Prok&Fitch: Dlužíme pár piv R. Sanchezovi

Prok&Fitch: Dlužíme pár piv R. Sanchezovi

13. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V sobotu 24. 11. oslaví noc Chrise Sadlera Climax 14. narozeniny a zas se o rok vzdálí všem dalším aspirantům na nejdéle fungující pravidelnou klubovou noc v ČR. Jak už se stalo příjemnou tradicí, narozeninový Climax i letos láká na zvučné zahraniční hosty. Letos tenhle titul připadne djskému a producentskému duu Prok&Fitch z Brightonu.
Dvojici Chris sám při té příležitosti vyzpovídal a my se tak můžeme mimo jiné dozvědět, jakou trapárnu si Prok koupil jako svou vůbec první taneční desku nebo podle jakých kritérií vybírají Prok&Fitch nová jména pro svůj label Floorplay.

Ahoj Bene a Jamesi, jste z Brightonu – mimochodem moje nejoblíbenější anglický město – uvažovali jste někdy, že byste se odstěhovali třeba do Londýna nebo dokonce do Ameriky, když už se tam ta taneční scéna tak rozjela?
Ahoj, doufám, že se ti daří. Ano, vskutku jsme z Brightonu – skvělý místo na bydlení, velmi uvolněný a s nesmyslně velkým počtem hospod. Neumím si představit, že bysme se odstěhovali, leda tak někdy v budoucnu za teplem, ale určitě do Evropy.



Nedávno vyšel DJ Mag Top 100 a zase nijak nepřekvapil. Jaký máte názor na takovéhle ankety?

Splňuje to určitý účel, ale samozřejmě je to všechno o tom, kdo má za sebou nejlepší tým na PR. Osobně nechápeme, jak může DJ mít relativně nízký hodnocení a přitom mít nejdéle fungující a nejpopulárnější klubovku na Ibize. Konec konců je to všechno o těch hlasech a upřímně si nemyslím, že se moc lidí obtěžuje hlasovat.

Měli jste výborný rok s úspěšnými singly na labelu Rogera Sancheze - Stealth, na Toolroom Records Marka Knighta nebo na vlastním labelu Floorplay. Na kterou desku jste nejvíc hrdý?
Díky, byl to opravdu dobrý rok. Asi nejvíc hrdý jsme na naší spolupráci s Rogerem Sanchezem, který je skutečná houseová legenda a který nás hodně podporoval už od samého začátku. Byli jsme u něj ve studiu na Ibize s pár nápady a z výsledku máme velkou radost, obzvlášť s naším Prok & Fitch Floorplay Remixem.

Jaký to je když dva obyčejný kluci z Brightonu dostanou zprávu, že s nimi chce spolupracovat legenda jako je Roger Sanchez?
Neskutečný. Dalo by se říct, že mu dlužíme pár piv. Stále nemůžeme uvěřit, jak moc podporuje naší muziku a to jak na rádiu, tak když hraje naživo. Máme velký štěstí a jsme velmi vděčný, že nás podporuje takový velký hráč na taneční scéně.

Když máte vlastní label Floorplay, bezpochyby dostáváte spoustu demo skladeb od neznámých producentů. Posloucháte je všechny a jaká máte kritéria pro to, abyste je vydávali?
Posloucháme každý demo, co dostaneme. Některý jsou skvělý, některý už méně. Co se týče kritérií, jsme velmi otevřený, ale jednoduše se nám líbí svěží nová hudba, která zafunguje na parketě.

prok fitch

Chystáte nějakou zajímavou spolupráci nebo remix?
Ano, máme jich rozjetých hned několik. Očekávej společný projekty s lidma jako Roger Sanchez, DJ Chus, Alex Kenji, NO ID nebo Bass Kleph, a to není zdaleka vše, co máme v plánu...

Je někdo, s kým jste zatím nepracovali, ale rádi byste?
Takových lidí je strašná spousta, ale první místo na seznamu mají Daft Punk. To se ale asi jen tak nestane.

Jaký máte názor na digitalizaci DJingu – hraní z laptopu, USB flashky a hojně diskutovaný čudlík “sync” na nových přehrávačích od Pioneer? Je to podle vás dobrý nebo vám chybí vinyl a analogový zvuk?
No, to je těžký. To, co se nám líbilo na vinylu kromě zvuku, je to, že jsme promo tracky dostávaly dopředu a tím pádem jsme mohli hrát něco, co měl málokdo jiný. Pochopitelně že v digitální době je dost obtížný, aby se nový skladby nedostaly do oběhu před vydáním. Tomu se vyhneš jedině produkováním spousty vlastních materiálů. Hlavním pozitivním efektem pro naše DJský sety je neustále se vyvíjející řada produktů od Pioneer, která nám dovoluje být mnohem kreativnější za pultem.

Jak aktuálně vypadá vaše studio?
Je tam převážně hardware, nebo software plug-iny? Naše studio je poměrně jednoduchý a převážně jde o VST plug-iny: Na zakázku sestavený PC (je to trošku monstrum!) Monitory Mackie HR-824 Monitory Genelec 802A MIDI klávesy Evolution MK249c Mackie Big Knob Zesilovač Focusrite Trackmaster Pro Mikrofon SE Electronics G3500 Na cestách taky použiváme Macbooky s Abletonem.

Pamatujete si úplně první taneční desku, co jste si koupili?
James: OT Quartette – Hold That Sucker Down – tohle je pecka! Ben: (neochotně) Babylon Zoo – Spaceman – trochu ostuda!!

Hrajete spolu a produkujete spolu. Lezete si občas navzájem na nervy?
Má někdo z vás nějaký otravný zlozvyk, který rozčiluje toho druhého? Trávíme spolu vice času než s našimi partnerkami, ale oba jsme jiní a málokdy se střetneme. Samozřejmě se občas pohádáme, ale máme štěstí, že si tak sedneme. Bylo by nemožný dělat tuhle práci, kdyby to tak nebylo.

Budete hrát na 14. výročí mé rezidentury Climax, ale máte i vlastní mejdany, taky pod názvem Floorplay. Jak dlouho už to děláte a který z hostů na vás udělal nejlepší dojem?
Naší klubovku jsme začali dělat před čtyřmi lety, teď jsme ale skoro rok nic nepořádali. Měli jsme to štěstí pozvat hodně velmi dobrých DJů, ale pokud by jsme museli vybrat nejaký oblibený, byl by to buď Martijn Ten Velden nebo Dirty Vegas.

Jaké jsou tři vaš nejoblíbenejší světový města na hraní?
Ibiza, Montreal, Londýn.

Byli jste někdy v Praze a víte něco o české klubové scéně?
Ano, byli jsme v Praze už párkrát. Je to krásný město a nemůžeme se dočkat,k až se tam vrátíme. Co se týče klubový scény, slyšeli jsme, že vy Češi jste šilený a rádi chlastáte. Určitě to bude skvělá noc a oba se na to velice těšíme.

Diky moc za váš čas a těším se na vás na 14. výročí Climaxu 24. listopadu.

www.roxy.cz


Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX 14TH ANNIVERSARY

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 200 Kč
Vystupují:
Prok & Fitch (Brighton/UK), Chris Sadler, Tom Vagabondo, Mr. Roquentin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika