Indiepopový objev Candy Says v Akropolis

Indiepopový objev Candy Says v Akropolis

06. 02. 2013  |  Autor: redakce  |  Komentáře (0)
Únorové EuroConnections v Paláci Akropolis budou ve znamení chytrého nezávislého popu a výrazných ženských zpěvaček. Do Prahy totiž v české premiéře 21. února dorazí velký objev ostrovní scény Candy Says v čele s charismatickou Juju Sophie.
Britské kvarteto svůj sound popisuje jako „lo-fi chic pop“, zároveň se ale také pojmenovali podle jedné skladby The Velvet Underground a na odkaz klasiků navazují přímočarostí i syrovým zvukem, který využívá hudební nástroje z šedesátých let. Výsledkem je veskrze originální mix minulosti a budoucnosti, který ostrovní tisk ohlašuje jako potenciální senzaci roku 2013. Českým zástupcem budou na únorových EuroConnections pražští Ille vedení zpěvačkou Olgou Königovou. Upozornili na sebe před dvěma lety zasněným melancholickým popem na EP V rekvizitách.


 
Spojte silné popové melodie, francouzský šarm zpěvačky a lo-fi zvuk ve stylu šedesátkového rockového undergroundu a vznikne vám oxfordské kvarteto Candy Says - hudební originál, který vezme v roce 2013 útokem nezávislou scénu. Tým kolem charismatické vokalistky Juju Sophie vznikl na troskách skupiny Little Fish, která vydala desku pod ochrannými křídly producentky Lindy Perry (Pink). Svět velkého hudebního průmyslu je ale začal brzy omezovat a Candy Says je radikální restart kapely. Svoji garážovou syrovost si zachovali, ale do nového začátku si také vetkli šmrnc hymnických popových melodií. S trochou nadsázky teď o své hudbě mluví jako o „garážové kapele, která s šedesátkovým vybavením přehrává electro coververze Velvet Underground“.
 
Chystané debutové album nahráli v garáži na dva mikrofony, jak ale naznačuje promo singl Melt Into The Sun archaické nástroje u Candy Says rozhodně nejsou výmluvou pro tuctové retro. Právě naopak, Juju a spol. zde zní hravě a zvláštní způsobem futuristicky. Je to sebevědomý stylový lo-fi pop bez hranic, který překypuje nápady a překvapivými zvraty.

http://www.palacakropolis.cz

Dodal: Eva Kociánová, Palác Akropolis
INFORMACE K HUDEBNÍ AKCI

EUROCONNECTIONS

Čtvrtek 21. 2. 2013
Vystupují:
Candy Says (UK) + Ille (CZ)
Další informace
0 KOMENTÁŘŮ
DISKUZE
Jméno:
Email:
Titulek:
Text:
Zadejte číslo 144:
SOUTĚŽTE
SOUVISEJÍCÍ OBSAH
TIPY NA ZAJÍMAVÝ OBSAH
REKLAMA   |   KONTAKT   |   ARCHIV   |   FESTIVALY 2024   |   RSS
ISSN 1801-6340, © Copyright Poslouchej.net 2003-2012
Webdesign a grafika