Coonk rozhovor part 2: Deivis & Shala

Coonk rozhovor part 2: Deivis & Shala

01. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už jen týden zbývá do nabušeného dílu noci Coonk. Po Lukášovi jsme tentokrát kladli otázky rezidentům této akce – Deivisovi a Shalovi, kteří zahrají b2b set před první dvojicí headlinerů na hlavní stage.
Ahoj, představ se nám ve zkratce pro ty, co tě ještě nemají nastudovaného.
Deivis: Brňák, kterého uchvátila taneční hudba. Zastupován booking agenturou Love a pořádající aktuálně party v jediném čistě elektronickém klubu v Brně. Vše ostatní na profilech, které mám, ať už DJ profil na Facebooku nebo na Idj.cz.
Shala: Ahoj Tome, předem Ti chci popřát vše nejlepší k Tvým 18. narozeninám, kdybychom se v Perpetuu už nepotkali (jak to už bývá na divokých večírcích), ať máme ty formality za sebou. V dnešní době Googlu si každý najde informace o tom, co ho zajímá, to tu nemá smysl vypisovat.

Řekni nám něco o svém hudebním vývoji, kdy ses vůbec nakazil a jaká cesta vedla k tomu, co v současnosti prezentuješ?
Deivis: Nakazil jsem se na střední škole někdy v roce 1996. Poté pravidelné party v Brně a Břeclavi. První promotérské počiny před osmi roky až po čtyřleté nadšení s E-motion, kterou jsem vyměnil za tu, která mi nebere tolik času a peněz a je stejně krásná, a to DJing.
Hudebně od Detroit techna, přes Birmingham techno po dvouroční laškování s trancem až po hudební vystřízlivění do současného stavu, který díky hraní mohu i ovlivnit.
Shala: Nakazil jsem se někdy v ´97 a mocnou dávku na tom tehdy měl třeba brněnský Andrea Fiorino, který byl doslova moje Djská modla (zdravíme Květáka!). Pak jsem trošku přitvrdil, potom zase zvolnil… techno základ zůstal, přidal se tech house, někdy melody, většinou hutná basa. Vždycky jsem prezentoval a prezentovat také budu to, co mě baví. Nakonec ale stejně není nejdůležitější, co hraješ, ale jak.

Jak bys popsal slovy hudební styl, který zastupuješ a co tě na tom naplňuje? Jaké další žánry vyhledáváš?

Deivis: Vyhledávám především věci, co se zde málo hrají a stylově bych je přirovnal k deep-tech-house a poslední dobou čím dál více mnml techno.
Shala: Popis už máme za sebou. Ta hudba mě naplňuje napětím, které graduje, až je z toho eufórka a všichni mají úsměv od ucha k uchu a nikdo vlastně ani neví proč. Tak takový akce mě baví.



Co tě vůbec přivedlo k DJingu a jak hodnotíš sám sebe? V jaké oblasti by ses chtěl ještě zdokonalovat?

Deivis: Asi to, hrát přesně to co se líbí mně. Sám sebe nebudu hodnotit, protože by to nebylo ono. Zdokonalovat se chci v digitálních technologiích, které jsou u mne na pořadu dne a které mi přináší spoustu možností, jak se dále rozvíjet.
Shala: No, asi to, co každýho, záliba v hudbě a ve vnímání setu jako celku, kompilace toho příběhu…

Co miluješ a co tě naopak štve na české scéně? Zajímá mě jak hudební stránka, tak chování promotérů či clubberů.
Deivis: Štve mne spousta věcí, ale mám to štěstí, že kvalitní party jsou kousek od nás za hranicemi, takže stačí vyjet s kamarády a v ten moment je mi vcelku jedno co se u nás děje.
Shala: Líbí se mi třeba to, že DJs i promotéři jsou vesměs v pohodě lidé, kteří se tak nějak všichni znají, spojuje je hudba, společný příjemný prožitek akcí. To, jak to tu funguje, se mi hodnotit nechce, ale je pěkné jak to dělají třeba lidé kolem projektu Muah!



Jaké jsou tvoje aktuální TOP3 tracky?

Deivis: Mé TOP3 tracky zazní určitě na tomto díle COONK. Takže stačí pořádně poslouchat.

A producenty?
Deivis: Guy Gerber a to jako producent i jako live projekt.

A DJs?
Deivis: Bez diskuze Richie Hawtin. V závěsu za ním Sven Vath a do trojky bych hodil ještě Maceo Plexe.

Tvoje nej párty vůbec, jednak na které jsi hrál a za druhé, které ses zúčastnil?
Deivis: Asi Creamfields Central Europe s Connected Everything projektem, protože se tam první den sešli úžasní lidé, naladěni na naši hudbu. Bylo z toho nezapomenutelných 6 hodin za mixpultem. A pak skoro všechna hraní se Shalou.
A jako účastník: první Gregor Tresher na Flédě, 3x za sebou Bónusz Fesztivál, letošní Balaton Sound, Steve Bug, Tobi Neumann a Reboot ve Vídni a spousta dalších akcí vesměs mimo ČR. A pořadatelsky všechny díly E-Motion, především ta s John O Callaghanem.
Shala: Bylo neskutečně mnoho těch, které pro mě byly skvělé i jak pro navštěvníka, tak i DJe. Asi proto mě to stále ještě baví.

shala deivis

9. listopadu vystoupíš spolu s dalšími dvanácti DJi na speciální edici Coonk v brněnském Perpetuu, kde podle očekávání má proběhnout velkolepá oslava mých 30. narozenin . Co tě jako první napadne, když se řekne Tomika, a jaká je tvoje první vzpomínka na mě?
Deivis: První vzpomínka se datuje do doby, kdy jsem začínal pořádat party. Progressive nadšenec, který řádil na parketu jak smyslů zbavený. A co mne napadne jako první? Je toho strašně moc. Vydalo by to na minimálně dvě knihy, takže napsat jenom tu první, by asi ztrácelo v tom všem smysl.
Shala: Právě ten úsměv od ucha k uchu, vzpřímený postoj hopsaje a jedna ruka v rytmu hudby mávající nad hlavou! Je vidět, že tě to baví!

V čem si myslíš, že se bude tato párty Coonk lišit od těch standardních? Jaký bude tvůj podíl na akci jiný, než jindy?
Deivis: Bude plná hudby, kterou mám rád. Bude zastoupena kvalitními DJs ze zahraničí a kamarády z Čech, kteří jsou stejně hudebně nároční jako já. Specialitou budou dvě stage a na obou bude kvalitní zvuk. A hlavně to bude prostě super mejdan!
Shala: Vypadá to na pěkný mejdlo se spoustou známých, kvalitní hudbou, všeho moc, všichni za moc... Jedna z těch mála parties do roka, které stojí za to navštívit!

Co víš o Maďarech – CrossNineTroll a Dandy –, kteří vystoupí spolu s tebou na hlavní stage?

Deivis: Vím o nich tolik, abych dokázal říct, že to bude jeden z těch nezapomenutelných mejdanů. CrossNineTroll budou hudebně libůstka a Dandy? Klasická pekelná show. Jeho skill hraní je fakt na kruté úrovni a budu na to koukat opět s otevřenou pusou.
Když k tomu přidáme produkci CrossNineTroll, která se objevuje i v mých setech, tak to bude další splněný sen pro můj DJbag.
Shala: Je s oběma projekty sranda, neskuteční baviči, vypilovaná technika, parádní vkus. Je super je vidět opět v Perpetuu, navíc oba na jedné akci.

Zkus u všech domácích DJs z hlavní stage v jedné větě charakterizovat, proč si myslíš, že mají své místo v line upu.
Deivis: sem bys měl spíš něco napsat ty Tomiko, proč hraju na tvých narozeninách
Shala: ten, který může za to, že jsem se dostal s hraním až na tuto úroveň a proto, že společné hraní jsou vždy jeden velký mejdan.
EliO: ten jeho šarm a úsměv. Za DJ pulem to bude díky němu zase samá koč a jelikož hraje před náma, tak to oceníme, snaž se EliO!
Archie: čím déle a více hraje, tím, je to lepší. Hodně mne poslední dobou překvapuje a inspiruje.
Pete White: lidsky i hudebně to nej co může být.
Luke Nova: deephouse na začátek. Určitě přijďte brzo, stojí to za to.

Shala: Zkrátím to na jedno-dvě slova, jo?
Deivis: legenda
Shala: kamarád Tomiky
EliO: modelka
Archie: warmupista
Pete White: hudební perlička
Luke Nova: vycházející hvězda?

Co bys na závěr dodal ty, na co jsem se nezeptal, ale rád bys to sdělil?
Deivis: Přijďte všichni, nebudete litovat. Brno zase dlouho nezažije takto našlapaný lineup. A když vezmu v potaz, že všechny DJs znám a dám za ně ruku do ohně, tak to bude mejdan jak „kráva“.
Shala: Konec otázek? Hurá! Pojďmě si to radši užít místo čtení!

Děkuji za tvůj čas, budeme se těšit!
Deivis: Můj a Shalův čas přijde v 00:00 a těším se také.
Shala: See you there!

Dodal: Tomáš Méheš
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

COONK SPECIAL

Pátek 9. 11. 2012
Vystupují:
CrossNineTroll Dandy Devis, Shala, EliO, Pete White, Luke Nova, Archie Holic Christian Cardwell Kellys , Guga & EliO
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika