Pátý den Be Twenty se bude pařit na Layo&Bushwacka!

Pátý den Be Twenty se bude pařit na Layo&Bushwacka!

04. 10. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Když přijde řeč na legendy dance music, Layo&Bushwacka! bude jedno z prvních jmen, která zazní. Djské a producentské duo si i přes pokročilý věk stále drží skvělou formu. V Roxy to dokázali už několikrát. Proto nemohou chybět ani na týdnu oslav 20. narozenin Be Twenty 19. 10.!
Tehdy acidovou scénou naprosto pohlcený Layo Paskin a bývalý perkusionista London School Symphony Orchestra Matthew Benjamin se poprvé potkali v roce 1988 v londýnském klubu The End, jehož byl Layo spolumajitelem a Matthew tam měl v té době rezidenturu coby DJ. Společné přátelství s jedním z nestorů londýnské tech houseové scény a zakladatelem klubu The End Mr. C, stejně jako podobný hudební vkus se pak staly základními stavebními kameny společného projektu, jež vešel ve známost pod jménem Layo & Bushwacka!.

Jejich první společné hudební počiny se datují někdy do poloviny devadesátých let minulého století, přičemž skutečným průlomem v jejich kariéře byl rok 1999, kdy jim na labelu End Recordings vyšlo debutové album Low Life. Deska zaujala kritiku i fanoušky taneční muziky unikátním mixem electra, house a breakbeatu okořeněného blues, soulem, downtempem, ale i prvky londýnského hudebního undergroundu a všem začalo být jasné, že dvojka L&B! by se mohla brzy stát jedním z nejvýraznějších představitelů britské elektroniky.



Že na těch L&B! opravdu něco bude, se definitvně ukázalo o tři roky později s druhým albem Night Works (2002), které vyšlo na renomovaném labelu XL Recordings a díky megahitu Love Story katapultovalo Layo & Bushwacka! mezi nejúspěšnější taneční projekty začátku nového tisíciletí. Potvrdily to ostatně i pravidelně vyprodané show L&B!, kteří v té době kromě hraní na takových prestižních festivalech jako Glastonbury nebo Sonar získali rezidenturu také v nejednom prestižním klubu včetně domovského The End.

Právě klubová noc L&B! v jejich “domovském” The End pojmenovaná All Night Long (2003) dala vzniknout stejnojmennému mixalbu, které dodnes platí za zářný příklad toho, jak L&B! přistupují ke svým DJ setům, jež pulzují neskutečnou energií, jsou plné inspirace a posluchače provedou všemi zákoutími house music a nevynechají ani zajímavé předělávky opravdových klasik.

layo
Podívejte se na fotky z Human Traffix s Layo & Buschwacka!

Svůj kvělý hudební cit, um a záběr pak L&B! ještě akcentovali v roce 2006, kdy jim vyšla třetí řadovka Feels Closer. Tu pánové vydali na vlastním, v roce 2005 založeném labelu Olmeto Records a svou již tak notně barevnou hudební paletu ještě rozšířili, když album nahrávali s hostujícími muzikanty včetně legendárního perkusionisty Mino Cineleua. Schopnost spojit v kompaktní celek obrovské množství vlivů a při tom si stále zachovat jasně rozpoznatelný rukopis jim společně s peckami jako Life 2 Live nebo Isn´t This a Lovely Day vynesla další várku příznivých ohlasů a označení za jedny ze stabilně nejdynamičtější producenty současnosti.

Ač od vydání Feels Closer uběhlo už pár let, během nichž L&B! mj. vydali další vřele přijaté mix album (Global Underground 033: Rio) a po zavření klubu The End rozjeli novou klubovku s názvem Shake It!, dech rozhodně neztrácejí. Vyprávět by o tom mohli mimo jiné ti, kdo L&B! zažili během některé z jejich četných návštěv ČR a poznat je to i z prvních ukázek z nového, v pořadí čtvrtého alba Rising & Falling, které vyjde na labelu Olmeto Records v nejbližších dnech.

V pátek 19. 10. se tak v ROXY na BE TWENTY těšte na hodně nabitý mejdan, během nějž jistě zazní i pár novinek a kde bude Layo & Bushwacka sekundovat domácí legenda DJ Tráva, který už s nimi v tuzemsku leccos odehrál...

Vyhraj vstupy na Layo & Bushwacka

O co hrajeme:
2x2 vstupy

Otázka: : Jak se jmenuje letošní albová novinka Layo & Bushwacka!, která vyjde na začátku října ?

Váš tip:


Jméno:


Příjmení:


Email:




Soutěž bude vyhodnocena 17. 10. 2012

layo

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

BE TWENTY W LAYO & BUSHWACKA!

Pátek 19. 10. 2012
Vstup: 250 Kč / 300 Kč
Vystupují:
Layo & Bushwacka! (Shake It / Plus 8 / Olmeto, UK), Tráva, Loutka, Lucas Hulan, Roman Rai, Fatty M, Airto
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika