Example se vrátí v březnu do Prahy

Example se vrátí v březnu do Prahy

20. 11. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Před rokem, 4.září 2011, Example vydal své třetí album ‘Playing In The Shadows’. Vylétlo na vrchol hitparády a od té doby získalo platinu. Dva singly alba ‘Changed The Way You Kiss Me’ a ‘Stay Awake’ také dosáhly na první místo v hudebních žebříčcích.
Úspěch v hitparádách přinesl úspěchy v prodeji lístků na jeho koncerty a Example letos vyprodal čtrnáct koncertů ve Velké Británii ve velkých halách a představil se i na festivalech Creamfields, T In The Park a V. Example naživo je považován za jednoho z nejlepších a nejvíc strhujících umělců současnosti.

Koncertování je pro Exampla klíčové. “Mám jediné poslání – dostat lidi do varu!” říká. “ Měřím úspěch vystoupení podle toho, jak moc to lidi rozjedou a jak si zaskáčou. Sleduju už léta Faithless a na Readingu jsem viděl Nirvanu. Lidi při jejich koncertech šíleli. A takovou energii bych chtěl mít.”

Tohle chtěl Example odjakživa, ale před vydáním ‘Playing In The Shadows’ to tak snadné nebylo. “ Před dvěma lety jsem byl jen já a jeden DJ,” vysvětluje. “Teď mám už celou kapelu. Bubeníka. Basáka. Kytaristu. Je to perfektní mix.”

Kapela byla hlavním důvodem, proč se na svém novém albu ‘The Evolution Of Man’ rozhodl přitvrdit. Možná to je trochu radikální tvrzení, ale všechna jeho alba se liší. V roce 2007 vydal ‘What We Made’ s hip-hopem. Rok 2010 přinesl desku ‘Won’t Go Quietly’ a elektro pop. V roce 2011 vydává úspěšné ‘Playing In The Shadows´ s dubstepem, rave a trance.

“Po ‘Playing In The Shadows’ spousta lidí říkalo: “To je ten chlápek, který zpívá na dance music”,” vysvětluje Example. “A mě napadlo: “Dokážu víc.” Umím písničky koprodukovat, strukturovat, umím psát texty. Takže jsem chtěl udělat dance-rockové album, kde všechno stojí na kytarovém riffu a od toho se všechno odvíjí.” “A navíc jsem vždycky chtěl být zpěvákem kapely, frontmanem. Nechci, aby si lidi mysleli, že Example je název kapely, ale na pódiu velkých festivalů to celkem sedí.”

Nový singl ‘Say Nothing’ možná připomene stadiónový rock The Killers a Coldplay. Možná ale netušíte, že na kytaru v něm hraje slavný kytarista Blur Graham Coxon. Na albu ‘The Evolution Of Man’ Coxon hraje celkem ve čtyřech písničkách. Není tohle nejlepší důkaz o správném směru, kterým se Example vydal?

Coxon a Example vytvořili skvostný koktejl hudebních vlivů - Soundgarden se kříží s The Animals, Nirvana s Jackem Whitem a Chemical Brothers.

Ale na albu jsou i další skvělé příchutě. Benga produkoval skladbu ‘Come Taste The Rainbow’, která spojuje vlivy Marilyna Mansona, Metallicy a The Prodigy, skladba ‘Perfect Replacement’ zní zas jak Rage Against The Machine. ‘Close Enemies’ jako U2. A ‘One Way Mirror’ jako Red Hot Chilli Peppers a Kasabian, kdežto titulní skladba je balada, kterou by se mohli pyšnit Foo Fighters nebo Smashing Pumpkins.

Ale jen rockové album to není. Example rapuje a v roli producentů září velikáni současné elektronické scény Feed Me, Dirty South, Tommy Trash a Benga, mimo jiné.

“I texty jsou lepší. Každá písnička vypráví příběh a já s nimi chci vystupovat na stadiónech. Když jsem před čtyřmi lety tvrdil jednomu novináři, že budu hrát v halách, tak se smál. V lednu pojedu turné se šestnácti koncerty v arénách. Přibírám nové fanoušky. Myslím čtyři roky dopředu.”

“Na albu je skladba ‘All My Lows’ o nejhorších chvílích mého života. Když jsem ji hrál svý mámě, tak se rozbrečela. Je to emocionální, epická a skoro filmová věc.Taková, která by klidně mohla uzavírat festival Glastonbury!”


Nové album “THE EVOLUTION OF MAN” vychází právě dnes, 19.listopadu 2012 na labelu Ministry of Sound a vy se můžete těšit na jeho live podobu 15.března 2013 v Incheba Aréně, kdy Example vystoupí v Praze v rámci svého turné.

www.trythisforexample.com

Dodal: Michal Rejzek, D smack U Promotion
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EXAMPLE

Pátek 15. 3. 2013
Vstup: 720 Kč
Vystupují:
Example
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
SpringFunk 2020 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (115 MB)
Mastermix #647 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (120 MB)
Mastermix #648 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (124 MB)
Mastermix #649 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (118 MB)
Mastermix #650 (Mixcloud.com)
26. 03. 2020 (119 MB)
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika