Kapitán Demo pokřtil Demolici v Akráči

Kapitán Demo pokřtil Demolici v Akráči

30. 09. 2012  |  Autor: Veru  |  Komentáře (0)
V sobotu 22. září si Kapitán vyhradil několik desítek minut svého drahocenného času, aby smečce představil konečně kompletní album Demolice. Autogramiádu a focení s „celou ušmudlanou crew a šéfem osobně“ jsem bohužel nestihla. Zato jsem ale přišla doprostřed show skupiny Kyklos Galaktikos.
Kyklos Galaktikos, to jsou silné elektronické beaty a do toho značně agresivní a mobilizující filosofický rap. Posledních dvacet minut vyplnil svým mixem DJ Rockstar. Lidé reagovali překvapivě přívětivě na skoro psy-trancový remix písničky „Je to fajn“ z Kouře i na předělávku Smells Like Teen Spirit. Můj šálek kávy to není, ale ruce se mu nezastavily. Byl to na pohled opravdu obdivuhodný výkon.

Krátce po osmé hodině krásná pomocnice nachystala tácy s šunkou, vysoký černý bodyguard si obhlédl pódium a zaujal svoji pozici, všechno bylo připraveno.
„ Vy čekáte nějaký pičovinky, co? Nějakou pompézní šou? Koncert ale začne, až budu chtít já.“ řekl Kapitán na úvod a aby se smečka nenudila, zatímco on bude čekat, až se mu začne chtít, pustil nám na plátno dokument o fauně a flóře Krkonošska. Publiku se podle potlesku zalíbil zejména ježek. Dlouho to ale vydržet nešlo. Skandování „Demo! Demo!“ Kapitána nabudilo a tak po chvilce v plné síle i šířce vběhl na pódium, doprovázen svojí crew. Tu tvořili zejména rapper pomocník Buddhist k Nietschemu a DJ Vodník Ámen. Ač hraně arogantní, vesele si plácal s lidmi z prvních řad.

Tlusťoch s nápisem „Jsem reklamní ikona“ na mikině se s tím nijak nemazal a začal diktovat hitem Něco pořádnýho. Postupně se dostalo na všechno zásadní, co je s Kapitánem spojeno: Do medií, Nový prsa, Rockeřina, Mám přítele i Smrdíš. „Na tohle album tahle zaprděná republika čekala desetiletí, možná století.“ zopakoval znovu. V pauzách mezi písničkami se rozdávala šunka a rozhazovaly brambůrky. O kraťoučcé přestávce se Kapitán převlékl za velký tlustý budík a šou mohla pokračovat ve stejném duchu. Došlo i na přetextování české hymny.



Žádné pompéznosti se ale doopravdy nekonaly. Nové album pokřtil Kapitánův bodyguard poklepáním o čelo a hozením do davu, to bylo vše. Co mě však mrzelo, byly tak masivní basy, že před bednou se to prostě vydržet nedalo. „Omg, rip, lol.“ Po kraťoučkém a spíše symbolickém vytleskání Kapitán Demo zakončil večer písní Mám v glitchi i s velmi povedeným intrem. Svými vtípky, neuvěřitelně trefnými rýmy a vlastně i celou svou arogantní smyšlenou osobností nás rozesmíval po dvě hodiny.

Za projektem Kapitán Demo stojí hudebník Jiří Burian, kterého znáte jako Gregoryho Finna ze Southpaw nebo jako člena kapely Republic of Two.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KAPITÁN DEMO LIVE - KŘEST CD

Sobota 22. 9. 2012
Vstup: 150 Kč / 180 Kč
Vystupují:
KAPITÁN DEMO LIVE, KYKLOS GALAKTICOS A DJ ROCKSTAR
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika