Keane konečně v Praze

Keane konečně v Praze

04. 11. 2012  |  Autor: Misha  |  Komentáře (0)
O skupině Keane by se jednou větou dalo říci, že se jedná o britskou kapelu hrající hezky znějící popík v obalu alternativního rocku. Do Prahy zavítali v rámci turné k aktuálnímu, již pátému albu Strangeland .
Dlouho očekávané se v pátek 2. listopadu stalo skutečností. Do Prahy poprvé přijela britská skupina Keane. Koncert se konal ve velkém sálu Lucerny, a i když zdaleka nebylo vyprodáno, všichni fanoušci si koncert opravdu užili.

V Británii se Keane opět dokázali dostat na číslo jedna v prodejním žebříčku a aktuální album se stalo hitem i v sousedním Irsku, nebo Nizozemsku. Jsou to zkrátka miláčci britského národa a cizinců na koncertě bylo opravdu požehnaně.

Celý koncert v osm hodin zahájila předkapela Zulu Winter, která je známa svými skladbami Small Pieces a We Should Be Swimming. Publikum dokázali během několika minut opravdu rozehřát, i když pro mě hlasitost v sále, i vzhledem ke stále nedoléčenému nachlazení, trošku překračovala únosné hranice. Využila jsem tedy možnosti dojít si bez dlouhého čekání na toaletu, koupit si pití u baru a prohlédnout si trošku návštěvníky koncertu. Mimo zmiňovaných cizinců zde bylo i hodně fanoušků, dalo by se říci ve věku mých rodičů, což mě utvrdilo v tom, že dobrá muzika se poslouchá v každém věku.

Dvacet minut před devátou už publikum dávno vyvolávalo svoje miláčky, ale koncert začal s úderem deváté, kdy se konečně na podiu objevil Tom Chaplin se startovní písní You Are Young.

Setlist aktuálního turné Keane má pevný scénář, který kapela na jednotlivých zastávkách jen lehce upravuje. Pro pražský koncert bylo pozměněno pořadí a také byla zařazena ne tak často hraná skladba She Has No Time.

keane

Kapela se do toho opřela hned o začátku, fronton kapely Tom Chaplin byl zpocený od hlavy až k patě. Pozitivní energie v sálu byla naprosto dokonalá a všem bylo jasné, že kdo si tento koncert nechal ujít, tak opravdu prodělal.

Zpěvákův hlas po celou dobu koncertu opravdu vynikal a zněl naprosto stejně ze všech míst Lucerny. Díky kvalitnímu ozvučení opravdu vynikla souhra kapely a skvělý zvuk doprovázelo zajímavé osvětlení podia. Atmosféru skvěle doplnili zpívající fanoušci třeba při We Might As Well Be Strangers.

Atmosféru si ale užíval i Tom Chaplin, publikum nechal odzpívat kus hitovek Disconnected nebo přídavkovou Sovereigh Light Café a nahlas slíbil, že se do Prahy vrátí jako turista.

O kapele Keane jsem slyšela, že se jí říká horší Coldplay, ale já s tímto tvrzení vůbec nesouhlasím. Jsou stejně dobří a to nám všem dokázali právě tímto koncertem. Na první český koncert Keane tak fanouškům určitě dlouho zůstane krásná vzpomínka a všichni se těšíme, že brzy zase přijedou.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: KEANE (UK)

Pátek 2. 11. 2012
Vstup: sezení 1 390 Kč, stání 920 Kč
Vystupují:
Keane (UK), Zulu Winter
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika