Report z otevíracího víkendu nové Meccy

Report z otevíracího víkendu nové Meccy

10. 09. 2012  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (3)
Klub Mecca, legenda mezi pražskými, ale i českými kluby, se dočkal svého znovu otevření po více jak devíti měsících rekonstrukce. Pozvání na opening weekend přijala francouzská djská hvězda Arno Cost, holandský Marcel Woods nebo americký zpěvák Peyton. O tom, jak se opening weekend povedl, se dočtete v následujícím reportu.
V tomto reportu nebudu popisovat ani tak hudební produkci, kterou otevírací party o uplynulém víkendu nabídla, ale budu se podrobněji věnovat především změnám, které s sebou přineslo znovuotevření legendárního klubu v pražských Holešovicích.
Před klub jsem dorazil kolem 23. hodiny a žádná velká tlačenice se nekonala. Ostatně, do Meccy se vždy chodilo až kolem jedné hodiny v noci, takže zde žádná změna nenastala. Co se ale hned od pohledu změnilo, je již samotný vstup. Velké logo klubu nad vstupními dveřmi dává tušit, že nás bude provázet nejenom zde, ale i po celém klubu. A nemýlil jsem se, září také nad stolkem, kde se prodávají vstupenky a osobně musím říci, že tomu jen fandím. Člověk má alespoň pocit, že je součástí určité značky. Co musím také vyzdvihnout je vřelý a milý přístup ochranky. Má zkušenost ze starého klubu byla totiž taková, že se chlápci od security chovali velmi arogantně a povýšeně. Nyní se však chovali velmi přátelsky a dokonce se jim na tváři dal rozeznat úsměv. Jen tak dále. Tím, že se na vás u vstupu bude mračit otrávený chlápek, který právě vyšel z posilovny, se do klubu lidi nenalákají. Security je totiž první zaměstnanec klubu, kterého zákazníci vidí, a tak by měl sice budit respekt, ale ne za cenu arogance a povýšenosti. Chválím tedy přístup ochranky na opening party a doufám, že jim vydrží.

Čeho si také ihned po vstupu všimnete, je rozšíření kapacity šaten. Nyní se nacházejí po obou dvou stranách od vstupu, což je změna oproti minulosti, kdy byla šatna pouze na jedné straně. Ihned za šatnami se ocitnete ve velkém sále, který v porovnání se starým klubem doznal značných změn. První velkou změnou je evidentní navýšení kapacity klubu. Dle mého odhadu se sem nyní může vejít 1000 až 1200 lidí, naproti tomu do staré Meccy se vešlo zhruba 600 lidí.

DJský pult je vyvýšen a umístěn přímo naproti vchodu. Nad DJem pak je velké plátno, na kterém byly celý večer promítány pozvánky na budoucí akce v klubu. Samozřejmě nechybělo ani promítání nového loga, které, jak jsem již zmínil dříve, vás bude provázet všude. Návštěvník si také ihned všimne, že místo černé barvy, kterou byl celý klub vybaven, jsou nyní zdi šedivé, čímž celý prostor velmi zesvětlil a vypadá tak prostorněji (což opravdu je).

mecca

Zachována zůstala i druhá stage, která je spíše taková odpočinková a lidé zde ani moc nepařili, spíše jen odpočívali a nabírali síly na párty v hlavním sále. Nevím ale, zdali to byl jen můj pocit, ale až do příchodu zpěváka Peytona, který v pátek pomyslně přestřihl pásku od nového klubu a zahájil tak novou epochu klubu Mecca, lidé spíše postávali a atmosféra byla na bodu mrazu. Nevím, čemu to přisuzovat, zdali byli všichni překvapeni z nového vzhledu klubu? Možná poněkud tvrdší hudba, kterou na začátek zvolil jeden z DJů? Ovšem Peyton a po něm francouzská hvězda Arno Cost dokázali tu správnou atmosféru navodit a párty pak již pokračovala ve velkém stylu. V sobotu jsem pak přišel do klubu až ke konci a slyšel pouze celé vystoupení Laydee Jane. Tu jsem po vystoupení na Mácháči odsuzoval, jak jen to šlo, nyní musím svá slova trochu zmírnit a vyseknout Lucii poklonu. I když trance již dávno není mým oblíbeným stylem hudby, Lucie mě svou hudbou dokázala vrátit o několik let nazpátek, kdy měl trance ještě smysl a byl plný euforických melodií. Zde dávám jednoznačně palec nahoru.

Ale vraťme se zpátky ke klubu samotnému. Velkých změn totiž doznala také VIP zóna. Ta se značně zvětšila a místo kulatých (a pro dámy značně nebezpečných) schodů, které zde byly před rekonstrukcí, nyní nalezneme schodiště s červeným kobercem, které Vás dovede do vyššího patra klubu. Zde jsou nyní nově udělány balkóny a tak i z VIP zóny je vidět na DJe a na to, co se děje na parketu. Mezi největší pozitivum řadím cenovou politiku klubu! Nebudu určitě daleko od pravdy, když řeknu, že stará Mecca měla ceny nadsazené. V nové Mecce, tedy alespoň dle mého názoru, se ceny výrazně přiblížili zákazníkům. Doufejme, že tyto ceny nebyly pouze na otevírací párty a majitelé je časem nezvednou.

Myslím ale, že pozitivních věcí o klubu jsem napsal víc než dost. Nyní je čas vrhnout se také na negativa, která jsem v klubu nalezl. Zaprvé to bylo velké vedro, které při koncentraci více jak 1000 lidí na páteční otevírací párty dosahovalo závratných výšin. Dá se to samozřejmě pochopit, taková masa lidí na jednom místě vyprodukuje neuvěřitelné teplo, ale i tak si troufám říci, že klimatizace buď nebyla zapnutá, anebo selhala na plné čáře. Ze všech stran jsem také slyšel kritiku na toalety na hlavním sále. Ty jsou nyní společné jak pro dámy, tak pro pány a během pátečního večera se tam tvořila neuvěřitelná fronta. Samozřejmě tak zde vzniklo úžasné místo na seznámení, ale kapacita toalet na hlavním sále značně neodpovídá poptávce a tak se stávalo, že někteří čekali na toaletu i více jak 30 minut! A věřím, že takovéto čekaní, může nejednoho otrávit a zkazit mu večer. Zejména pak dámy velmi lamentují na to, že jsou toalety spojené a že pánové se ne vždy svými „nástroji“ trefí tam, kam by měli. Rovněž je dle mého názoru velmi málo místa na sezení. Samozřejmě, nejsme v klubu od toho, abychom posedávali, ale abychom tančili. I tak bych ale ocenil více boxů, křesel nebo lavic, kde by se dalo odpočinout.

Můj celkový dojem z nové Meccy je ale více než pozitivní. Při pohledu do programu klubu také zjistíme, že klub se chce zaměřit na sobotu, jakožto na hlavní den, kdy bude do klubu vozit zahraniční hvězdy. V září se tak můžeme těšit především na australská dvojčata Nervo, anebo párty legendární značky Hed Kandi. Zde si ale dovolím jedno zamyšlení. Zatím to tak vypadá, že se klub bude snažit každý týden vozit zajímavá a hvězdná jména. Tuto politiku jednoznačně chválím, zároveň ale musím vyjádřit i svou obavu z toho, že ne vždy se pravděpodobně podaří klub zaplnit. S takovouto kapacitou, navíc, když o dvě ulice dál je další velký klub (pro neznalé je to klub SaSaZu), to bude velmi těžký úkol na českém trhu zaplnit takovýto klub každý víkend. Já osobně doufám, že se to podaří a klub Mecca ve své nové epoše nabídne řadu nezapomenutelných akcí, protože po rekonstrukci vypadá opravdu fantasticky a byla by škoda, kdyby byl poloprázdný. Přeji majitelům do budoucna hodně štěstí a těším se na další akce u Vás!
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

OPENING WEEKEND

Sobota 8. 9. 2012 až Sobota 8. 9. 2012
Vstup: 190 Kč vstup na jednu noc (pá nebo so) 300 Kč na obě noci 490 Kč VIP vstup na jednu noc (pá nebo so) 790 Kč VIP vstup na obě noci / 290 Kč – vstup na jednu noc
Vystupují:
Marcel Woods, Peyton a další
Další informace
3 KOMENTÁŘE
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
Jarda
14. 09. 2012 | 11:23:22
+0 | -0
by se?? povidej! :)
Petr
12. 09. 2012 | 13:02:28
+0 | -0
o tom zvuku by se daly vest polemiky...
Jarda
12. 09. 2012 | 12:16:05
+0 | -0

zvuk

..a ani zminka o super luxusnim zvuku???? nechodi se tak nahodou do klubu hlavne kvuli tomu, co se line z repraku???? autor zrejme ne.

Funktion-One rullez!!!!!!!!!!!!!
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika