Skyline pokřtili Virginplatonicpanic  i na Flédě

Skyline pokřtili Virginplatonicpanic i na Flédě

09. 04. 2006  |  Autor: Kollba  |  Komentáře (2)
Nejlepší český projekt roku vydal novou desku Virginplatonicpanic a samozřejmě se také vydali na propagační turné po ČR. V Brně jsme měli to štěstí, že se konal nejen, jak jinak než výborný koncert, ale také křest nového alba (křest se konal také v Praze).
Nejlepší český projekt roku vydal novou desku Virginplatonicpanic a samozřejmě se také vydali na propagační turné po ČR. V Brně jsme měli to štěstí, že se konal nejen (jak jinak než) výborný koncert, ale také křest nového alba (křest se konal také v Praze). Pro tentokrát to bylo na Flédě jiné, takové pohodové. Lidiček přišlo tak akorát, takže jsme se tady konečně alespoň pro jednou nemuseli mačkat jako sardinky. Menším nedostatkem bylo 45 minut, kdy na sebe nechala kapela čekat… ale nálada zde vládla i tak výborná. V těchto okamžicích se část skupiny ještě pohybovala po klubu a užívala si atmosféru, kterou měl tento večer. Ale kdo si počkal, ten se dočkal!

Na podium jako první přišel Radek B (bubny), Hoffy_M (programátor), Majkii B. (kytara) a také MC NU.C. A to byl start neuvěřitelné smrště pohybu. Jitka (zpěvačka) se jako vždy nečekaně objevila na podiu až při dalším songu spolu s MC Jacobem. Na zahřátí zařadili hitovku z debutového alba Urbanica a poté následovaly písničky z posledního alba- Preety Princess, Ninja!. Zazněl zde také nový song Ladies, který se vážně povedl- chytlavá melodie, zajímavý text a k tomu všemu kompatibilní hlas zpěvačky.

Mohli jsme slyšet i písničky jako Entertaining, Free to begin, When NU C was just a little boy a Step on the gas. Bez toho by se koncert neobešel. Tyto svižné melodie nejen že rozhýbou (svým specifickým pohybem) členy kapely, ale i všechny okolo!

Celkově koncert trval jen 90 minut, což je velká škoda, protože každý by chtěl slyšet své oblíbené songy, ale to už by asi nikdo nepřežil… Na druhou stranu, čistá hodinka skákání ve vedru asi stačila každému. Je zajímavé, že Skyline existují už necelých deset let, ale prorazit se jim podařilo až před třemi lety díky albu Urbanica. Možná to bylo tím, že skupina už měla nové složení. Čekání se ale vyplatilo! Díky této desce se z neznámé kapely stala jedna z nejlepších elektronických projektů v ČR. Jejich koncerty byly najednou vyprodané a Skyline se objevovali na nejznámějších festivalech- např. Benátská Noc, Love Planet, Semtex Culture, Hradhouse… V roce 2005 se také stali předkapelou Underworld, kteří uskutečnili nezapomenutelný koncert
v Praze.

Bufiho fotoreport z této akce zde.

2 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:

18. 05. 2006 | 19:41:53
+0 | -0
Tak skyline bych rozhodně do esa nezařadila!!!Sou fakt dobrý
bibi
14. 04. 2006 | 10:33:50
+0 | -0
nejlepší česká elektronická kapela? chápu, že je to subjektivní názor, ale i tak je to hodně ujeté:-)



skyline spíš směřují do ESA a podobných úchyláren.. ovšem proti gustu..
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika