Time Switch (ex-NOHA) pokřtí nové CD

Time Switch (ex-NOHA) pokřtí nové CD

19. 09. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Time Switch, nový hudební projekt členů bývalé skupiny NOHA, se vrací do Prahy se zbrusu novým materiálem. Nové CD představí svým českým fanouškům 5. listopadu v klubu Roxy. Po vystoupení na festivalu United Islands se tak můžete těšit na pořádný večírek ve znamení zlomených beatů a elektroniky.
Pro ty, kteří neví, kdo stojí za projektem Time Switch a jak to souvisí s tou NOHOu, která na United Islands všechny strhla už v roce 2009, kdy singl Tu Café pouštěly snad všechny podniky v Praze, uděláme malý exkurz do trochu kontroverzní hudební historie jedné z neoblíbenějších zahraničních kapel. NOHA byla od začátku různorodý kolektiv výrazných hudebních osobností z různých koutů světa. A jak už to tak někdy bývá, začali se hudebně i lidsky rozcházet, což vyústilo v rozštěpení kapely v roce 2011. Z původní kapely se oddělil saxofonista Filip Noha a MC Chevy, se kterým vytvořili základ nového uskupení Cirkus Undreground. Zbytek kapely v čele se zpěvačkou Minervou vytvořil novou kapelu pod příznačným názvem Time Switch, do které přizvali britského MC Mika Romeo. Začali pracovat na novém materiálu, jehož ukázku jste mohli slyšet na letošních United Islands České spořitelny a který si plně můžete vychutnat na koncertu 5. listopadu v klubu Roxy.

time switch

Nemá cenu se široce rozepisovat o kvalitách zpěvačky Minervy Díaz Pérez, protože její nezapomenutelný hlas znají jistě všichni. Že umí předvést třeba i dech beroucí beatbox je jen taková třešnička na dortu (na kterou se všichni ale už hrozně těšíme). Pojďme si blíže představit nového člena kapely, kterým je MC Mike Romeo. Tento talentovaný zpěvák a hudebník s karibskými kořeny ( St. Vincent a Grenadina ) pochází z Londýna. Britská taneční scéna a exotický původ položily základ jeho vlastními „valivému“ stylu, kterým si fanoušky bleskově získal na svoji stranu. A jak se stal novým zpěvákem Time Switch? Na to odpovídá basista Tim Rashid: „V Kolíně je velmi silná drum’ n‘ basová scéna s mnoha dobrými djs. Několika z nich jsem se zeptal, kdo je jejich oblíbený MC. Mike byl jedním z nich, tak jsem se podíval na jeho styl a zpěv na internetu a krátce na to jsem se s ním spojil. O pár týdnů později už s náma jamoval v našem studiu v Kolíně.“

TIME SWITCH kombinují Minerviny krásné vokální linky spolu s masivními beaty, spojují drum’ n‘ bass ve struktury reálných písní. Zůstávají věrni svému hudebnímu jádru z oblasti zlomených beatů a energické elektroniky, i nadále flirtují s prvky různých kultur a posouvají vše na vyšší úroveň! Jakmile kapela začne hrát, aktivuje „časový spínač“ a přivádí publikum do jiného vnímání času, do další dimenze bez stresu a napětí, ale se spoustou basů a šarmu.



Společně těchto 5 hudebníků tvoří výbušnou chemickou reakci. S touto nekonečnou energií pracují v současné době na novém albu, které plánují vydat na podzim letošního roku a představí Vám jej i na jejich koncertu v rámci jejich “Chocolate tourné“ 5. listopadu v pražském klubu ROXY.

Buďte u toho a nenechte si ujít okamžik zrození této kapely. Již brzy vám nabídnou první ochutnávky z nového alba, které budou samozřejmě promíchány se spoustou již známých písní, a to v podobě silnější než kdykoliv předtím!

Dodal: Marie Jelínková, United Islands
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: TIME SWITCH

Pondělí 5. 11. 2012
Vstup: 250Kč / 350Kč
Vystupují:
Time Switch
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika