Pig Fest: techno se vrací na začátek

Pig Fest: techno se vrací na začátek

01. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Festival Pig Fest slaví už úspěšné dvacáté pokračování, což byla skvělá příležitost k tomu, abychom vyzpovídali organizátory této plzeňské akce. Za organizační tým odpovídali Petr Jirásek a dj Agent.
Dovedli jste si představit v začátcích, že budete pořádat úspěšné dvacáté pokračování Pig Festu?
DJ Agent: Pig Fest spolupořádám od sedmého dílu, takže úplné začátky nepamatuju. Nikdy jsem nepřemýšlel, kolik dílů celkem budeme dělat a jestli se dočkáme dvacítky. A jestli bude úspěšné se uvidí za měsíc, ale myslím, že návrat do garáží pod mostem Milénia je pro hodně fanoušků vítané. Podle ohlasů tak soudíme, že úspěšné bude.

Petr Jirásek: Představit jsem si to nedovedl a zpětně mi to přijde až neuvěřitelné, že jsme to těch devět let vydrželi. Pig Fest se vyvíjel tak nějak postupně díl od dílu, bez nějakých dlouhodobých plánů do budoucna. A také myslím, že jsem v začátcích Pig Festu měl hlavně jiné starosti a to kdy a kam se pojedeme zapařit, byl jsem tenkrát k nezastavení…

pig fest

Která z těch všech hvězd, které jste na festival zvali, vám nejvíce uvízla v hlavě?
Agent: Určitě Rush, byl to nejsilnější díl ze všech PIG FESTů, a ta atmosféra byla nepopsatelná. I Rush si několikrát od té doby vzpomněl a vzpomínali jsme na to. Bylo to právě v garážích pod mostem Milénia, kam se teď nadšeně vracíme.
Petr Jirásek: V hlavě se mi vybaví dva momenty a to nezapomenutelné setkání s Dj Rushem. Je to opravdu velká osobnost a to nejen tělem, ale i duší. Má kolem sebe takou zvláštní energii, která mě tak nějak uklidňovala a dostával do pohody. A pak setkání se Svenem Wittekindem, s kterým jsme se neskutečně nasmáli a to i přes to že toho jeden druhému moc nerozuměl.

Které vystoupení se vám zařizovalo s největšími problémy? Pamatujete se na nějaký pěkný průšvih?
Agent: Nevzpomínám si na žádný průšvih nebo zádrhel s Djem, ale pamatuju si, že jsme museli řešit do té doby hodně "neznámých" s festivalem open-air v Rokycanech. Můžu ale říct k Fatime Hajji, že jsem byl překvapen jedním požadavkem ze smlouvy, se kterým jsem se zatím nikdy nesetkal. Její hotelový pokoj musí mít číslo končící na 1, 3, 5 nebo 7 s poznámkou "velice důležité"... fakt haluška
Petr Jirásek: DJs nám zatím nikdy žádné nečekané potíže nezpůsobili, ale zato příroda nás nešetřila. A to hned několikrát. Například když Orin Cam seděl v letadle nad Ruzyní a nemohl kvůli husté mlze přistát. Nemohu také zapomenout na povodně v Příchovicích, kde jsme museli evakuovat několik tisíc lidí. Ale každý problém mě vždy posunul dál a tak na ně vzpomínám s úsměvem.

Pig Fest vystřídal místa konání, můžete na ně zavzpomínat a sdělit, které se vám nejvíce zalíbilo?
Agent: Za sebe určitě garáže pod mostem Milénia, myslím, že lepší místo v Plzni není a jen tak nebude.

Petr Jirásek: Prvním místem byl DVD klub, na který mám krásné vzpomínky. S přáteli jsme na místě trávili hodně času před konáním akce a vyráběli dekorace. Na akci pak vládla neopakovatelná rodinná atmosféra završená krutopřísnou pařbou! Pak se Pig Fest přesunul na 4 díly pod most Milénia, kde zažil svůj největší rozkvět. Baví mě ta industriální masa betonu a cítím, že sem tahle akce prostě patří, proto je pro mne most Milénia nejlepší lokalitou. Nezapomenutelný byl i díl v bývalém kině Elektra, kde jsme museli vymontovat a následně namontovat přes 700 sedaček. Následovalo několik dílů v KD Peklo a pak také legendární garáže v KD Inwest, kam jsme chodívali pařit už v roce 2001. Samostanou kapitolou pak byl Pig Fest open air, který se konal v Rokycanech a Příchovicích. Škoda jen že se nám od té doby nepodařilo najít vhodnou lokalitu.

Jak vás napadl koncept dvou dnů festivalu, a to jeden, který se věnuje dnb a druhý technu?
Agent : Máme rádi techno a dnb, pokud by byl v Plzni prostor, kde by se dali udělat dva plnohodnotné floory, tak by PIG FEST byl asi jen v jeden den. Takže to byla taková z nouze cnost…
Petr Jirásek: Od prvního dílu Pig Festu v roce 2004, jsme měli dvě stage techno a dnb. Když pak nebylo místo kde dělat obě stage najednou, festival jsme rozdělili do dvou dnů. Jsem rád, že to lidé přijali a obdivuji početnou skupinu těch, kteří přijdou na oba dva dny.

A na co se můžeme těšit do budoucna, plánujete nějaké změny?
Agent: To fakt netuším, plány jsou dělat dobrý mejdany s dobrou atmoškou. Techno scéna se vrací na začátek, takže změny budou pravděpodobně vycházet z tohoto konstatování.
Petr Jirásek: Uvidíme, raději moc dopředu neplánuji. Ale pokud bude vždy dostatek fanoušku, kteří přijdou zapařit, tak tu bude stále žít i PIG FEST.

Díky za podnětný rozhovor!

www.pigfest.cz

Dodal: Petr Jirásek, Pigs Production s.r.o.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

PIG FEST 20TH CELEBRATION

Pátek 23. 11. 2012 až Sobota 24. 11. 2012
Vstup: jednodenní vstup 250 Kč, dvoudenní 300 kč
Vystupují:
Aphrodite, Fattima Hajji, Killa&Doox, Rido, Suki, Akira, Agent, Nois, Destroyer, Jamall djs, Steen & Keeper, Raiden a další
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika