitek, který na tuzemských pódiích nemá obdoby. A to nejen kvůli tomu, že se Boys Noize představí v ČR úplně poprvé…

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W BOYS NOIZE

Pondělí 15. 10. 2012
Vstup: 330 Kč / 400 Kč
Vystupují:
Boys Noize (Boys Noize Records, GER), Smack, Tvyks, Pavel Bidlo, Yannick, Dan Walterstein, Josef Sedloň, Biodan, Chris Sadler
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika