Do Roxy se chystají Dirtyphonics a další

Do Roxy se chystají Dirtyphonics a další

19. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Říjen a listopad jsou již tradičně těmi nejnabitějšími měsíci podzimní klubové sezóny a potvrzuje to i program klubu ROXY, který v tomto období nechystá jen týdenní oslavy 20. výročí klubu Be Twenty (15. - 21. 10.), ale také celou řadu dalších koncertů a parties, jež rozhodně stojí za pozornost milovníků kvalitní hudby.
05. 10. Shadowbox w/ Fourward (AT)
I na říjnovém Shadowboxu se můžeme těšit na hodně zajímavé jméno současné d"n"b scény, které po právu patří mezi jedny z nejpozoruhodnějších talentů současnosti. Do ROXY totiž v pátek 5. 10. dorazí rakouská čtveřice Fourward, která je po Camo & Krooked či Body & Soul, dalším z projektů, jež potvrzuje, že rakouská talentová líheň je - co se d"n "b týče - aktuálně jednou z nejplodnějších. Kvartet z malé vísky nedaleko Vídně, který vydává na renomovaných labelech Audioporn Records a Mainfrtame Recordings, sbírá body především unikátním soundem, v němž se mísí vlivy tech-stepu, neurofunku či jump-upu. Kromě kolaborací se jmény jako Body & Soul a řady velmi úspěšných singlů už pánové stihli vydat také plnohodnotné LP Episodes. Se svou neuvěřitelně energickou a nášlapnutou produkcí se několikrát představili také v ČR, kde zas a znovu portvdili, že aktuálně patří mezi to nej ze současného d"n"b. A jiné to nebude ani na říjnovém vydání pravidelné klubové noci Shadowbox@ROXY.

09. 10. PIANO
S podzimem se do ROXY znovu vrací projekt Late Night Acoustic Chill Out Show Case, který nabízí koncerty zajímavých jmen v unikátním komorním prostředí Chill Outu ROXY, jež nemá daleko k pohodlí vlastního obýváku. Není tedy náhodou, že právě v rámci ROXY Late Night Acoustic Chill Out Show Case se úplně poprvé naživo představí PIANO, sólový projekt Mikoláše Růžičky z Republic Of Two, který pod tímto názvem zároveň vydává na přelomu září a října debutové album. Právě křehká a intimní muzika PIANO, v níž se kloubí prvky folku, alternativního indiepopu, ambientu či shoegaze, je totiž do Chill Outu ROXY jako dělaná. Společně s Mikolášem představí skladby PIANO v živé podobě jeho bratr Štěpán (basa), Honza Janečka (bicí) a Timon Svoboda (kytara). V roli speciálního hosta pak vystoupí electro-akustický ambientní projekt Ondřeje Holého s názvem dné, který má aktuálně na svém kontě dvě slibná EP (Talking With Crayons /2009/ a Eatin a Wrapper Instead of Candy /2010/) a co nevidět bychom se měli dočkat nového materiálu, který by tedy velmi pravděpodobně mohl zaznít i 9. 10. v Chill Outu ROXY.



12. 10. Dimitry (NL) @ Flow
Letošní již desátý díl pravidelné klubové noci Flow bude 12. 10. v ROXY patřit legendárnímu amsterdamskému DJi Dimitrimu často přezdívanému jako "papa house music". Letos pětačtyřicetiletý matador taneční scény začínal s DJingem už ve svých šestnácti letech, když mixoval funk a hip-hop pro holandské rádio ABC. Brzy na to už ale naprosto propadl house music a netrvalo dlouho a vypracoval se v tomto žánru na absolutní špičku, což kromě hraní po celém světě dokazuje i 8. místo v anketě Top International DJ časopisu Mixmag. Ač je častým hostem na velkých tanečních festivalech a open-airech (před dvěma lety zahrál mj. i na Open Air Festivalu v Panenském Týnci), sám preferuje především hraní v přeci jen o něco komornějším klubovém prostředí, kde má víc možností pracovat s celkovou atmosférou a zajistit tak sobě i návštěvníkům klubu náležitě intenzivní prožitek. Ostatně ne nadarmo nazývá svůj vlastní sound "H-TECH SOUL MOVEMENT" a popisuje ho jako cestu, jak přinést do klubu i přes veškeré hitech vymoženosti především duchovní pohodu. Buďte si tedy jistí, že 12. 10. vás v ROXY čeká nejen hudební ale také pořádně silný duchovní zážitek…



15. - 21. 10. BE TWENTY
Letos je tomu přesně dvacet let, co jeden z nejstarších pražských klubů poprvé otevřel své dveře milovníkům alternativní hudby a kultury. Pro člověka je dvacítka možná teprve začátek, pro klub však úctyhodný milník, který si zasluhuje pořádnou oslavu. Ta v ROXY bude rovnou týdenní a kromě klubu proběhne také v prostorách divadla, galerie a kavárny NoD. Klub jako takový bude vedle instalací např. od Karla Nepraše či Michala Cimaly patřit samozřejmě především hudbě různých žánrů. Konkrétně 15. 10. bude hlavní hvězdou německý electro divočák Boys Noize, 16. 10. tato čest připadne britským indie-rockerům One Night Only, zatímco o den později se bude křepčit na Charlie Straight. 19. 10. si přijdou pro změnu na své příznivci house, které oblaží Layo&Bushwacka! a 20. 10. zahraje respektovaný d"n"b producent Andy C. Poslední den BE TWENTY pak bude v ROXY patřit nadějnému Britovi Alexi Clareovi, jenž mixuje d"n"b, dubstep či pop. V NoD, kam bude celý týden vstup zdarma, se pak těšte třeba na Teatr Novogo Fronta, DOT 504, Rozprostřeno, Kašpárka v rohlíku nebo domácí hudební projkety jako Kazety, Kittchen či Private Collective. To ale není ani zdaleka vše!

26. 10. Disorder Grime Takeover Vol. III

Disorder je zpět s letos již třetí velkou Grime akcí. Tentokrát se dostaneme až ke kořenům dnes již obrovsky rozvětveného žánru, do Prahy totiž dorazí Bloodline crew, dříve známá jako Meridian Bloodline a chybět nebude ani největší legenda, velký boss Big H, který platí nejen díky své přezdívce Big Hater za možná vůbec nejkontroverznější postavu grime scény. Společně s ním dorazí 26. 10. do ROXY převážná část původního složení Bloodline! Konkrétně to bude Haterův asi největší spojenec „UK rapper“ Paper Pablo, Prez T známý pro svou legendární Flow, pamětník úplných začátků Bloodline crew a 9 Milli Major, který se před pár lety představil ve Zlíně a na svém kontě má mj. vydařený mixtape Keep Praying. Tuhle pětici MCs pak doplní oficiální DJ Bloodline DJ Springy P a A51 residents Smack, Chik a Norman Bates.



16. 11. Dirtyphonics live

Státní svátek 17. 11. sice tentokrát připadl na sobotu, nicméně pořádně oslavit českou státnost můžete už o den dříve v ROXY. Právě v ten den k nám zavítá divoká francouzská čtveřice Dirtyphonics Live, která v současnosti patří za jedny z nejpopulárnějších d"n"b uskupení. Pařížané Charly, Thomas, Pho a Pitchin se dali dohromady v roce 2004 a od od roku 2006 bodují po celém světě se svými živými show, v nichž mísí DJské umění s neskutečnou energií typickou pro rockové koncerty. Není se tedy čemu divit, že jejich vystoupení jsou mnohými považována za ztělesnění toho, jak by mělo vypadat moderní pojetí d"n"b a taneční hudby vůbec. Své o tom ví návštěvníci festivalů jako Glastonbury, SXSW, Brixton Academy nebo Big Chill stejně jako ti, kdo měli to štěstí tyhle divoké Frantíky vidět na loňském vydání festivalu Let it Roll. Zvuk Dirtyphonics to ale není jen d"n"b. Charakteristická je pro něj kromě maximální energie také hravost, určitá "špinavost" a hlavně originalita, s jakou prolínají s d"n"b další taneční žánry jako rave, house, electro nebo techno. 16. 10. se tedy v ROXY těšte na pořádnou smažbu, která vám přivodí absolutní extázi!



24. 11. Blood Red Shoes (UK)
Před dvěma lety při své tuzemské premiéře pobláznili britští Blood Red Shoes pražské publikum víc než slušně. Teď se k nám znovu vrací. Jejich diskografie je o jednu desku bohatší a sound říznější než kdykoliv předtím. Už teď je tak nad slunce jasné, že jejich vystoupení v sobotu 24. listopadu v Roxy bude pořádná jízda, na které by žádný milovník indie-rocku britského střihu rozhodně neměl chybět! Že to Blood Red Shoes náležitě šlape i v druhé dekádě nového milénia, Laura-Mary a Steven ukázali letos v březnu, kdy pustili do světa svou třetí řadovku In Time To Voices, která opět vznikla v produkci Mika Crosseyho, jenž s kapelou spolupracoval i na obou předchozích albech. Deska, v níž jsou stále čitelné punkové kořeny BRS, ale z jejího soundu je jasně patrný i muzikantský růst obou hudebníků, opět sklízí pochvalné recenze. A podobně jsou na tom i koncerty Blood Red Shoes v rámci turné k novince, které kapela jede už od dubna letošního roku. Je tedy nasnadě, že jeho pražskou zastávku, která se uskuteční 24. listopadu v ROXY, byste si neměli nechat ujít! Po koncertě navíc následuje Climax 14th Birthday Party pod taktovkou rezidenta Chrise Sadlera a jeho speciálních hostů, brightonských DJs Prok & Fitch.



Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W BOYS NOIZE

Pondělí 15. 10. 2012
Vstup: 330 Kč / 400 Kč
Vystupují:
Boys Noize (Boys Noize Records, GER), Smack, Tvyks, Pavel Bidlo, Yannick, Dan Walterstein, Josef Sedloň, Biodan, Chris Sadler
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika