Rozhovor s Valentinem Kanzyanim k Apokalypse

Rozhovor s Valentinem Kanzyanim k Apokalypse

12. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
"Už se na vás moc těším, věřím, že to bude neopakovatelná party!" ... tak zní poslední slova v rozhovoru s Valentinem na otázku "Vzkaž něco lidem, kteří příjdou na apokalypsu" . Mnohem zajímavější věci se ale dozvíte v hlavní části tohoto velkého rozhovoru.
Ahoj Valentino, jak se máš a co je u tebe právě teď nového?
Ahoj. Mám se výborně! Asi největší radost mám z nového labelu, který jsem nedávno založil. Jmenuje se „Jesus Loved You“ a myslím, že si vede skvěle. Zatím zde vyšly jen mé dva tracky, pouze jako limitovaná edice. Druhou desku, která na tomto labelu vyjde, připravuje Marko Nastic a další můj kamarád Umek. Čtvrtá deska bude opět moje a tracky pro pátou v pořadí právě dokončil Robert G Roy. Takže zatím je práce s novým labelem opravdu hodně. Jinak jsem také dokončil desku pro In-tec a také připravuji několik remixů pro další různé labely. A abych nezapomněl – brzy vyjdou nové tracky na mém labelu Earresistible.

Jak vzpomínáš na své vystoupení u nás a co říkáš na české party people?
Moc rád vzpomínám na všechna hraní v Čechách. Lidé u vás jsou plní energie a hudbu si umí dokonale užít. A když vidím, že se všichni baví a tančí, je to pro mě tou největší odměnou. Mám velkou radost, že se do této kouzelné země opět vracím.

A co Apokalypsa – už jsi o této party někdy slyšel? Několik tvých kamarádů už na Apokalypse hrálo, možná se tedy k tobě něco doneslo.
Jasně, od všech co znám, jsem slyšel, že tato party opravdu stojí za to. A Umek, který u vás hrál v únoru, byl z té atmosféry a davu tančících lidi fakt unešený. Už se nemůžu dočkat, až to sám zažiju!

Na červnové Apokalypse vystoupí také Dave Clarke. Znáte se spolu? A jaký máš na tohoto DJe názor?
S Davem se známe, ale ne až tak osobně. Každopádně je to člověk, kterého respektuji a uznávám jeho práci. Umí výborně hrát, je skvělý zejména po technické stránce. Ale nejraději mám jeho produkci, umí dělat moc dobré desky.

A co další zahraniční DJs z line-upu – O.B.I. a Arkus P. ? Hardtechno je u mnoha lidí u nás také oblíbené. Co ty a tento styl hudby?
Já tak rychle nikdy nehraju. Mé oblíbené bpm je kolem 150, ale nikdy ne více. U mě tím pak hudba postrádá své kouzlo, nemám rád, když zvuky příliš splývají, a tak tomu v mnoha případech hardtechno hudby je. Mám raději víc funky techno, s vokály a melodiemi.

V mnoha zemích je v současné době stále více oblíbený trance . Je tomu tak i u nás a mnoho lidí, kteří milují klasické techno, trance odsuzují. Jaký je tvůj názor na trance?
Trance jsem také nikdy nehrál a myslím, že také ani nebudu. Občas zařadím do svého setu na oživení nějakou techno desku s tím klasickým zvukem trance music, ale to opravdu jen velmi zřídka. Z mého pohledu je trance jedním z nejrozšířenějších tanečních stylů na světě a je to proto, že je velmi melodický a má nejblíže ke komerční hudbě a k popu. Já osobně se nikdy nepřikláním k jednomu stylu, rád do svých setů zapojuji různé desky a to si myslím dělá hudbu mnohem zábavnější!

Myslíš si, že elektronická hudba se může nějak dál vyvíjet? Mnoho lidí si myslí, že před několika lety byla úroveň taneční scény po celém světě mnohem lepší. Ty hraješ už mnoho let a můžeš sám srovnat, jaké to byla s taneční hudbou dřív a jaké je to teď…
Myslím, že s taneční scénou je to jako s rock & rollem, úspěšnost a oblíbenost u lidí jde v cyklech, chvíli je tato hudba na vrcholu, pak má jakoby útlum a poté se zase vrátí, plná inovací a nové energie. A lidí, kteří mají tuto hudbu rádi, si myslím neubývá. A postupem času se vytvořilo tolik nových stylů, že je tím tento druh hudby mnoha lidem daleko bližší. Před lety to byla prostě jen „taneční hudba“, tolik se nerozlišovalo, co je minimal elektro, schranz, elektro house…

Tak teď se zase vrátíme k tobě. Řekni nám něco o svých začátcích, co bylo u tebe hlavní motivací stát se DJem? Pamatuješ si na své první vystoupení pro veřejnost?
S hraním jsem začal před 17ti lety. Hudba mě vždy hodně zajímala a práce DJe mi přišla ve všech směrech úžasná. Měl jsem možnost trénovat hraní v jednom docela velkém klubu na slovinském pobřeží, a to jen proto, že v té době byla válka a klub byl zavřený. Mohl jsem tam hrát tak často, jak jsem chtěl, kdokoliv jiný, kdo v té době začínal s hraním díky válce úplně ztratil zájem. Asi za rok jsem získal první hraní v menších klubech ve Slovinsku. A největší radost jsem měl, když jsem se po dalším roce vrátil do toho klubu, kde jsem dříve trénoval a získal jsem tam své rezidentní noci. V té době už klub zase normálně fungoval a já měl výbornou možnost konečně si vyzkoušet hrát pro velký dav lidí.

Stalo se ve tvé kariéře něco, co pak ovlivnilo tvůj následující život DJe? Mám na mysli třeba setkání s někým, kdo ti nějak pomohl, nebo vystoupení na nějakém zajímavém místě.
Když mi bylo asi 9, nebo 10 let, byl u nás na návštěvě nějaký známý mých rodičů. Byl mi moc sympatický, takový energický a usměvavý člověk, který mě vždycky dokázal pobavit. Ptal jsem se mámy, co ten člověk dělá a ona říkala, že je DJ. A já chtě být tak trochu jako on.

Hraješ vždy jen to, co tě baví, nebo se také občas necháš strhnout vlnou toho, co je právě moderní?
Snažím se zachovat si vlastní styl, takový, co hraje Valentino Kanzyani. Samozřejmě, že následuji trendy, ale v mém vlastním podání.

Co ve tvém životě znamená Umek? Jste přátelé a pocházíte i ze stejné země. Ovlivnili se navzájem nějak vaše životy? Začali jste také společně s hraním?
Jsme velmi dobří přátelé. Setkali jsme se poprvé v roce 1993 v jednom undergroundovém klubu ve Slovinsku a zjistili jsme, že máme mnoho společného. Oba jsme v té době už pár let hráli a byli jsme možná také jedni z mála DJs na Slovinsku. Myslím, že jsme se navzájem ovlivnili, ale určitě jen pozitivně. Máme společně dva labely a děláme také spoustu společných tracků.

Pověz nám něco k tvojí produkci. Za svou kariéru jsi vydal už mnoho výborných desek a na různých labelech… Která patří k tvým nejoblíbenějším?
S vlastní produkcí jsem začal asi před šesti lety a dodnes se stále mnoho učím. Vydal jsem myslím dost desek na mnoha labelech a v mnoha stylech – progressive, house music i techno. Mezi mé nejoblíbenější desky určitě patří „Flying“ na Yoshi Toshi.

Jaké jsou hlavní rozdíly mezi tvými labely Recycled Loops a Earresistible? Kdo z dalších DJů zde také vydává?
Hlavní rozdíl je v tom, za na Recycled Loops vychází spíš techno a na Earresistible víe house music. Na obou labelech asi nejvíce vydávají desky Marko Nastic, Umek, Anton X, Boriqua Tribez, Markantonio…

Existuje nějaké místo, země, nebo nějaká party, kde jsi ještě nikdy nebyl a přesto je to tvůj sen?
Přál bych si hrát více v Americe, rád bych navštívil LA a Jižní Afriku. Měl jsem hrát v Kapském Městě a v Johannesburgu, ale nakonec to nevyšlo kvůli mému tour v Austrálii.

Jak vlastně trávíš svůj volný čas? Zkus nám popsat tvůj běžný den.
Každé ráno (tedy pokud zrovna někde nehraju) se snažím trochu sportovat. Rád plavu, běhám, nebo jezdím na kolečkových bruslích. Pak trávím čas ve studiu, chystám nové desky. Obědvám většinou někde s přáteli, poté mě čeká práce s labely a opět produkce ve studiu. Večer trávím s přáteli, sledujeme filmy, nebo jdeme někam do baru jen tak povídat o životě.

Než jsi začal s hraním – jaké povolání jsi dělal nebo chtěl dělat? Myslíš, že budeš hrát třeba i za 20 let?
Dříve jsem chtěl být pilot. Ale hudba pro mě byla silnější a dnes si to létání také hodně užiju. A co budu dělat v budoucnosti? Nevím přesně, ale určitě zůstanu u práce s hudbou.

Vzkaž prosím něco lidem, co přijdou na Apokalypsu.
Už se na vás moc těším, věřím, že to bude neopakovatelná party!

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika