Richard Tauchmann: Skládám spontánně

Richard Tauchmann: Skládám spontánně

10. 10. 2012  |  Autor: Sonja  |  Komentáře (0)
Real Transported Man je projekt producenta Richarda Tauchmana. Uplynulý rok byl pro něj zlomovým - vloni na podzim mu vyšel debut Time 2 Share, má za sebou mnoho vystoupení na letních festivalech. 2. 11. jej čeká koncert v Akropolis před samotnými Submotion Orchestra. O desce, koncertech, spolupráci s Lenkou Dusilovou a mnohém dalším jsme si povídali v následujícím rozhovoru.
Co bylo hlavním impulsem k založení projektu RTM?
Už delší dobu jsem skládal muziku do šuplíku až bylo najednou dost materiálu, který jsem chtěl prezentovat. Název Real Transported Man se mi hned zalíbil. Inspirací byl film The Prestige.

Jak bys specifikoval stylové zařazení RTM?
Stylově vychází RTM převážně z drum’n’bass, dubstepu a obecně klubové muziky. Nová muzika vzniká však spíše spontánně bez ohledu na styl.

Spolupracuješ aktivně s Lenkou Dusilovou. Co všechno vzešlo v rámci spolupráce s ní? Proč sis vybral právě Lenku?
Ze spolupráce s Lenkou Dusilovou vznikly doposud 2 tracky, rychlý dnb track – Omen, který je také na albu Time 2 Share a také druhý track - Wheeler, který hrajeme pouze živě. Spolupráce nejen s Lenkou, ale i dalšími lidmi je pro mě klíčová pro tvorbu.



Tvé debutové album Time 2 Share vyšlo na Quazi delict rec. Jak této spolupráci došlo?

Ano, album vyšlo v listopadu 2011. Kluci z Quazi delict již delší dobu znali mé tracky, zejména z pořadů Josefa Sedloně na Rádiu 1. Následně mě oslovili s možností vydat u této značky debutové album.

Pocházíš z Hradce Králové, je těžké prosadit se a nepocházet z Prahy, vnímáš svůj „původ“ jako deficit?

Ani Hradec Králové ani Praha nejsou mým rodištěm, pokud bych měl hovořit o původu, musím zmínit hory – resp. svůj rodný kraj – Krkonoše. Na území Čech působí spousta kapel bez ohledu na to zda jsou z Prahy či odjinud. Myslím, že v současné době to není až tak podstatné. Pokud máte kapelu, připravte se na to, že budete cestovat. Ostatně i o to nám mám dojem jde :-).

2. listopadu vystoupíš v Paláci Akropolis jako předskokan Submotion Orchestra, na co se můžou návštěvníci v rámci tvého vystoupení těšit?
Na vystoupení se moc těšíme a zároveň si uvědomuji váhu této nelehké úlohy. Submotion jsou úžasná kapela jazzových muzikantů s obdivuhodně propracovanou kvalitní muzikou, řekl bych pro náročnější posluchače.

V Akropoli se RTM představí v nové 4-členné sestavě také s novou zpěvačkou Danou Markovou. Stálou RTM sestavu tvoří také náš frontman Gary Rostock a virtuózní bubeník Thom Herian. Těšit se můžete na několik úplně nových skladeb, které budeme premiérově prezentovat.




Jak bys zhodnotil právě proběhlou festivalovou sezónu?

Letošní rok je pro kapelu zlomovým, kapela začala koncertně fungovat a podařilo se zahrát na několika velkých letních festivalech. Zmínil bych rád například Let It Roll, Open Air Festival či vystoupení v pražské Meet Factory.

Tví aktuální top producenti, kapely?
Můj osobní vkus je poměrně široký. Poslouchám poměrně hodně muziky, záleží taky s kým zrovna jsem. Baví mě o muzice diskutovat, baví mě analyzovat jak je postavená, které zvuky a jak jsou použity, atp.. Když si projíždím nové releasy, mám v oblibě takový rychlo-poslech – sekundu poslechnu, posunu, poslechnu.. takhle zvládnu projet hodně nových věcí.. jakmile mě něco zaujme, poslouchám pozorněji. Toto aplikuji nejraději sám, pro ostatní je to k nevydržení :-).

soundcloud.com/realtransportedman-rtm
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: SUBMOTION ORCHESTRA /UK

Pátek 2. 11. 2012
Vstup: 299 Kč / 399 Kč
Vystupují:
SUBMOTION ORCHESTRA /UK, Real Transported Man
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika