DZ Deathrays zahrají před  Blood Red Shoes

DZ Deathrays zahrají před Blood Red Shoes

19. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Už v sobotu 24. 11. se do Prahy po dvou letech znovu vrátí britské indie-rockové duo Blood Red Shoes. Na evropskou část tour si kapela navíc pozvala podobně divokou australskou dvojku DZ Deathrays, která samozřejmě nebude chybět ani v Praze!
Blood Red Shoes, tedy Laura-Mary Carter a Steven Ansell s australskou rockovou úderkou DZ Deathrays stráví celý týden, který odstartuje v pátek 23. 11. ve Vídni a pokračovat bude o den později právě v pražské ROXY. O tom, že to bude týden hodně divoký, asi netřeba příliš pochybovat. Jak Blood Red Shoes, tak DZ Deathrays totiž platí za hodně energické kapely, které úspěšně a s velkým gustem potvrzují, že i jen dvoučlenný band to často dokáže rozjet víc než kdejaká pětičlenná partička.

V případě Blood Red Shoes si stačí vzpomenout na předloňský koncert v pražském Lucerna Music Baru, který třeba magazín iReport.cz ohodnitl plným počtem bodů a napsal o něm mimo jiné: "Společně jim to šlape tak, že umí roztančit celý sál po dobu hodiny a půl. Což není způsobeno jen tím, že se do svých nástrojů dokážou pořádně opřít a mohutně rozkmitat hlasivky. Hlavní síla Blood Red Shoes tkví ve schopnosti složit opravdu chytlavé písničky, které navzdory velmi omezenému nástrojovému arzenálu znějí velmi rozmanitě."

V případě dua Shane Parsons (zpěv, kytara) a Simon Ridley (bicí) původem z australského Brisbane zatím čeští fanoušci nemají ještě na co vzpomínat, nicméně už jen fakt, že ve své domovině patří mezi jedny z nejžhavějších nových jmen, slibuje mnohé.



Starý kontinent se jméno DZ Deahtrays učí pořádně vyslovovat od května letošního roku, kdy se do Evropy dostala debutová deska Bloodstreams. "Bloodstreams je Molotovův koktejl namíchaný podle těch nejosvědčenějších starých rock"n"rollových receptur. Dá vám vzpomenout třeba na The Stooges ve svých začátcích. Na zlatou hardrockovou éru, kdy zpěváci na svých deskách ještě uměli pořádně zaječet. Dá vám vzpomenout vůbec na časy, kdy bylo ještě cool mít dlouhé vlasy a zběsile s nimi házet do rytmu. DZ Deathrays jsou na své prvotině divocí a hluční a názorně ukazují, kolik povyku se dá udělat jenom se dvěma nástroji. Slabá místa tu nehledejte. Jsou tu jen ty pomalejší a zbytek, který má za úkol vás rozsekat na stovky částí," napsala například Simona Knotková, která ve své recenzi na Musicserver.cz dala debutu DZ Deathrays 8 z 10.

Ostatně fakt, že se Shane a Simon dali dohromady v roce 2008, aby zahráli na mejdanu společného kamaráda, napovídá o povaze jejich muziky víc než dost. Už dávno sice nejsou kapelou, která by hrála jen na parties pro kamarády, ale na hlavním důvodu, proč dělají muziku, se nic nezměnilo. Nejdůležitější pro ně stále je upřímnost a schopnost pobavit sebe i fanoušky. Kašlou na umění, onanistická sólíčka, hudební kudrlinky i trendy. Jejich šmrnc je v jednoduchosti, údernosti i smyslu pro humor, který je typický pro jejich sice jednoduché, ale za to pořádně vtipné a ulítlé klipy.

Srovnávat byste je mohli teoreticky s kdečím od Sex Pistols po Death From Above 1979. DZ Deahtrays ale nejsou žádná kopírka. To, co hrají a zpívají, také žijí. Jejich tvrdé kytary kombinované s divokým dance party feelingem jsou ztělesněním toho, jak by mělo vypadat moderní pojetí rock"n "rollu. Je to špinavé, hodně hlasité, energické a setsakramentsky nakažlivé.

V kombinaci s Blood Red Shoes pak 24. 11. v ROXY čekejte pořádně výživnou porci moderního rocku a indie, kterou by bylo škoda propásnout nějakou obyčejnou pitkou v hospodě s kámoši nebo večerem stráveným na zadku u televize. Takovýhle mejdan se totiž nebude jen tak opakovat!!

A pokud by vám to bylo náhodou málo, není nic snazšího než si sobotní večer protáhnout účastí na 14. narozeninách rezidentní noci Chrise Sadlera Climax, jež na koncerty plynule naváže a headlinovat jí budou brightonští rodáci Prok & Fitch. Se vstupenkou na koncert je samozřejmě zdarma i vstup na Climax.

www.roxy.cz

Dodal: Lukáš Kadeřábek, Roxy PR
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

koncert: BLOOD RED SHOES (UK)

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 400 Kč / 550 Kč
Vystupují:
Blood Red Shoes (UK), DZ Deathrays
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika