Report ze 14. narozenin Climaxu

Report ze 14. narozenin Climaxu

28. 11. 2012  |  Autor: Martinez  |  Komentáře (0)
Nejdéle fungující party v naší malé republice, Climax, oslavila své 14. narozeniny. Nutno říci, že opět ve velkém stylu a opět s exkluzivními zahraničními hosty. Jak bylo, se dočtete v následujícím reportu.

Climax, najde se ještě vůbec někdo, kdo by neznal tento legendární večírek, který již 14 let pořádá oblíbený DJ Chris Sadler? Asi by to bylo něco jako hledat „jehlu v kupce sena“. A když už jsem u těch přirovnání, rovněž to asi bude „nošení dříví do lesa“, když vám řeknu, že letošní oslava se opět nesmazatelně zapsala zlatým písmem do historie a byla nezapomenutelnou hudební lahůdkou.

Nevím jak to Chris Sadler dělá, ale pravděpodobně by si měl udělat patent na oblíbenost. Tento rodilý Angličan již lahodí ušním bubínkům českých posluchačů pěknou řádku let a zdá se mi, že je rok od roku populárnější. Svědčí o tom i nedávno zveřejněný status na jeho Facebookovém profilu, který poukazuje na to, že měsíc pře začátkem roku 2013 již má potvrzeno 22 vystoupení. Zajímalo by mě, který z českých Djs se může pochlubit takovýmto vytížením? Ale ono není divu. Chris nepodlehl „moderní“ vlně progressive house, jako většina českých DJs a zůstal věrný „šlapavému“ stylu a melodickým basovým linkám. Zkrátka stylu, který nemůže nechat nikoho klidně stát.

sadler

A stejný hudební ráz si zachovává i jeho rezidentní noc v pražském klubu Roxy. Pro mě nezapomenutelným zážitkem byla oslava narozenin této párty v roce 2008, kdy na ní vystoupila legenda všech legend, Antoine Clamaran, který předvedl tak neuvěřitelnou show, ze které jsem se vzpamatovával ještě měsíc po akci. A vlastně vzpamatovávám dodnes.

Letošní pozvání, jakožto hvězdní gratulanti, přijala dvojce Angličanů Prok and Fitch z přímořského města Brightonu. A rovnou se omlouvám všem, kteří došli ve čtení až sem a čekají nějakou kritiku. Bohužel na sobotním večeru v Roxy není co kritizovat. Možná jen to, že klub byl plný a opět se nedalo skoro projít k DJs, ale je to vůbec důvod ke kritice? Co by za to organizátoři jiných akcí dali! Prok and Fitch se projevili jako lidé, které jejich řemeslo baví a servírovali do návštěvníků úžasný tech-house. Co se mi na jejich setech líbí, je především jejich hudební produkce, kterou zařazují do svých mixů. Během večera jsme tak mohli slyšet například tracky jako Prok & Fitch – Swarm, Prok & Fitch vs Marco Lys – Bango nebo novinku, kterou Britové udělali s Rogerem Sanchezem, track Take you there. Kluci Praze dokázali, proč byli v roce 2010 vyhlášeni jakožto „One's To Watch“ na Beatportu. Dokázali totiž dostat do varu celý klub bez toho, aby hráli nějaké „hitovky“, jako hraje každý, ale zůstali u toho, co umí nejlépe. Šlapavý, melodický tech-house. Asi bych mohl pokračovat dále ve výčtu skvělých tracků, které ten večer zazněly, ale raději se ještě poohlédnu za večírkem jako takovým.

sadler

Fungovat totiž v podmínkách naší hudební scény již 14 let, to je totiž husarský kousek. Bohužel naše země je známa, že se zde lidé nezajímají o hudbu a tak všem, kteří se na Climaxu podílejí, patří velký dík za to, že se neustále snaží vozit známé zahraniční DJs, jejichž produkce za sebou nemá velké PR, zato se ale může pochlubit kvalitou. Za 200 korun mít možnost slyšet takové hvězdy, jakými jsou Prok and Fitch, to je prostě věc jinde ve světě nevídaná. Těším se už na podzim roku 2013, kdy Climax bude slavit 15. narozeniny. To znamená, že by párty mohla dostat pomyslný občanský průkaz, že? Nemůžu se již dočkat, kdo bude tím hlavním gratulantem, který tuto pomyslnou „občanku“ předá, ale jedním si můžeme být jisti. Rozhodně to bude stát za to! Takže happy birthday Climax a uvidíme se zase nejdéle za rok!

INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

CLIMAX 14TH ANNIVERSARY

Sobota 24. 11. 2012
Vstup: 200 Kč
Vystupují:
Prok & Fitch (Brighton/UK), Chris Sadler, Tom Vagabondo, Mr. Roquentin
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika