Kalendář koncertů 10/2012

Kalendář koncertů 10/2012

30. 09. 2012  |  Autor: Lukáš Pokorný  |  Komentáře (0)
V říjnu si nelze nevybrat – big names zastoupí Serj a Lionel. Dorazí Jennifer a zazpívá Amanda. Říjen ovšem odpálí o něco těžší váhy: hned prvního vystoupí na Sedmičce La Dispute a kamarádi, o pět dní později zazpívá Jarboe, o dalších pět Brendan Perry a nakonec si svůj sekáček na maso do MeetFactory přiveze Ben Frost.
1.10. La Dispute + Title Fight + Make Do and Mend + Into It. Over It (Strahov007)
Svižně. Pěkně od začátku. Jordan Dreyer z prvně jmenovaných vede kvartet kapel, které momentálně sjíždějí Evropu. La Dispute vloni vydali po všech stránkách namakanou desku s názvem Wildlife – od těch starších, o poznání tvrdších záležitostí, se liší hlavně v tom, že vznikala naruby: první texty, pak hudba. Co se týče ostatních kapel, patří do okruhu kámošů, kteří na to jdou ze stejné strany: post-hardcore v několika variantách. Americký čtyřlístek dorazí na Sedmičku po vyprodaných koncertech v Berlíně, Hamburgu a jinde, takže se je na co těšit.

5. 10. Jarboe (Chapeau Rouge, Praha)
Bývalá členka Swans, která s Michaelem Girou nahrála několik vizionářských desek (Children of God, Soundtracks for the Blind) a spolupracovala také na poslední dlouhohrávce Seer, přijíždí do Prahy. Od chvíle, kdy opustila Swans a vydala se na sólo dráhu stihla natočit několik desek a spolupracovat v několika projektech (Neurosis, Justin K. Broadrick) a vůbec být extra produktivní. Styl Jarboe je nezaměnitelný: psycho eklekticismus. Se vším, co k tomu patří.

10. 10. Dead Can Dance (Kongresový sál, Praha)
Dead Can Dance po strašně dlouhé době vydali novou desku „Anastasis“ a rozjeli se na turné. Přiznám se, že kromě prvního tracku a skladeb, kde svým hlasem maluje Brendan Perry, mě album úplně nezaujalo. To ovšem neznamená, že jejich vystoupení v Kongresovém paláci není událost – samozřejmě beznadějně vyprodaná událost. A není se čemu divit: desky Dead Can Dance, Into The Labyrinth nebo Aion patřily svého času k povinné výbavě všech duchovně hledajících v celé ČR.

22. 10. Ben Frost (MeetFactory, Praha)
Tak schválně. Posaďte se do svého oblíbeného křesla a najděte ta nejvýkonnější sluchátka, co máte. Třikrát se zhluboka nadechněte. Nalistujte Ben Frost/By The Throat/Killshot. Naposledy se nadechněte, zhluboka vyfoukněte vzduch v plicích a pusťte PLAY…až se z toho vzpamatujete, vynásobte si intenzitu zážitku stokrát, ať víte, na co se připravit, až Ben přitáhne k vám do vesnice. Už zmiňovaná By The Throat nebo album Theory Of Machines (2007) představily Frosta jako extrémně imaginativního hudebníka: obě desky by z fleku mohly sloužit jako soundtracky k horrorům (vemte si třeba „vlčí“ track The Carpathians), ale zároveň při pozorném poslechu odkryjí tolik vrstev, že se celý zážitek dá akademicko-eufemisticky označit jako „velice zajímavá zkušenost“.

2. 10. Ibrahim Maalouf (Akropolis) / 2. 10. A DEAD FOREST INDEX (k4 Klub) / 3. 10. THE WEDDING PRESENT (Strahov007) / 6. 10. Breton (LMB) / 7.10. Poino + Goodbye Blues (Café v Lese) / 7. 10. Gravenhurst (Strahov007) / 9. 10. A Winged Victory for the Sullen (Palác Akropolis) / 10. 10. Please The Trees (Malostranská Beseda) / 12. 10. White Hills (Strahov007) /  14. 10. Absynthe Minded (Strahov007) / 15. 10. Overkill (MeetFactory) / 17. 10. Waltari (Rock Café) / 20. 10. Lionel Richie (02 Aréna) / 20. 10. The Prostitutes (Akropolis) / 23. 10. Firewater (Rock Cafe) / Serj Tankian (Lucerna) / 26. 10. Jennifer Lopez (O2 Aréna) / 29. 10. Amanda Palmer (Akropolis)
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika