Ky-Mani Marley a Anthony B vystoupí v LMB

Ky-Mani Marley a Anthony B vystoupí v LMB

20. 12. 2012  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Lucerna Music Bar potvrdil vedle již anoncovaného koncertu jamajského Anthony B ještě jednu velkou lahůdku, která přinese do města tolik potřebný karibský nadhled a temperament. 13. února 2013 se fanoušci reggae dočkají české premiéry jamajského zpěváka, muzikanta, herce a producenta jménem Ky-Mani Marley.
Syn tenisové šampionky Anity Belnavis a reggae legendy Boba Marleyho se narodil na Jamajce v roce 1976 a v devíti letech se přestěhoval s matkou do Miami. V dětství byl jeho prioritou sport (hrál závodně fotbal), ale dostalo se mu i hudebního vzdělání - konkrétně hry na klavír, kytaru a trumpetu. Hudební kariéře se s takovým příjmením dá asi těžko odolat - obzvláště s Ky-Maniho přirozeným talentem a charisma.

Debutové album LIKE FATHER LIKE SON s předělávkami hitů svého otce natočil Ky-Mani už ve svých dvaceti. Brzy poté pak přišel s prvníma vlastníma písničkama, jako je konopná hymna "Sensimelia" nebo duet s Lady Patra jménem "Judge Not". Z té doby také nesmíme zapomenout na cover songu "Electric Avenue" od Eddyho Granta, který Ky-Mani natočil v roce 1997 společně s Praswellem z The Fugees.



V roce 2000 pak konečně vyšlo výborné sólové album THE JOURNEY, které Ky-Maniho představilo jako výborného textaře a eklektického skladatele, který má vedle reggae blízko i k akustické kytaře, soulu i folku. Na této desce najdete i nestárnoucí hity "Fell in Love with Rastaman","RudeBoy" nebo velmi osobní song "Dear Dad", který stojí na dopisu pro jeho zesnulého otce. Právě tato písnička postavená na Marleyho klasice „Crazy Baldhead“ zabodovala i v britské hitparádě a rozšířila po světě zájem o Ky-Maniho úhel pohledu na fenomén a odkaz Boba Marleyho.

V roce 2001 následovala deska MANY MORE ROADS a o rok později si s chutí zahrál hlavní roli v gansgterském filmu Shottas po boku Wyclefa Jeana a Spragga Benze. Hned o rok později jej známý britský režisér a reggae DJ Don Letts obsaspolečně s Cherine Anderson do romantické jamajské komedie One Love, kde Ky-Mani hraje tak trochu sám sebe - rastamana, kterému jsou milejší kořeny jeho vlastní kultury, hudba a příroda než kontrakty a lesk hudebního businessu.

Muzika ale rozhodně nezůstala na vedlejší koleji, v roce 2004 přišel Ky-Mani s deskou MILESTONE, kterou následovala eklektické RADIO v roce 2007. Delší dobu pak o něm nebylo moc slyšet, až konečně letos vyšla výborná nová deska NEW HIGHTS. Stejnojmený singl se stal hitem mnoha parties i u nás. Za pozornost také stojí i několik nových hitů v produkci jamajského hitmakera Dona Corleoneho, s kterým natočil mj. "Rasta Love" (feat. s Protoje), "Brave Ones", "War" nebo "Be Smart". Jsme si jistí, že naživo bude Kymaniho česká premiéra velkou událostí.

www.musicbar.cz

Dodal: Lukáš Kolíbal, Lucerna Music Bar
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

KY-MANI MARLEY

Středa 13. 2. 2013
Vstup: 500 Kč / 600 Kč
Vystupují:
Ky-Mani Marley, Anthony B
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika