1. narozeniny rádia Student

1. narozeniny rádia Student

24. 04. 2006  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
V neděli 30.4. na Flédě proběhne velká narozeninová oslava nejmladšího brněnského rádia, které za ten rok pořádně rozvířilo stojaté vody brněnského éteru. Vystoupí I AM X a The Nihilists.
Velká narozeninová oslava nejmladšího brněnského rádia, které za ten rok pořádně rozvířilo stojaté vody brněnského éteru. Čekejte nečekané, spoustu překvapení, soutěže o hodnotné ceny, grilování na zahrádce, projekce hororů, a především to nejlepší, co si můžete pod stylem elektro / elektroclash představit - projekt Chrise Cornera ze Sneaker Pimps a česká špička The Nihilists. Jestli se dá o něčem říct, že je momentálně IN a zároveň dekadentně zábavné, tak to jsou tyto dvě kapely! Čarodějnická oslava v rytmu djs až do rána…

Greatest Hits Collectiv ve „studentských“ barvách pobaví svým eklektickým stylem každého na bar stage, v sále vystoupí ihned po I AM X talentovaný Joshek, střídat bude další „oficiální“ dj radia student a moderátor pořadu „Tuc Tuc“ DJ Marthen a celou oslavu ukončí Ixer, tradiční dj The Nihilists.

Druhý stage na narozeninách rádia Student je dramaturgován sdružením Fiume a je brněnskou součástí mezinárodního festivalu Multiplace.

radio student

Radio Student Stage
Projekt I AM X je dítkem Chrise Cornera z kapely Sneaker Pimps, která byla v druhé polovině devadesátých let byla díky hitu ‘6 Underground‘ považována za odpověď na trip-hopové velikány Massive Attack, Portishead a Trickyho, zatímco do podvědomí klubové generace se zapsaly spíše remixy Armanda Van Heldena na další hit ‘Spin Spin Sugar’.

Chris coby I AM X však vše posouvá ještě dál. ‘Kiss + Swallow’ oblékl do čistě elektronického kabátu a ozdobil ho svým nezaměnitelným hlasem. Deska v sobě skrývá to nejlepší ze Speaker Pimps, zároveň však obsahuje prvky popu Roxy Music nebo Prince přetvořené do zvukového universa po vzoru Cabaret Voltaire. Jednotlivé skladby jsou nabité sexem, syntetikou, melodiemi, temnotou a v některých případech nepostrádají dávku hitovosti. Přesně takhle má totiž znít pop 21. století.

Přestože jsou The Nihilists seskupením starým teprve necelé 3 roky, vzbudili takový rozruch, jaký se jiným nepodaří ani za 10 let. Za debutové album Analogue Voodoo si odnesli Anděla a spolu s táborskými Sunshine jsou považováni za klíčové kapely současné české nezávislé scény. Jejich osobitý styl New Wave Electro Future Rock?n?roll dostane na parket každého, kdo má rád dynamiku rock?n?rollu, čistotu a hravost elektra nebo avantgardnost new wave.

Fiume Multiplace Stage
Druhý stage na narozeninách rádia Student je dramaturgován sdružením Fiume. Je brněnskou součástí mezinárodního festivalu Multiplace. Multiplace připravuje od roku 2002 skupina nezávislých organizátorů a kurátorů na různych místech světa. Snaha prezentovat tvořivý přístup k novým technologiím a s tím související nové způsoby myšlení, motivuje organizátory už čtvrtý rok připravovat síť akcí na bázi otevřené, decentralizované struktury a nabízet nezávisle na sobě koncerty, výstavy, workshopy, přednášky, prezentace, performance, projekce a parties.

Anymade
Jan Šrámek, Petr Kocourek, Jan Žalio a Filip Nerad. Čtyřlenná skupina bývalých spolužáků z brněnské Fakulty výtvarných umění, která si svými hudebně/vizuálními performacemi a počítačovými flash-animacemi získává stále větší okruh příznivců na české (nejen)výtvarné scéně. Skupina se neomezuje pouze na domácí tvorbu a „ťukání“ do počítače. Zabývají se téměř všemi formami projevu – od dýdžejingu/výdžejingu, přes live výstupy s živými nástroji doplněné aktuálně vznikající videoprojekcí až po výstavy (naposled galerie Eskort, Brno). Svojí divokou aktivitou a schopností orientovat se v současných tendencích výtvarného umění a stejně tak i přirozeně a bez intelektuálských křečí využít všechno, co digitální současnost nabízí, se Anymade zařadili k „divokým kartám“ v českém uměleckém rybníce.

Midi Lidi
Elektronický projekt MIDI LIDI vznikl jako světlá odnož temnějšího hudebního tělesa Krásný Stěhovák Gerard & Sexuální Nábytek ve spojení s brněnskou videoartistickou trojicí. Hudebnické persony jsou navíc známé v českém kulturním světě jako filmaři (Petr Marek - Láska shora 2002, Nebýt dnešní 2005, hudba k filmu Mistři atd.), divadelní performeři (Marek, Holoubek - Dekadentní divadlo Beruška) a vizuální umělci (Filip Cenek, Magdalena Hrubá, Markéta Lisá, Jiří Havlíček). ČEKÁNÍ NA ROBOTA.

Hujer
Ambient/elektro projekt jinak spíše na techno scéně známých producentů Southeast (Frisbee rec.), dvojice Hubis a JERgen se nezdá, ale jsou to tvůrci natolik přakypující hudebními nápady (které se zdaleka neomezují na ověřené vody ostrých rovných beatů), že se rozhodli ukázat svoji další – experimentálnější – polohu poprvé live právě na pozvání sdružení/labelu Fiume.

Dj Fiju feat Vj Kolouch
Gramofóny, video. Eklektický selekt s výrazným tanečním potenciálem a videolesním doprovodem výdžeje Koloucha.

Dj Muzaika
Saša K. je velmi všestranný dj. Narodil se v St. Peterburgu. Ještě v dospívání emigroval s rodiči do Detroitu (USA), náhodou v době, která byla zásadní pro vývoj celé klubové scény v USA – a pro Sašu znamenala zásadní impuls směrem k elektronické hudbě. Velmi rychle si osvojil techniku djingu a začal pod psedonymy jako Dialect, Shook nebo Frolic hrát v klubech v New Yorku, Bostonu, Detroitu, Vídni či Berlíně, aby v roce 2004 nakonec zakotvil v Praze. Dramaturgie jeho setů je moderní - stylově velmi široká – sám ji nazývá „kaleidoscope of underground music“, je schopen během jednoho setu hrát chillout a house, stejne tak i DnB či click and cut nebo post-punk a grime a to vše zcela přirozeně. Technicky jsou jsou jeho mixy na velmi vysoké úrovni, citlivě, téměř synergicky, reaguje na posluchače a tanečníky.

Start: 20.00, Vstupné: 200 / 250Kč

0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
MP3 DOWNLOAD
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika