Parov Stelar Band v Lucerně

Parov Stelar Band v Lucerně

15. 11. 2012  |  Autor: krysicka  |  Komentáře (0)
Rakouský Parov Stelar si získal během posledních let u českého publika velkou oblibu. Proto není žádná náhoda, že jsou jeho koncerty zpravidla vyprodané. Toto úterý „zavařil“ se svým bandem v rámci The Princess tour Velký sál Lucerny.
Elektroswingová rakouská kapela si svou popularitu získala svou originalitou, kladnému vztahu k publiku a zvuku, který nenechá v klidu ani zatvrzelého netanečníka. V Lucerně se sešli fanoušci všech věkových kategorií, včetně seniorů. Kapela se nechala vyvolávat netrpělivými návštěvníky a jejich nástup na pódium před devátou hodinou doprovázely působivé světelné efekty.

A rozhodně se nezačínalo nikterak decentně, nýbrž pěkně zostra, takže především osazenstvo kotle nemělo šanci si ani na chvíli vydechnout. Hned v první půlce jsme se dočkali asi nejznámější Catgroove, která patřila k těm skladbám, které způsobily v publiku největší odezvu.

parov stelar

Kapela se snažila za každou cenu vybudit bouřlivé reakce publika, což někdy působilo poněkud křečovitě. Zvedání rukou mi připomínalo nejmenované rádoby dje, vytleskávání připomnělo koncert české regionální kapely. A možná by bývalo nebylo na škodu, kdyby zpěvačka ochutnala český národní mok, aby se více uvolnila. Některé její taneční kreace byly nepřirozené a spíše nacvičené než spontánní. Co se ovšem týče jejího hlasového projevu, ten byl bez jakýchkoliv výtek. Bohužel zvuk za kvalitami jejích hlasivek poněkud pokulhával, což byla velká škoda.

Některé skladby zněly poněkud monotónně, a tak jsem ocenila nejvíce ty, které daly vyniknout trubce a saxofonu jako např. skladba Homesick.

Po mém odchodu k šatnám, abych se lehce osvěžila, jsem již měla velký problém vrátit se zpět. Teplotní rozdíl byl obrovský, vlhkost vzduchu vyšší než u moře a podlaha byla mokrá jako po vydatném lijáku. Kvalitě „vzduchu“ nepřidali ani kuřáci. Těch ukázněných, kteří chodili kouřit k šatnám, bylo poskrovnu.

Celkový dojem z koncertu byl více než kladný, protože publikum vytvořilo perfektní atmosféru. Škoda jen, že to kapela neocenila přídavkem a po poslední skladbě odešla, což ve mně vyvolalo pocit, že celé vystoupení byla pouhá show nacvičená přesně do dodržené „zavírací doby“. Tohle publikum si  zkrátka zasloužilo víc.
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: PAROV STELAR BAND

Úterý 13. 11. 2012
Vstup: 720 Kč + poplatky do 13. června
Vystupují:
THE PAROV STELAR BAND
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika